20121015

Chambering : Short Call

You will need :- 
-Borang 1 & 2
-Afidavit Penyampaian Borang 1 & 2
-Borang 3, 4 & 5
-Afidavit Penyampaian Borang 3, 4 & 5
-Surat Tiada Bantahan Bar Council
-Surat Tiada Bantahan State Bar
-Deraf Perintah

Basically Timbalan Pendaftar just tengok Afidavit Penyampaian Borang 3, 4 & 5 and No Objection letters.

Mover cakap sikit-sikit then that's that. Settle.

Lepas tu terus filing Deraf Perintah [RM10-00 service charge] as according to Saman Pemula [Borang 3].

After dah dapat approved draft, proceed buat fair copy. 

Failkan Perintah [RM10-00 service charge, RM40-00 filing][Update : RM80-00], extract from efiling website, serve to Bar Council, AGC and State Bar... and now dah ada locus. Senang cerita dah boleh lah nak appear in chambers sikit-sikit. Eching lawyer sikit.

Banyak gila cabaran. At first supposedly 2 Oktober short call. Dah beriye sampai court, TP tak ada. Memang kena call court confirmkan dulu sebenarnya if tengok checklist yang print out dari mana entah masa mula-mula nak start filing dulu tapi tulah, confident sangat pun tak boleh juga. Last-last postponed to 4 Oktober. 

Masa 4 Oktober pula, mover asal cuti so kena switch to another mover. Nasib baik ada sebab dia baru je obtain Practice Cert kalau tak kena minta tolong lawyer firm lain. Dekat court pula tiba-tiba keluar nama TP lain dalam sistem, bukan yang selalu handle short call tapi yang handle bankruptcy. Nasib baik bila check balik, the same TP.

Bak kata the mover, banyak betul cabaran aku nak short call ni. Short call je pun!

Anyway, tomorrow will be my first time appearing before the Senior Assistant Registrar... ALONE. Wajar gelabah sekarang.
Post a Comment