20131031

Breek-ing again

Breeks

Breeks

Breeks

Breeks has become one of our favourite places to have lunch. The promotions really makes me want to eat there more often. It tastes good too and it is not limited to western food only. There are some asian fusion stuff there.

We had spaghetti alfredo and baked curry rice (kot?) it was so long ago I can't even remember but what I do remember is it's delicious. It was served hot from the kitchen. If I can change anything, I'll ask for a bigger portion.

20131030

Two Brothers - Ben Elton

Two Brothers - Ben Elton

Ben Elton, penulis buku yang aku betul-betul minat tahap semua buku ada dalam koleksi dan dah habis baca.

Kebanyakan penulisan dia lebih kepada teori konspirasi yang kita boleh relate dengan apa yang berlaku di sekeliling kita. Aku suka elemen sarcasm yang dia ketengahkan dalam semua buku. Kira, that's his style.

Setakat ni ada dua buku sahaja yang aku tak berapa minat; Stark dan The First Casualty. Stark tu maybe aku tak suka sebab keadaan kat mana aku baca buku tu... so totally tak ada kena mengena dengan cerita. The First Casualty pasal tentera dan perang dan benda sejarah yang aku tak tau, that's why aku tak minat. Pasal tu jugalah aku berkira nak beli Two Brothers yang dari cover dah tau cerita ada kaitan dengan perang - pesen judge a book by it's cover.

Masa mula baca memang expectation rendah. Tak sangka boleh suka buku ni. Walaupun memang ada cerita pasal sejarah dulu-dulu, memandangkan latar masa sekitar 1920an - 1940an di German - meaning; berkisar tentang Nazi, Aryans and Jews; tahulah sikit-sikit cukup untuk faham keadaan masa tu.

Plot utama pula lebih kepada hubungan kekeluargaan dan persahabatan. Ada pasal cinta tapi tak banyak. Dalam afterword Ben Elton explain the inspiration behind this novel; semuanya based on pengalaman keluarga dia sendiri hidup sebagai Yahudi masa pemerintahan Hitler.

Dari sini nampaklah perbezaan buku ni dengan buku-buku dia yang lain whereby, it's personal to him and walaupun masih ada elemen konspirasi yang menarik, it's not the star of the story.

Two Brothers buat aku rasa nak re-read Stark dan The First Casualty. Mana tau kali ni aku suka.

ps. Bila kita anggap bangsa sendiri paling mulia and pandang hina bangsa lain, dah lebih kurang lah tu dengan Nazi.



20131029

Salah letak perasaan

Senang sangat nak maafkan orang yang tak layak dimaafkan. Kalau untuk orang yang patut dimaafkan, susah pula nak lembutkan hati. Mungkin letak pada air muka mereka dan berapa lama aku dah perap diorang dalam hati.

Mungkin juga aku memilih untuk mengada dengan siapa. Untuk yang sayang aku lebih, aku merajuk lama-lama sebab aku tau akan dipujuk. Buat apa nak merajuk syok sendiri. Tak ada hasil. Keh keh.

Ya memang aku cepat sentap aku mengaku. Tapi sentap aku sekejap kalau kau tak bagi ruang untuk aku mengungkit.

Dia bengang betul dengan perangai aku. Bila mengamuk sungguh-sungguh. Perli habis baik, sound kaw kaw punya. Bila dah jumpa tak ambil masa lama nak gembira balik. Macam tak pernah rasa sakit hati. Hujung-hujung dia rasa marah bagi pihak aku.

So sweet.

20131028

Tasconi's Pizza @ Bukit Indah

Tasconi's Pizza is originally from Brunei. It has opened two restaurants here at Johor Bahru. One at Bukit Indah and another one at Plaza Angsana. Been reading a lot of good reviews about it, so I went there few weeks ago.

It was a bit pricey for me but judging from the size of the pizza, we got what we paid for. The pizza was delicious with a lot of toppings. Olio was a bit dry though. I don't really like BBQ anything but Halim loves the buffalo wings. 

Will make a second visit soon with the family.

Tasconi's Pizza

Tasconi's Pizza

Tasconi's Pizza

Tasconi's Pizza

Tasconi's Pizza
The BBQ lover


20131023

Wordless Wednesday - Keep Calm

Dapur Kita Johor Bahru City Square

Dapur Kita Johor Bahru City Square

20131021

Nasi ambeng

The best nasi ambeng/ambang is the ones served during kenduri arwah/tahlil. Especially on the first day of kenduri (at my kampung they will do a seven-day kenduri, different menus for each day).Not that I'm looking forward to attend a funeral or something, but it's fact.

Anyway, Nasi Ambang at Mat Corner, Selera Mahsuri Bandar Baru UDA is close enough. It's delicious, I love the kerisik and the sambal. The only thing missing is sambal goreng. I think it's sold separately. Hm.


20131018

Fun at work

Monthly, if not weekly, birthday celebration. Probably the only fun part so far. 
This was August at Breeks.



Breeks Cafe
My Ceaser Salad

Breeks Cafe
Chocolate Fudge slice


20131016

For the love of mee.

I love noodles especially wantan mee. Whenever I'm at Plaza Angsana I must have the dried prawn wantan mee at OK Wantan Mee. Wajib senang kata. I don't mind the fact it didn't tastes as good as how it used to be few years back. I love it too much to care.

Recently, I found another noodles dish to obsess over. I went to Atirah Eatery at Hutan Bandar for breakfast and had the mee kolok. It was so good. I love the chunks of roasted chicken in it. The soup taste great too. I really wish the girl that took the order could just lighten up a bit.

OK Wantan Mee, Plaza Angsana

Atirah Eatery, Hutan Bandar

20131014

Celebrating life and love

I was bored, wanted to eat some cake and missing my friends. A few whatsapp conversations, calls, ringgits and hours later, all of us were singing happy birthday to september and october babies.

Humble Beginnings' mille crepe was the best ever. Heavenly! Eight lido was beautiful. I, and I would like to believe that all the others too; left with a happy heart and a filled tummy.


eight lido

eight lido
Seafood Paella

eight lido
Us :

20131012

Dessert before Dinner : Maco Vintage x Glamor Seafood

Maco Vintage (Jalan Ibrahim) is a nice place for drinks, desserts and starters because the portion is so small, it's definitely not for a big eater... that's why we went to Glamour Seafood, Taman Sri Stulang afterwards - delicious and cheap.

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage

Maco Vintage


Glamour Seafood

Glamour Seafood

Glamour Seafood

Glamour Seafood



20131011

The Cry of The Sloth - Sam Savage

The Cry of The Sloth

This book consists of letters, adverts, notes, to-do lists and excerpts from one Andy Whittaker, a widower, art enthusiast, editor, landlord and first and foremost, a writer. His life is going downhill. At first I feel sorry for him and was rooting for him to be better. Half way through, it seems like everything is getting worse. He's broke and he's living in a mess. In the end, he became sloth like. He doesn't go out, he doesn't move much. Whenever he went outside of his house, he embarrassed himself. Sometimes I feel angry at him for being so pathetic to the point that he wrote letters to one popular local art magazine using pseudonyms to talk highly of himself/ defend his wrongdoings. What a loser.

20131010

Somebody call 911

The story of two people trying to blow off the flame in a franchised sushi/Japanese food restaurant... thanks to the waitress who didn't know any better. Finally, after freaking out about it, one of them asked a different waitress how to put out the flame and was replied with "it will die off by itself." K.

I can't remember what's my order but I can tell you it's delicious. *grins*

Sushi King

Sushi King

Sushi King

Sushi King

20131008

Kering

Laptop rosak. BIS habis. Duit tak ada. Claim belum masuk. Baru seminggu dah rasa bulan ni stress.
 
Bulan depan birthday. Mohon November bahagia.

20131004

Lunch Hour : Season's

It's 30% off for main course and deliciousness is guaranteed. So, why not?

Season's Seafood Carbonara
His pasta
Season's Latte
His coffee
Season's Teriyaki Beef
My teriyaki beef
Season's Apple Crumble
 Our apple crumble

20131002

My new favourite book store

RM200.00 for twelve books. Not bad ya? Thank you mphonline.com !

mphonline.com

mphonline.com

mphonline.com

20131001

Seyogia - Amal Hamsan

Seyogia


Beli atas sebab minat pada Amal Hasman. Sebelum baca, imbas kod untuk masuk dalam rak "sedang baca" di goodreads. Ternampak rebiu kata cerita ni sedih. Terus tak sabar nak buat bacaan sebelum tidur.

Memang tak tahu cerita nya pasal apa. Bila dah baca, dah tahu, sedih memang sedih. Remaja hilang arah, kurang kasih sayang, rindukan abang, rindu keakraban dulu, mahu lari dari masalah, kalau boleh.

Cara penulis mengarang dan susun cerita pun cantik. Diulang tapi tak mual, tak rasa bosan, tak muak, tak rasa macam "alah copy paste je?". Pengulangan yang feels right.

Cuma aku kurang gemar ada unsur kanser dalam cerita. Lagi-lagi kanser otak. Sebab rasa macam, balik-balik kanser otak. Pengakhiran cerita pula... sedikit kurang puas. Ayat terakhir memang best tapi nak membawa ke ayat tu... rasa macam, tak cukup ke penderitaan yang dia perlu hadap? 

Pendek kata, suka novel ni. Dah banyak buku yang dihadap siang malam sekadar nak habiskan baca. Yang ini lain, yang ini habiskan terus sekali jalan dalam masa lebih kurang tiga jam. Berhenti sekejap-sekejap untuk seka air mata, yang banyak kali juga memunculkan diri. Kan dah kata, memang sedih.