20140721

Dunia hari ini

Malas lah nak layan benda remeh. Perlu ke kita buang sesuatu yang sangat berharga untuk seseorang yang tak ada makna pun dalam hidup kita? Baik kita fikir masalah orang lain yang lagi besar.

Tengok twitter pun bersepah cerita pagi petang siang malam. Yang mana kena tembak, kena bom. Yang mana kena tindas. Yang mana hilang semua sekelip mata.

Masalah kita masalah hati dan nafsu je. Cukup makan pakai. Hidup agak aman damai. 

Dunia dah penuh dengan amarah dan benci. Terlebih banyak hasad dengki daripada cinta. Diorang tak tau ke love makes the world go round? Mungkin diorang tak faham. Mungkin diorang tak tengok The Powerpuff Girls.



Dah lah okay? Dah. Marilah kita berkasih sayang.
Post a Comment