20140129

JB Chicken Chop @ Adda Heights




Banyak betul kedai konsep JDT sekarang. Everything in red and blue, pekerja pakai jersi JDT - standard. 

Makan sini bukan sebab penyokong JDT okay tapi sebab nak makan kat Cookies & Ginger tapi tutup.

Service agak slow masa tu - maybe sebab bukan penyokong JDT :(

Menu? Chicken chop, fish & chips etc. Untuk harga RM5, chicken chop okay, boleh makan kat tempat lain kalau nak lagi sedap sebab kat JB banyak chicken chop RM5. Grilled chicken sedap dan murah, RM8 je, IMO way better than chicken chop tapi adik-adik prefer chicken chop.

20140128

KL Noir : White - Fixi Novo


"Without shadows, there can be no light." Rasa semua menepati tema. Nampak macam suci, nampak macam okay, hakikatnya...

Suka Flowers for KK. Macam mana darah daging boleh khianat diri sendiri macam tu? Mungkin pasal pembalasan dendam tu yang buat saya ingat cerita ni. 

Yummy Meats sangat menarik. Benda yang kita rasa seronok bawa maut. Benda yang kita ingatkan bawa bahaya rupa-rupanya innocent.

Dick pula menggambarkan bagaimana alat sulit jadi punca macam-macam benda. Masalah rumah tangga, kecurangan, kematian, kegembiraan. Satu je bendanya. 

Agak sedih dan menyakitkan hati bila baca My Father The Hero. Ignorance is no bliss. I wonder how many children yang mengalami benda tu sekarang.

Last but not least, another favourite is from a favourite writer, Hadi M Noor. Walaupun Sepucuk Pistol Di Dalam Laci bangang, cerita ni serius. Short, simple, on point.


20140126

Parti Januari @ Taste Bug's

Chuen's belated birtday party was awesome! Makan-makan at Taste Bug's Bukit Indah with the usuals minus two. Sorang meeting sebab hobi boss dia meeting. Sorang lagi will be going to umrah insyaAllah. 

Great company and great food. Dan reminiscing zaman hostel adalah part yang selalu sangat buat tapi tak bosan. Tahap pagi esoknya time mandi ternyanyi lirik dikir barat masa duduk hostel dulu. What the ... psiko!


Alololo

And the restaurant was great. Super friendly and helpful servers. Harga a bit on the expensive side but it's worth it!

Anyway, Happy Birthday again Chuen! Hope you enjoyed it. And.... jom plan birthday party february? :)

King Edward a.k.a Rojak Cheese Telur Mushroom & Potatoes (nama diorang bagi) RM24.00



Buffalo wings!


Molten cake kot?





20140124

Project A Cafe @ Adda Heights

Located at Adda Heights. Not bad. Comparable to Roost - similar concept and more or less the same menu.










Hainanese Chicken Noodle

20140110

The Secret Life of Walter Mitty [2013]


Went to the movies on a Wednesday. Between Believe, Delivery Man and Mitty, I chose Mitty.

The movie started at 7.00pm. I missed 20 minutes of it. I need to watch it again. I was pretty clueless at first but after a while, I figured it out.

I just learnt that it's actually the title of a short story written in 1939 and it's a movie remake. Oh.

Anyway, I love it. I love the relationships that Walter Mitty have with his family, friends, colleagues, with Cheryl and Rich, Todd!! With the people on the boat, and the hotel owner who saved him at Iceland before the eruption (LOL).

Walter Mitty makes me feel like travelling the world. All the daydreams and adventure he had, it seems fun compared to the boring life I'm living now. Stuck in a cubicle. Forcing myself to go to work every morning. I love my office I don't hate my job but it's no fun. 

I wanna be brave like Walter Mitty. I wanna take risks. I wanna hop on a plane to anywhere. But first, I need a passport.

There's a scene where Sean said something about how after all the troubles he went through to take a picture of something, he didn't even click the shutter because he prefers to live in the moment. It made me think about all the times I was so focused on taking pictures and forgot to really soak in and feel the surrounding :/

When the final cover for LIFE was revealed, I was overwhelmed with emotions. I'm not sure what it was... most probably, I was really happy for him. All that struggles... It was worth it.

In the end, he's not just an ordinary joe... he's a hero.

A very uplifting and inspiring movie. I wanna watch it again! ****

20140104

apa yang baru?

Nombor empat ni macam annoying je. Tapi masa umur 24 lah I had the most fun, and that was 2012. 

2013 more to adult stuff. Dah called to the bar. Dah kerja yang betul-betul kerja, bukan intern, bukan chambering, bukan part-time whatsoever. Kerja, kau pegang satu projek, apa-apa problem, kau salah, kau tanggung dan kau jawab. Dah cuba untuk buat sesuatu yang tak pernah terfikir nak buat sebelum ni, masalahnya; banyak masalah maka kita hold dulu.

2014 plan untuk pergi ke lebih banyak wedding. Lebih kurang empat ke lima orang kawan rapat akan berkahwin tahun ni (setakat Januari 2014) and I'm excited to the max. Bila teringat yang eh dia ni nak kahwin, dia tu nak kahwin terus tersengih-sengih tak sabar nak tengok diorang lepas menikah, sanding atas pelamin, inai dijari and apa-apa jelah yang berkaitan dengan perkahwinan.

Second plan is to read more. Last year berjaya baca 28 books; quite a lot sebab memula tak sangka boleh habis baca that much what's with all the work stuff, pergi dating, nak tengok tv lah apa, nak main Candy Crush lagi ingatkan tak sempat kan. Dan plan tu bukan setakat baca je, tapi untuk ulang baca buku favourite. I'm currently reading a few books, one of it, Stories We Could Tell - a re-read.

And among other things, nak work hard. So, oklah nak buat kerja.

Happy New Year.