20130630

Penyet World Express @ Setia Tropika

Penyet World Express

Penyet World Express

Penyet World Express

Penyet World Express

Penyet World Express

Penyet World Express

Konsep restoran makanan segera di Penyet World Express.
Order di kaunter.
Pelbagai pilihan set dan side dishes ala makanan barat.
Ayam sangat lembut tapi rasa macam pelik makan ayam penyet dengan kentang goreng dan coleslaw.
Ada perkhidmatan wifi percuma (+1)
Kekuatan ayam / udang penyet / pecel lele terletak pada sambalnya.
Sambal dekat sini OK tapi kegemaran masih di Wong Solo Bandar Baru Bangi.

20130628

Lunch Hour : ELMIGOS

ELMIGOS
Iced Lemon Tea & Warm Water with Lemon

ELMIGOS
Cream of Mushroom

ELMIGOS
Chicken & Mushroom Spaghetti

ELMIGOS
Teriyaki Burger

Super creamy cream of mushroom.
The teriyaki was delicious.
I never really liked Elmigos' pastas because it's too bland.
I need more spice!

20130626

Tepian Tebrau

Tepian Tebrau

Tepian Tebrau

Tepian tebrau

Tepian Tebrau

Tahu jepun hotplate tu sedap whoa.
Dekat gerai nombor berapa tak ingat dia belah kanan and ada bunting depan gerai tunjuk hotplate tu.
Lepas tu pergi lagi tak pernah nya nak bukak.

20130624

Mama Chops Papa Grill @ Mount Austin *CLOSED*

Mama Chops Papa Grill

Mama Chops Papa Grill

Mama Chops Papa Grill

Mama Chops Papa Grill

Mama Chops Papa Grill

My first time!
Lebih kurang Anugerah Steak.
Too oily for my liking.
Kecewa lah dia tak serve salad dulu.

20130621

Lunch Hour : Anjung Tokoh

Bukit Senyum, Johor Bahru

Lauk banyak dan sedap tapi agak pricey.
Ala Singgah Selalu.

Anjung Tokoh


Ada makan malam jugaaa...

Anjung Tokoh

Anjung Tokoh

Anjung Tokoh

Anjung Tokoh

Nasi Goreng Seafood

Nasi Goreng Udang Kunyit

Nasi goreng sedap.
Ramai orang suka meatball nya.
Diri sendiri masih mengidam meatball IKEA.

20130619

Sepucuk Pistol Di Dalam Laci

Sepucuk Pistol Di Dalam Laci

Sepucuk Pistol Di Dalam Laci
Hadi M. Nor
Sang Freud Press
RM20
Beli sini


Himpunan cerpen yang selamba, ikut suka hati, tak ada format dan bersimpang siur yang sangat menghiburkan. Kalau jenis yang suka lawak-lawak bangang, wajib baca buku ni. Siapa belum beli, ditujukan video berikut dengan ucapan, jangan lah kedekut sangat.


Pernah tolong belikan untuk Ira tapi untuk diri sendiri tak beli pun. Pinjam dari ARiey - setiap kali singgah UKM baca... sampai habis. Sorry saya kedekut. Hiks.

20130618

Luton Van Dataran

Favourite place Encik Halim
Haha

Dataran Bandaraya Johor Bahru

Luton Van Dataran Bandaraya Johor Bahru

Luton Van Dataran Bandaraya

Luton Van Dataran Bandaraya

Luton Van Dataran Bandaraya

Goreng-goreng at no. 11
Steamboat at no. 8 because it seems cleaner
But I prefer the sauce at van opposite no. 11



20130617

Bangsawan Nilakesuma

06-06-13
Dewan Jubli Intan

Berlakon Bangsawan perlukan kemahiran ketawa yang tinggi.
Watak jahat ketawa macam puaka.
Watak baik ketawa setiap kali bercakap perihal gembira.
Puteri-puteri ketawa gedik bila nampak sang putera.

Set yang menarik buat rasa macam nak kahwin ala tradisional bila nampak singgahsana diRaja dulukala.
Meriah.

Bangsawan Nilakesuma

Bangsawan Nilakesuma

Bangsawan Nilakesuma

Bangsawan Nilakesuma

Bangsawan Nilakesuma

20130616

Nadia Irinna + Asha'ari

09-06-13
Kem Wardieburn

Tahniah Nana dan Baie.
Semoga bahagia hingga ke syurga dan dikurniakan penyambung warisan secepat mungkin.
Pasti comel macam anak-anak saudara mereka yang comel-comel belaka.

Nana + Baie

Nana + Baie

Nana + Baie

20130613

Ngeteh

Jalan Dhoby, Johor Bahru


Roost Repurposed & Recycle

Roost Repurposed & Recycle

Roost Repurposed & Recycle

Roost Repurposed & Recycle

Roost Repurposed & Recycle

Roost Repurposed & Recycle

Pilih Set A lengkap air, salad, sup, yogurt dan croissant, tambah secawan teh.
Lebih kurang RM40-00.
Hiasan menarik.
Makanan sedap.
Jamu mata, jamu perut, senang hati.

20130612

Rahsia 2 Pria - Mosyuki Borhan & Adi Wafi

Rahsia 2 Pria : Koleksi Puisi dan Cerpen

Rahsia 2 Pria - Koleksi Puisi dan Cerpen
Mosyuki Borhan & Adi Wafi
Selut Press
RM20
Beli sini

Hadiah daripada ARiey. Thanks babe :)

Cerpen menarik. Betul-betul punya cerita pendek. Walaupun begitu, cerita pasal brain cancer dah terlampau kerap walau di-twist macam mana sekali pun... dah bosan.

Dari segi puisi, mungkin hit and miss for me. Ada yang tak faham tapi kadang sifat puisi memang macam tu. Penulis sahaja yang betul-betul faham apa yang dia hendak sampaikan. Pembaca sama ada ikut pemahaman sendiri atau tak faham langsung. Bergantung kepada situasi semasa pembaca juga.

Favourites? Satu Nafas. *bookmarked*, Umpama, Bola, Kasihan. "Dia" menimbulkan curiousity sampai baca dua tiga kali, hujung-hujung sakit hati sendiri sebab dibiar tergantung.

20130611

Strange Ways - Luc Lang

Strange Ways - Luc Lang

Strange Ways
Luc Lang

Kisah pemberontakan di sebuat pusat tahanan/penjara, Strangeways dari kaca mata head cook penjara tersebut, Henry Blain. Juga menceritakan tentang kehidupan Blain dari sisi terang dan gelap. Minatnya pada Shakespeare dan taman bunga serta kerjayanya sebagai tukang masak... tak lupa segala sex escapades yang menjurus kepada pengakhiran yang tragis. Hujung usia yang dihantui dosa silamnya.

Cerita ini bosan. Jujur.

20130610

Al Mizan Satay House @ Kampung Melayu Majidee

No. 1 Jalan Kenangan, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Al Mizan Satay House

Sempena hari ibu dan early birthday celebration adik.
Makanan pelbagai dan servis cepat.
Mi bandung dan satay sedap.