20131226

Kelabu - Nadia Khan


My second Fixi book selepas Cerpen - also by the same writer. Nampak tak aku bukan minat Fixi sangat pun, aku beli Kelabu ni sebab tertarik dengan cerpen Nadia Khan yang berkait dengan Kelabu dalam KLCC dan kalau tak silap dalam Cerpen pun ada.

Gaya penulisan yang bersahaja dan seakan-akan berinteraksi dengan pembaca adalah tarikan utama. Cara olahan watak pun best sebab secara tak langsung kau boleh berkawan dengan watak, ada rasa suka, simpati, ala-ala menjiwai watak (over). Sama ada memang menulis daripada pengalaman ataupun research tip top. 

Tapi Nadia Khan memang terbaik. Semua cerpen-cerpen dan skrip yang dia tulis aku suka. Kalau korang tak suka membaca, korang tengok Aku, Dia dan Tong Sampah jela. Syok kan?
Post a Comment