20130426

Langgar [2013]

Langgar

Cerita gangster Melayu yang penggunaan bahasa slang cina nya sangat minimal. That's fresh! Suka cara characters diperkenalkan ala comic. Jalan cerita menarik tapi dari segi execution banyak boleh diperbaiki lebih-lebih lagi dari segi narration and stunt. Most scene gaduh nampak too pretentious. Scene rematch Zam (Adi Putra) dengan Loy (Zulhuzaimy) if buat slow motion, bunyi gaduh-gaduh mute dan diiringi background music orkestra lagi syok kot? Tak pernah tengok full movie Kill Bill tapi masa dalam panggung wayang tu tiba-tiba teringat Kill Bill.

Dari awal dah obvious semua ni plan siapa. Maybe akan bagi impak lebih besar kepada penonton kalau mula-mula nampak macam betul-betul ketua-ketua kumpulan gangster tu nak kill each other.

Anyway, Nam Ron, Khir Rahman, Hans Isaac memang terbaik. Bell Ngasri lawak gila. Not bad for a debut film. Well done Sein!***
Post a Comment