20140318

Ummi's boy

Semalam, masa on the way balik kerja Ma call tanya kat mana. Ma dah kat rumah. Aneh kan. My workaholic mom, sampai rumah before me. Baru 7.30pm. Selalu nak dekat pukul 9.00pm baru Ma gerak from office. But yesterday was an exception. Semalam, her son yang memang selalu sakit and masuk hospital dari kecik, diagnosed with dengue fever. Haruslah dia drop everything and pergi call everyone yang dia kenal around KL/Selangor untuk tengokkan anak dia. 

Balik melepek. Mata merah. Muka sedih. Sampai ke malam macam tu sebab call tak berjawab. Around 10.00pm barulah adik aku pick up, he's at the hospital dengan water drip cuma belum makan je. Lepas dah dapat update, legalah hati Ma. Terus ada selera nak makan.

Aku pulak, walaupun risau juga, terus tenang sambung makan nasi goreng kampung lepas habiskan satay.
Post a Comment