20130227

Kudapan

Dengan harga RM0.60 setiap satu, buat appetizer sebelum makan yang berat-berat. Sedap pulak tu.

Kelapa Tree, Setia Tropika

Kelapa Tree, Setia Tropika

Pepes
Kelapa Tree, Setia Tropika

Gerai-gerai sebelah CIMB Taman Daya

Satay
Gerai-gerai sebelah CIMB Taman Daya

20130226

Ark Baby - Liz Jensen


Ark Baby
Liz Jensen
BookXcess Amcorp Mall

Kalau rasa teori Darwin tu merepek, buku ni lagi tak masuk akal. Pendek kata, mind fucked. Review di sini.


*Cuba nak baca Strangeways tapi otak macam beku je tak dapat nak hadam.

20130225

JCO Donuts & Coffee

J.Co
Iced Creme Brulee Cofee, Jcoccino

J.Co

J.Co
J.Cool

My favourite froyo.

20130222

Lunch Hour : LC Catering

LC Catering

LC Catering

Chocolate ice blended
Kueh tiau kungfu (?)

20130221

Kitab Terfaktab - Nakal Tapi Halal

Kitab Terfaktab - Nakal Tapi Halal

Kitab Terfaktab - Nakal Tapi Halal
Skuad Terfaktab 2012
Terfaktab Media
RM20
Beli sini

Baca satu bab/minggu as per suggestion.

Yang suka banyak tapi paling suka, Loyalti - Ulii Azman.

Not everything is for everyone but there is something for everyone.

20130220

#Ultras

Puasa beli buku tapi yeay! ada buku baru.
Thanks to Ira, melengkapkan koleksi dan Ariey yang memeriahkan lagi kotak buku not-yet-read siap bersurat kau memang jiwang haha
Somehow, receiving things via post lebih oomph dari dapat depan-depan.
What a nice surprise :)
I love yous.

Kitab Terfaktab 3 Sarkastik Cinta

Rahsia2Pria, Langit Vanilla

Now, now.
Madu nak dibalas dengan apa?


*Semalam birthday Abah 48. Hari ni birthday Ma 46. Sweet! 

20130218

Lama dan baru


Fruit of the Earth Aloe Vera 100% Gel

Satu-satunya benda yang boleh calm down irritation dekat muka akibat allergy. Stock up.


Vaseline Total Moisture Cocoa Glow 24hr Nourishing Lotion

Dah cuba ketiga-tiga. Lagi sedap pakai berbanding yang kuning/hijau.

3. Simple Kind To Skin Hydrating Light Moisturizer

Simple Kind To Skin Hydrating Light Moisturizer

Dulu dapat percuma. Haritu salah beli. Kali ni betul dah.

4. Revlon Just Bitten Kissable Lipstain 020 Lovesick

Revlon Just Bitten Kissable Lipstain 020 Lovesick

Benda paling teringin dan pernah cuba. Moisturizing and pigmented.

5. St. Ives Blemish Control Apricot Scrub

St. Ives Blemish Control Apricot Scrub

Selalu dengar orang kata bagus. Tak sangka memang sangat-sangat bagus cuma tak boleh guna selalu sebab nanti kulit kering.

20130217

ELMIGOs

ELMIGOs Aeon Tebrau City

ELMIGOs Aeon Tebrau City

ELMIGOs Aeon Tebrau City

Few weeks ago.
Cubaan kedua makan disini.
Masih tak tahu apa serbuk coklat yang diletak pada dessert.
Rasa macam kerisik... tapi kenapa?
Masih tak puas nak cuba semua menu.
Terlampau banyak dalam list pun susah juga.
Rambang mata.

20130216

Boyfriend turns 25.

Happy birthday! (diikuti dengan ucapan yang tak payah lah nak tulis kat blog kan. ehem.)

Dia cakap blog ni banyak sangat gambar makanan tapi tak ada gambar dia... which is a lie.
Tapi hari ni birthday dia dan dia cakap dia nampak handsome dalam gambar ni.
So...


Selamat hari jadi Halim!
♥ ❤ ❥ ❣ ❦ ❧

Semua orang memulakan sesuatu dengan harapan pengakhiran bahagia.
Samalah kita.

20130215

Lunch Hour : Johnny's

Johnny's Aeon Bukit Indah

Johnny's Aeon Bukit Indah
First time
Konon celebration after dah habis course/exam
It was fun :)



*Selamat hari jadi Azra. Semoga cepat besar hihi

20130214

Fara + Nor

09-02-13

Selamat pengantin baru dan tahniah untuk Fara dan pasangan.
Meriah.
Cantik serba-serbi.
Food sedap hehe

Fara + Nor

Fara + Nor

Fara + Nor

20130213

Wordless Wednesday - JOHO® #JCS

JOHO® Concept-store

20130212

7 Spice Indian Cuisine @ Danga Bay

First time makan sini dah suka. Kali yang ini pun bertambah suka walaupun tak semua makanan kena dengan selera tapi kenyang dan mostly sedap. Too bad we were there before 6.00pm so tak dapat nak merasa naan.

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Papadom

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Masala Tea

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Apple Juice

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Butter Chicken Masala

Potatoes

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Fish Curry

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Mushroom Pepper Fried

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Lamb Chuka

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Ginger Tea
Nasi briyani served with papadom, potatoes, fried tofu and okra

7Spice Indian Cuisine Danga Bay
Iced Chocolate & 7 Spice Speacial Lassi

20130211

Pizza Hut's Cookie Sundae

Pizza Hut

Pizza Hut

Dengan harga RM6.50 memang berbaloi. Lepas ni selain cari chocolate lava, nak pergi memburu cookie sundae. Macam serupa dengan yang dekat Bubba Gump tapi dari segi rasa tak tahulah sebab belum pernah cuba.

20130208

Lunch Hour : Warung Batu


Biasa kalau makan sini order Kacang Pool
Goreng-goreng pun sedap dekat kedai hujung yang belah Menara Tabung Haji
Kalau nasi berlauk dekat hujung lagi satu ke arah Wisma tu best!
ABC kat sini quite famous tapi rasa macam biasa je cuma banyak coklat!

I miss this moment but I don't want to repeat the examination. Boleh?

Warung Batu

Warung Batu

Warung Batu

Warung Batu

Warung Batu

20130207

Goreng Pisang MAWAR

Goreng pisang sedap.

Goreng Pisang MAWAR

Goreng Pisang MAWAR

Haritu ada orang cerita kawan dia lepak sini mintak keropok lekor lulz

20130205

Kafein, kek dan ketagihan.

Secret Recipe Mount Austin

Latte

Secret Recipe Mount Austin

Secret Recipe Mount Austin
American Brownies yang terlampau manis dan Apple crumble yang bolehlah.
Farine kata dekat Season's sedap.

Ketagih lukis kening kesan berkawan dengan budak-budak gila makeup dekat pejabat.

Secret Recipe Mount Austin