20130429

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas

Larkin
Dekat dengan Perpustakaan Sultan Ismail
Deret kedai belakang Esso

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas
Nachos RM3-50

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas
Bandung soda RM2-00, air tembikai RM2-50

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas
Grilled chicken chop (kot) served with fries and coleslaw lebih kurang RM12-00

The Roof @ Restoran Ayam Lepaas
The Roof lamb chop (main hentam je nama) served with grilled veges (suka!) and coleslaw RM14-50
Restoran yang baru juga buka belum ada lagu-lagu belum ada TV berhadapan dengan construction site sebelah Esso jadi agak sunyi.
Sebelah tengahari ada nasi ayam penyet (Restoran Ayam Lepaas).
Malam serve western food and nasi arab (The Roof).
Menu simple, harga berpatutan, makanan pun memuaskan hati dan sangat mengenyangkan.

20130427

Iron Man 3 (3D) [2013]

Iron Man 3

Iron Man a.k.a Tony Stark post New York (The Avengers). Lebih sifat kemanusiaan, ego ada tapi kurang. Most scenes he's not in the suit walaupun banyak suit nya. Paling muka berkerut masa rumah Tony Stark kena serang. Overall, very enjoyable. Adik tak berapa suka sebab dia kata the villain, Mandarin/Killian boring but for me, I like it a lot! Effect 3D kurang so, kalau tengok yang biasa pun memadai. Thanks Kak Mary for the free tickets!****

20130426

Langgar [2013]

Langgar

Cerita gangster Melayu yang penggunaan bahasa slang cina nya sangat minimal. That's fresh! Suka cara characters diperkenalkan ala comic. Jalan cerita menarik tapi dari segi execution banyak boleh diperbaiki lebih-lebih lagi dari segi narration and stunt. Most scene gaduh nampak too pretentious. Scene rematch Zam (Adi Putra) dengan Loy (Zulhuzaimy) if buat slow motion, bunyi gaduh-gaduh mute dan diiringi background music orkestra lagi syok kot? Tak pernah tengok full movie Kill Bill tapi masa dalam panggung wayang tu tiba-tiba teringat Kill Bill.

Dari awal dah obvious semua ni plan siapa. Maybe akan bagi impak lebih besar kepada penonton kalau mula-mula nampak macam betul-betul ketua-ketua kumpulan gangster tu nak kill each other.

Anyway, Nam Ron, Khir Rahman, Hans Isaac memang terbaik. Bell Ngasri lawak gila. Not bad for a debut film. Well done Sein!***

20130424

Mariners @ Jalan Tan Hiok Nee

Mariners Cafe
Jalan Tan Hiok Nee, Johor Bahru
(They moved from Pasir Gudang and replaced That's Cafe)

Mariners Cafe

Mariners Cafe

Mariners Cafe

Mariners Cafe

Mariners Cafe

Mariners Cafe

The food was good. Tomyam noodle memang super sedap. Nasi goreng kapten (kot) terbaik. Bandung soda best, peach tea best. Fish & chips pun okay. Ada ura-ura tempat lepak utama beralih arah dari Roost ke sini. Hm.

Mariners Cafe
Kurang tiga (atau empat) orang. Tak pernah lagi lepak dengan laki Odah haha.
Mariners Cafe

Kesahnya, encik mok konon-konon ajak dinner date rupanya saja buat surprise ada kawan-kawan. Aisy. Best boleh? Paling best masa masuk kali kedua propa terkejut sampai gelak guling-guling kat lantai sebab yang first tu tak terkejut pun cuma excited sebab dah agak dah diorang ada. I totally trust my instincts, they have never failed me. Anyway, thanks to him and korang-korang yang aku sayang tu. Source of happiness chewahh! Had so much fun that night walaupun tak cukup korum tapi for the mean time okay lah tu. 

Nak keluar ramai-ramai biar semua-semua ada. Bila?

20130422

Red Card Cafe @ Bandar Baru Bangi

Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
Sebelah Nasi Ulam
Terima kasih Maynaa for the directions :)

Salahkan kawan-kawan yang kerap sangat update instagram dengan gambar-gambar makanan dari Red Card buat diri sendiri terasa cemburu dah tak kerap ke Bangi.

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Budak yang suka merah hitam. Thanks tunaikan hajat :D

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Menu yang meriah dan menarik

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Honey lemon, mocha and cappucino (kot?)

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Spaghetti & Meatballs

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Seafood Marinara

Red Card Sekyen 9 Bandar Baru Bangi
Fettuccine Alfredo
Sedap dan berbaloi dengan portionnya
Spaghetti and meatballs yang cukup rasa betul
Lemon dia hiris nipis sesuai buat kunyah-kunyah lepas air habis
Wajib ke sini lagi!

20130420

Love makes me feel poetic...

Million Dollar Beauty is currently hosting a blogging competition. Enter and you might stand a chance to win the Urban Decay Naked Basics palette which is so pretty to look at and definitely prettier when applied on. All you need to do is blog about the competition and leave your URL at the comment section *click*, yes it's that easy! It ends on the 17th May 2013 and the blogger with the most creative blogpost will be chosen as the winner.

Nudity at it's best

With a name like basics
She's really something more
Simplicity can be pretty
Modesty spectacular

Urban Decay Naked Basics
Lovely Room

Her shades are sick
Like Venus from afar
The goddess of love
With a foxy demeanor
Yet she's so classy,
Subtle and demure
Looks so slick
But feels so pure

Never a walk of shame, not a hue in vain
Naked(2) with dignity, true beauty is her aim

Seems faint at first sight but she's never a bore
The crave for her is like nothing before
Something like this is hard to ignore
Cause she's the ultimate palette for all you beauty whore

Blog & Win Urban Decay Naked Basics

Urban Decay Naked Basics is in my makeup wishlist so I really hope I'll win this :D

20130419

Lunch Hour : Pappa Rich



Ordered dry kuew tiow
Got soup instead
Ordered coffee (big) because I thought the regular one will not be enough
I was wrong

20130418

Restoran Warisan Tarom @ Jalan Mariamah

Yayasan Warisan Johor, Jalan Mariamah

Restoran Warisan Tarom

Detoured on the way back to the office from the court.
Had breakfast here.
So many choices and it's delicious.
Free bubur merah putih on Fridays.
Life is great.

20130416

Santap Sunda Sawargi @ Taman U

Taman Universiti, Skudai

Santap Sunda Sawargi

Santap Sunda Sawargi

Santap Sunda Sawargi
Suka lah tu dapat lele dia. Ara datang lambat so terlupa nak snap snap :(

Santap Sunda Sawargi
The boys with the drinks
Avocado, iced nescafe (boringnya air awak hihi) and air apa ek ada soursop.


Santap Sunda Sawargi
Pecel lele and ayam penyet

Santap Sunda Sawargi
Gigantic ikan keli

Santap Sunda Sawargi
The head. Monster-ish

Santap Sunda Sawargi
Ayam yang... mmm... sedih.

Santap Sunda Sawargi
Sup jagung + terung + lobak putih

Santap Sunda Sawargi
Jemput-jemput jagung sedap!

Santap Sunda Sawargi
Tadaaaaa nasi kukus daun pisang

Santap Sunda Sawargi
Jemput-jemput pisang RM3-00

Sempena nak bye bye encik Ayam yang nak ke KL pergi kedai favourite Cuen
Dia bagi directions - kedai kat Taman U, warna hijau
K. Membantu sangat, sayang.
haha
That aside...
Memang 99% Indonesia lah kedai ni.
Tolak 1% sebab dia letak Avocado instead of Alpukat
Siap main teka-teka tengok menu yang fully Bahasa Indonesia
And they played Agnes Monica's songs
Makan memang didendangi dengan lagu-lagu Indonesia
Betul-betul feel and it made me miss Wong Solo tapi sambal dia tak kick and ayam dia kecik :(
I absolutely love the jemput-jemput jagung albeit being a bit oily.

20130415

Pop Star @ Aeon Bukit Indah

Sizzling Stonegrill, Aeon Bukit Indah

Pop Star Aeon Bukit Indah

Pop Star Aeon Bukit Indah

Pop Star Aeon Bukit Indah

Dragonfruit & Lime

Banana Nutella
Definitely the bomb!

Opening soon at Level B1, next to Sizzling Stonegrill Johor Bahru City Square 

20130413

Side Effects [2013]

Side Effects

"The best predictor of future behavior is … past behavior"

A psycho-thriller which unravels rather slowly, a drama with so many twists and the almost perfect ending. A must watch movie for psycho-thriller/crime fiction fans or movie junkie at large. ****

20130412

Lunch Hour : Sizzling Stonegrill

Sizzling Stonegrill

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square

Sizzling Stonegrill City Square


Fried kueh tiau (spicy/seafood). I can't stand squid heads (there's a lot of it in there).
My colleagues love the tomyam. It was just okay for me.
Nasi goreng (spicy/chicken), quite good, albeit a bit dry.
Mashed potato tastes like Maggi's.
I love their spicy salmon spaghetti!