20130502

Chambering : Updates

Dah habis 14-days compulsary legal aid attendance yang memang syok duduk dekat bangunan court sebab jumpa macam-macam jenis manusia dan dengar pelbagai cerita ala-ala war stories, assist lawyers buat reman under Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan so dapat jumpa orang yang kena lokap yang kadang-kadang buat diri sendiri rasa macam kesian ada macam kelakar pun ada.

Dah dapat ethics course certificate yang merupakan antara tiga hari paling best sepanjang tempoh chambering.

Dah dapat sijil pengecualian peperiksaan bahasa melayu from LPQB yang berkurun lama tunggu.

Tinggal lagi nak extract sijil penampalan..
Failkan borang 6, 7, 8.
Cari mover segala bagai.

Mula lah rasa menyampah dengan sistem filing ni semua tapi(!!) boleh keep calm and wait for tips from orang yang dah habis dulu so tak payah gelabah.
Relax and take it easy je.

Paling penting sekarang adalah kena fikir nak buat apa lepas habis chambering.
Dah mintak dekat office manager stay sampai habis filing and long call semua... tapi lepas tu?
Pening.
Post a Comment