20130131

Egg Dancing - Liz Jensen


Menceritakan tentang bagaimana seorang isteri cuba membalas dendam apabila konspirasi si suami yang menggunakan dirinya dan anak mereka sebagai bahan eksperimen bagi menghasilkan The Perfect Baby terbongkar.

It took me a year to finish this sebab halfway through, tak ada mood nak membaca dah tapi cerita dia okay. 

A bit of dark comedy and sarcasm, menyentuh isu agama vs sains. Ala style Ben Elton, my favourite writer, but suspense tu kurang.

Review di sini.

20130130

WW - JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

JOHO Car Boot Sale x Monsoon Mayhem 2013

20130126

Seksi Ovari - Fazleena Hishamuddin

Sang Freud Press

Seksi Ovari
Fazleena Hishamuddin
Sang Freud Press
RM20
Beli sini

Saya ban diri sendiri daripada beli lebih banyak buku oleh itu saya baca himpunan puisi ini ehsan Dayang semasa saya singgah ke rumah sewa dia tempoh hari.
Saya suka, sangat suka.
Kena beli, atau kalau tak mampu - pinjam dari kawan yang ada (macam saya) kalau awak suka ayat-ayat yang straight forward. 

Kadang ada double meaning, fikir sendirilah. Tak semua boleh ditafsir secara literal.
Bagi saya semuanya simple tapi dalam yang ringkas ada complexitynya.

Kita pernah lalui macam-macam benda dan tak mustahil ada puisi yang mengena dengan situasi kita (atau kawan-kawan/keluarga kita) terdahulu ataupun semasa.
Ada gembira ada sedih.
Macam-macam perasaan.
Senang kata bukan satu tone sahaja.

Sekarang sold out kalau tak silap.
Tak sure and tak nak tahu takut terbeli.
Tapi kalau ada orang nak hadiahkan, apa salahnya.

20130123

Wordless Wednesday - JDT vs Perak

Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos

Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos

Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos

20130122

Chambering : Professional Standards (Ethics) Course

14-01-2013 - 16-01-2013

There were 48 of us from all around Johor.

We were briefed, lectured and forced to study.

We did the examination.

It ended with a four-course dinner at The ZON Regency Hotel by the sea with some of our masters, members of the bar and the bench.

All in all, I had fun meeting up with batch mates from UKM and also getting to know other pupils. Most importantly, the food - breakfast, tea and dinner - was good.

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

The ZON Regency Hotel by the sea

Johore Bar Professional Standards Course Dinner
All smiles. Picture from Farine's Facebook hihi

20130121

Roost Bistro, tua dan kasut bundle.

Hari tu ada rasa macam dah selalu sangat makan dekat Roost Juice + Bar, kali ni kita makan dekat Roost Bistro, The ZON Stulang. Portion makanan dia lagi besar tapi harga sama.

Topik malam tu... nak beli hadiah hari jadi apa untuk suami, kerja, bulan madu, bajet perkahwinan, saiz kad kahwin, makeup masa nikah dan beli kasut untuk tolong bakal mak mertua buat kerja esoknya. Dah tak in trend  kalau cakap pasal boyfriend/girlfriend ni.

Tuanya.

Cakap pasal tua, hari ni hari jadi Cuen!! Selamat ulang tahun ke dua puluh lima. Wow!


Roost Bistro, The ZON Stulang

Roost Bistro, The ZON Stulang

Roost Bistro, The ZON Stulang

Roost Bistro, The ZON Stulang
Fish & chip, Thai style chicken rice, Mango Tango-go-go

Roost Bistro, The ZON Stulang
Beef tenderloin fried rice

Roost Bistro, The ZON Stulang
Mihun tomyam, Iced peach tea, Relaxer

Roost Bistro, The ZON Stulang
Odah dan Ofee yang muka beriya bentang bajet.

Roost Bistro, The ZON Stulang
Ara dan Cuen yang muka runsing kira bajet.

Roost Bistro, The ZON Stulang
Ayam yang muka bahagia tak payah cakap pasal bajet.

Tua-tua pun, masih tak malu nak posing sepuluh kali dekat tempat sama depan orang ramai.

Jalan Tan Hiok Nee
Depan Gan & Lim, law firm dekat bangunan lama yang cantik hujung Jalan Tan Hiok Nee


Dan ini, selepas berbulan rasanya tak beli barang bundle.

Pasar Karat

20130118

Hua Mui @ Jalan Trus

Hua Mui Breakfast before heading to the office...

Restoran Hua Mui


And a few months ago...

Hua Mui's hainanese chicken chop and kopi susu. What a lovely way to start my morning. Peaceful and serene. I'm totally zenned!

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

Restoran Hua Mui

20130116

Mee Bandung Muar @ Kampung Melayu

Mee Bandung Muar

Mee Bandung Muar

Mee bandung special
Mee bandung seafood
Mee bandung ayam
Mee bandung kerang

Sedaplah!

Saya rasa sedap dan mengenyangkan.
Dan air dia hidang gelas agak besar.

20130114

Ralat

"See Friendship"

We were so close, we have drifted apart, where did it all went wrong?

Memang rasa kekok.

Memang rasa buntu.

Cuba baiki tapi perlukan magik untuk buat benda yang rosak kembali ke bentuk asal.

We win some, we lose some.

Tak nak hilang apa-apa. Tamak.

Nak magik.

20130112

Medan Selera Larkin Bomba @ Larkin

Medan Selera Larkin Bomba

Medan Selera Larkin Bomba

Masa ni baru balik dari majlis persandingan Cheah + Izz
Baru balik dah lapar sebab sampai majlis nak dekat pukul lima nak makan pun segan haha

Medan Selera Larkin Bomba

Medan Selera Larkin Bomba

Medan Selera Larkin Bomba

Ini pula lepas tiga minggu tak jumpa.
Tiga minggu tu dah kira terlampau lama memandangkan selalunya jumpa tiap-tiap minggu.
Selalu lepak dekat Roost tapi kalau tiap-tiap kali lepak dekat sana sakit juga beg duit kami.
Dalam proses buat satu senarai tempat lepak.

Ais kacang special dia sedap.
Kacang pool memang kesukaan ramai kot.
Tahu bakar.
Sizzling chicken chop kegemaran Cuen.


*Lepas ni kita pergi piknik nak? Rindu nak berpiknik.