20140520

Inglot - AMC Cream Foundation & Freedom System Cream Concealer



Inglot, jenama makeup dari Poland comparable to MAC Cosmetics dengan harga jauh lebih murah.

Masa mula-mula lalu kedai dulu rasa macam, kelakarnya nama kedai ni, rupa-rupanya nama founder (dah meninggal pun). Datang mood nak beli makeup selepas enam bulan tak beli apa-apa, terbeli AMC Cream Foundation in LW500 dan Freedom System Cream Concealer in shade MW101 (kot).

Foundation shade LW500 atas suggestion make up artist. Kata cream tapi dah goncang botol pun lebih kurang liquid.  Tak cakey, senang nak apply dan tak keringkan kulit. I still think I need something yellow-er so kalau guna kena campur dengan MAC Studio Sculpt NC42, which is few shades darker than my skin (recently matched to NC37 tapi I still prefer shades with more yellow).

Untuk concealer pula was matched to MW101. So far, this concealer is one of the best I have ever tried (and I've tried a lot). Tak keringkan kulit dan boleh cover lingkaran gelap bawah mata yang tak serius. Harga lebih kurang RM30.00, standard harga elianto je okay (concealer elianto pun best juga tapi kat City Square dah tak ada elianto).
Post a Comment