20140605

Maleficent [2014]


Akhirnya selepas seminggu dapat juga tengok Maleficent, salah satu movie yang dinanti-nantikan tahun ni. I like it a lot tapi tak sampai tahap "love" tu lah. 97 minit rasa macam tak cukup. Tak puas, nak lagi. 

Things that I like about this movie:

1. Maleficent's cheek bones. Boleh potong tomato k. Nampak evil.


2. Baby Aurora a.k.a Vivienne Marcheline Jolie-Pitt yang sangat comel.
3. Diaval pun best juga. Macam lelaki misteri tetapi menarik.
4. Sangat lain daripada cerita asal. Refreshing.
5. Aurora's crown. Cantik!

Maleficent, satu lagi movie daripada banyak-banyak movie yang boleh dikaitkan dengan quote; "Hell hath no fury like a woman scorned." Pengajarannya, tak payah lah berdendam sebab hujung-hujung orang lain tak rugi, kita yang akan menyesal.***
Post a Comment