20130329

Versi Saya Sayang FUU XXV / Lunch Hour : Chaiwalla & Co + Cendol #MockTrialUKM

Chaiwalla & Co.

Last Tuesday, had strawberry coffee and chicken & mushroom pie over Cendol, a sold-out 3-day-show by the second and first year students.

Good food and good entertainment equals to a great day.

20130328

Rawang Burger Bakar @ Taman Daya *CLOSED*

Rawang Burger Bakar

100m dari rumah. Hot Shot. Bawang banyak-banyak, daging lembu, nanas, salad. Ada cheese kot (?). Nanas tu yang I can't get over. Patty nya juga not bad. Well seasoned. Well cooked. Nak tapi RM7-00 tu macam urgh kalau zaman belajar sekelip mata aku keluarkan dah kerja ni dia macam ... takpelah.

20130326

Sarapan pagi

Dia ajak breakfast sama. Berdua saja dengan kereta. Apa agaknya kata orang-orang lain kalau diorang nampak, kalau diorang tahu. Betul ke apa yang kitorang buat ni? Kerisauan tak menghalang nikmat makan lontong dengan telur rebus sambal. Lepas habis makan sambung fikir, apa nak buat kalau terjumpa? Nak cover macam mana? 

Tak sempat jumpa solution, dah. Depan mata dah. Nak cakap apa ni. Dia tunggu dalam kereta depan kedai. Aku menghadap malapetaka tapi pelik. Tak ada reaksi apa-apa. Soalan satu, dua. Tak marah. Neutral.

Aku pandang dia, suruh dia pergi dulu. Aku nak balik sendiri, jalan kaki.

Bangun-bangun je dah tujuh suku. Damn you snooze button. Lambat lagi! 

20130325

Din + Sarah

Helped out at a wedding about a week ago. Malam tu makan nasi arab. Lauk kambing blackpepper dia sedap tak terkata.

Hasanuddin + Sarah
The beautiful bride... and of course, yours truly, tengah serve nasi for her

Gambar dengan pengantin tak ada
Gambar dengan adik pengantin je ada. Boleh?

Hasanuddin + Sarah
tenenenenet

Selendang kain perca 
Baju pinjam Azra
Kain dari baju kebaya Ma

20130323

Oz The Great and Powerful (3D) [2013]

Oz The Great and Powerful
Image from NERDIST (bacalah review dia, best)
Baru sempat tengok last week sebab the week before agak busy. Nasib baik still showing kalau tak, kempunan.

Oz oh-so cunning.

Frank/Finley yang sweet.

Michelle Williams (Annie/Glinda The Good) dalam cerita ni teringat Heath Ledger dalam The Imaginarium of Dr Paranassus sebab both films pasal circus and fantasy. And she's beautiful. Her dresses memang cantik boleh buat wedding dress.

Theodora sangat lah cantik sebelum dia patah hati. Bak kata pepatah, "Heav'n has no Rage, like Love to Hatred turn'd, Nor Hell a Fury, like a Woman scorn'd."

Tengok in 3D memang berbaloi. Rasa silau cahaya matahari. Rasa gayat nak turun waterfall dalam hot air balloon. Rasa nak kena baling dengan lembing. Rasa geli-geli sebab ada flying baboon and river fairies yang ala-ala sea monkeys, muka macam toyol tiba-tiba muncul depan screen.

Overall, cerita ni best sampai ada orang mamai-mamai tengah BBM tiba-tiba cakap pasal nak hapuskan tongkat sakti witch - lepas tu malu sendiri. Dia fikir dia Oz? Lulz.***

20130322

Rutin Roost

Berbual. Makan. Minum. Plan jalan sana sini. Lelaki pergi berasap, perempuan bincang pasal baju bridesmaid, hantaran, kos majlis, pelamin, warna tema, bila nak kahwin... haha typical mid-20s women.

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

Roost Juice+Bar Jalan Dhoby

20130321

Skincare & Make Up Class x Mary Kay

Join Mary Kay skincare and make up class dekat Menara Pelangi two weeks ago. 

Been to similar workshops before, lebih kurang je bendanya. Biasalah belajar benda-benda basic. Adalah some parts yang I don't quite agree. Different brand/people, different method and there's no strict rules when it comes to makeup / skincare. 

Lepas dah test skincare and makeup, boleh tahan juga produk-produk Mary Kay. Berminat dengan skincare. Makeup so-so sebab foundation tak ada matching shade. Undertone pink, kinda ashy on my skin. Bercakap ala-ala beauty consultant. Nampak sangat overdose makeup blogs/websites/forums.

Anyway, it was fun! Dah lama tak main makeup since dah tak ada annual dinners ke apa to attend macam zaman belajar dulu. Ketagih!

Mary Kay

Mary Kay

Mary Kay
Kak Lola showing off her skills on model of the day :P

Mary Kay
Azra tekun!

Mary Kay
Muka lepas makeup haha

Rainbow
Double rainbow petang tu lepas hujan panas.

20130320

BOLA - FIXI

BOLA - FIXI

BOLA
Buku Fixi
RM15
Edisi Terhad 1,500 naskhah

Ambil masa tiga minggu nak habiskan sebab baca sikit-sikit, acah-acah nak serap dan hadam tiap-tiap cerpen. Two at a time dan selalunya baca dalam bas on the way balik rumah after kerja atau sebelum tidur.

Ada beberapa yang tak berapa nak gemar ceritanya. Rasa macam too heavy for me (Aku Bookie Bolasepak), tak rasa menarik (Jersi Bola 7), kisah cinta cliche dah selalu sangat baca cerita macam ni (Burger Bola Special).

Favourites - Bukan Sebab Bola, Bahlul vs Beautiful, Liga Mandrem, Oleh Bir dan Bola, dan Aku yang Kegersangan. Ada elemen expect the unexpected dalam cerita-cerita tersebut... that's why suka.

Yang dirasakan menarik, Rodong dan Menjadi Tuhan.

Misi Bola Gila pula, suka cerita dia tak suka tajuk dia sebab macam tak kena, tak umph, kalau letak tajuk lain mungkin lagi best.

Kesimpulannya, lagi gemar yang ini daripada KOPI. Baca sambil-sambil tunggu KLCC keluar.

20130319

Nasi Lemak Anggerik @ Taman Molek


Depan Al-Rajhi, Taman Molek.
Isi perut lepas balik kerja.
Nasi berderai.
Ada lauk kambing selain lauk-lauk biasa.

20130313

Mediocre

Bila orang tanya apa yang bagus dekat kita, siapa yang boleh jawab dengan confident? Bagusnya kalau tahu kelebihan diri sendiri. Bestnya kalau ada kelebihan. 

I don't have an answer for that question let alone nak jawab dengan yakin.

I'm not a good anything.
Biasa-biasa saja.
And I need a plan for July onwards after I've finished my pupillage on May.

Cakap pasal puppilage, dah dapat Ethics certificate harini. Lulus walaupun masa dekat law school dulu Ethics B-. Alhamdulillah.

Cakap pasal law school, lecturer masa first year diagnosed with liver cancer stage 4. Selain mengajar Constitional and Administrative Law (yang aku tak pernah dapat A dan tak expect untuk dapat A kerana tak minat pun nak belajar undang-undang masa tu), Dr Che Norlia adalah orang yang memperkenalkan aku dengan pasemboq which is antara makanan paling sedap dalam dunia. Terhutang budi. Doakan yang baik-baik sahaja untuk beliau.

20130312

Cafe Al Fayeed @ Jalan Ibrahim

Jalan Ibrahim, Johor Bahru

Cafe Al Fayeed

Cafe Al Fayeed

Cafe Al Fayeed

Cafe Al Fayeed

Cafe Al Fayeed

Cafe Al Fayeed

Memang quite good makanan dia.
Service pun bagus.
Nasi ayam penyet dia sebenarnya bukan ayam penyet pun, rujuk gambar, tapi masih sedap dan sambal super pedas meleleh air mata, hingus segala.
Grilled chicken chop pun sedap.

20130311

Rock Oo [2013]

Selepas hampir lima bulan.
First movie untuk tahun 2013.

Rock Oo [2013]

Rasa nak lempang muka Joe. Banyak nya kau bebel.
Rasa nak lempang muka Amy. Dia punya cengeng, mengada.
Slash cool. Pekin cool.
Tapi kenapa Black tak dapat banyak exposure?
Part kucing comel alololo tu kelakar.
By the way, lagi suka Rock [2005].**


20130309

Wedding weekend, Rēnē dan karaoke birthday

Weekend minggu lepas macam-macam berlaku.

Pergi wedding terjumpa my friend's girlfriend. I guess gambar dekat profile picture Twitter dah tak relevan. She didn't recognized me at first. 

Dua sebab - satu, gambar tu memang menipu walaupun tak diedit langsung. I'm not fair and my skin doesn't glow. Terima kasih kepada pencahayaan dan angle yang tepat buat gambar tu nampak cantik padahal hakikatnya... haha. And the second reason would be because it's an old picture of me. Jun 2012, dua bulan sebelum berat naik mendadak. I used to be so skinny.

Bila tengok balik gambar tu, tak kenal diri sendiri. Banyaknya perubahan dalam masa lapan bulan.

Dah bergambar dengan girlfriend kawan dan bersalaman dengan pengantin, ke Rēnē (Car boot sale re-branded). Dengar musik, beli satu, dua barang, makan aiskrim, jumpa kawan, main games.

Rēnē JOHO

Rēnē JOHO

Rēnē JOHO

Rēnē JOHO

Rēnē JOHO

Petang-petang sikit berkaraoke pula. Oh bila last karaoke? Oh bulan sebelas ya. Sambil-sambil tu buat surprise sikit dekat February kids. Tahniah semuanya dah 25.

Ali Baba Giant Tampoi

Ali Baba Giant Tampoi

Birthday Cake Halim - Irwan - Ofee - Azra 25th
Gambar yang ada semua orang blur bagai nak gila. Ehsan Samsung Galaxy S2.
Remaja Classic Tampoi
Sebab air pudina/mint itu cool, it deserves to be captured.

20130308

Lunch Hour : The Kopitiam

The Kopitiam, Johor Bahru City Square
Tahu Bakar, Kopi

The Kopitiam, Johor Bahru City Square
Nasi Putih, Kari Ayam

The Kopitiam, Johor Bahru City Square
Mee something-something letak udang, fish cake dan ayam
Johor Bahru City Square, dekat belakang Delifrance.
Sedap tahu bakarnya.
Mee pun not bad.
Kopi pun okay.

20130307

Cremoso Gelato @ Johor Bahru City Square *CLOSED*

Level 4, Johor Bahru City Square

Cremose Gelato

Cremose Gelato

Cremose Gelato

Cremose Gelato

Pantang nampak kedai comel... dan aiskrim.
Yang itu lagi sedap tapi mmm tak ada kat sini.

20130304

Fun February

Older and (hopefully) wiser.

Pizza Hut Aeon Tebrau City
She's 15
Pizza Hut Aeon Tebrau City

Pizza Hut Aeon Tebrau City

Pizza Hut Aeon Tebrau City

Pizza Hut Aeon Tebrau City

Kenny Rogers Roasters Aeon Bukit Indah
He's 25
Kenny Rogers Roasters Aeon Bukit Indah

Kenny Rogers Roasters Aeon Bukit Indah

Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin
Abah's 48, Ma's 46
Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin

Secret Recipe Taman Mount Austin