20140224

Retainer

Bulan sepuluh ke sebelas itu hari, aku tertinggal retainer berbalut tisu atas meja dekat Dapur Kita

Semua macam drama. Aku gelak-gelak sambil bercinta. Dah pukul 1.45pm, cepat-cepat bangun dan gerak ke office. Tak sampai tiga tapak, teringat retainer atas meja. Tengok meja, dah clean and clear. Stress. Why do you have to be so efficient my dear cleaners?

So there goes RM500 down the garbage bin together with all the leftovers and stuff.

I am not planning to get braces again, the idea is tempting but certainly not in the near future; so wearing retainer everyday is crucial. That's why penting juga nak dapat retainer secepat yang mungkin. I got it the next day from the nearest dentist - walaupun mahal, sejam je siap.

Braces adalah beban seumur hidup. Kalau gigi lari sikit je macam Yana Samsudin yang comel tu, tak payahlah pakai kot.

Tapi Yana pun dah pergi betulkan gigi.

Biarlah dia banyak duit.

OK.
Post a Comment