20130323

Oz The Great and Powerful (3D) [2013]

Oz The Great and Powerful
Image from NERDIST (bacalah review dia, best)
Baru sempat tengok last week sebab the week before agak busy. Nasib baik still showing kalau tak, kempunan.

Oz oh-so cunning.

Frank/Finley yang sweet.

Michelle Williams (Annie/Glinda The Good) dalam cerita ni teringat Heath Ledger dalam The Imaginarium of Dr Paranassus sebab both films pasal circus and fantasy. And she's beautiful. Her dresses memang cantik boleh buat wedding dress.

Theodora sangat lah cantik sebelum dia patah hati. Bak kata pepatah, "Heav'n has no Rage, like Love to Hatred turn'd, Nor Hell a Fury, like a Woman scorn'd."

Tengok in 3D memang berbaloi. Rasa silau cahaya matahari. Rasa gayat nak turun waterfall dalam hot air balloon. Rasa nak kena baling dengan lembing. Rasa geli-geli sebab ada flying baboon and river fairies yang ala-ala sea monkeys, muka macam toyol tiba-tiba muncul depan screen.

Overall, cerita ni best sampai ada orang mamai-mamai tengah BBM tiba-tiba cakap pasal nak hapuskan tongkat sakti witch - lepas tu malu sendiri. Dia fikir dia Oz? Lulz.***
Post a Comment