20120830

Hari Raya x Taman Daya

From one house to another, nothing short of food and laughter. One thing I realised, most of my primary school friends kuat menganjing tahap mohksya. It was fun. Probably the best raya visit session I've ever had so far.

Kapten Steamboat & Grill
This is not during raya. Kat Kapten for buka puasa on the last Friday of Ramadan. Masa ni pun best juga. Eating marathon! :P

Syawal 1433

Syawal 1433

Starbucks Syawal 1433
Starbuck's crew pun kena nganjing. Drinks for Selamat, Hari, Raya and Aidil Fitri.

Syawal 1433
Short film time :D
You can watch it too :-







Syawal 1433

Syawal 1433

Syawal 1433


All touchy feely at the end of the day. I miss that Friday. Can I have more of that in the future pretty please???

20120829

Hari Raya x Family

Random pictures from first week of Syawal with family at Johor and Kelantan.

Syawal 1433
Family

Syawal 1433
Me

Syawal 1433
Tat Nenas. Rare.


Syawal 1433
Lemang & Rendang

Syawal 1433
Kuih Nestum

Syawal 1433
Pasar Besar Pasir Mas

Syawal 1433
w/ my brother

Syawal 1433
Bundle @ Pasar Besar


Syawal 1433
Kuih Sampan. Also RARE!

Syawal 1433
New shoes

20120828

Amalina + Safuan {Engagement}

Last weekend, one of my best girls got engaged on her birthday to her long time beau. Congratulations and may God bless both of you. Can't wait for the wedding! :D


Amalina + Safuan's Engagement
Tweet?

Amalina + Safuan's Engagement
Love notes

Amalina + Safuan's Engagement
Guestbook

Amalina + Safuan's Engagement
The newly engaged couple

20120827

Free meal x iDonuts|Coffee

Last time pergi Angsana for last minute raya shopping, buka puasa dekat surau Angsana memandangkan tempat lain for sure full. Afterwards, lepak at iDonuts|Coffee.

Nasi Ayam Teh Tarik
Free meal :D

iDonuts|Coffee
Assorted mini donuts RM13.00

iDonuts|Coffee
Ice Lemon Tea & Hazelnut Latte



*Happy Birthday Aren :D

20120824

i gincu u gossip @ Jalan Dhoby (cloth in)

Excuse moi. I'm a little late tapi orang kata biar lambat, asal selamat. Before ke Paso Bumbong singgah kejap dekat Jalan Dhoby dan akhirnya dapat juga ke i gincu, u gossip. Dah lama nampak orang dok tweet pic and check in 4sq di sini. 

Overall, kedai ni best. Baju cantik-cantik dan harga berpatutan. Tapi masa pergi tu before filing petition makanya, kena save duit so... tak beli apa-apa pun. Cuci mata saja.

Lokasi : Tingkat atas sebelah IT Roo
i gincu, u gossip

i gincu, u gossip

i gincu, u gossip

i gincu, u gossip

i gincu, u gossip

i gincu, u gossip
i gincu, u gossip
Tudung bawal aidijuma, batwing hi-low blouse scarlet, kain batik tailormade raya 2010, shoes sugar

20120820

TENTANG - Diana Nuzuin

Hadiah Hari Raya untuk diri sendiri. Selamat hari raya Aidilfitri :)

TENTANG diana nuzuin gdsjht.blogspot.com

20120818

Nasi Dagang Kerisik Mangga

Memang sudah lama mengidam nak makan nasi dagang since bulan puasa ni belum merasa lagi. Riki, riki, ada satu kedai nenek tua ni nasi dagang cepat habis. For sure sedap kan? So... last week berjaya beli sebab turun bas terus ke bazar before balik rumah.

As you can see nasi dia putih tak coklat. Based on Mell's tweet, maksudnya ni nasi dagang Terengganu. Nasi dagang Kelantan warna coklat katanya.

Nasi Dagang Kerisik Mangga

Tak kisahlah from which state yang penting sedap dan cukup manisnya. Dan pertama kali juga makan nasi dagang dengan kerisik letak mangga. Menarik dan sedap sangat everything. Siap ada keropok. Harga RM4.50 berbaloi sebab mengenyangkan perut dan rasa yang sedap.

Hope nenek tua menjual lagi lepas bulan puasa ni.


*Cuba kira berapa kali word 'sedap' diulang dalam entry ini.

20120817

Mamak / Roost Juice + Bar

Berangan nak buka puasa dekat Roost tapi tak reti nak book kan? End up buka dekat mamak around the corner dulu. After that pergi Paso Bumbong before ke Roost untuk makan lagi. Tercapai matlamat :D

Jalan Dhoby
Muka longoi masing-masing kelaparan

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby
As per request -_-

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby
Air dalam baldi

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby
Nasi Lemak

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby
Takoyaki

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby
Fish & Chips
*halfday today and dapat duit raya from my Master. Thanks boss! :D

20120816

Paso Bumbong 2012

Berjaya pergi ke Paso Bumbong bersama Ca and Cuen and Azra Sabtu lepas, 11 Ogos 2012 - Plaza Seni. Tahun ni tak macam tahun lepas perginya so tak dapat nak tengok performance semua sebab nak pergi berbuka di Roost. Anyway, we had fun walaupun agak frust bila tak dapat air mangga :( Diorang shopping t-shirt. Saya shopping memorabilia saja. Buat tambah koleksi :)

First draft. Before ditambah order-order lain.
Paso Bumbong 2012Paso Bumbong 2012
Paso Bumbong 2012
Paso Bumbong 2012

20120815

Chambering : Filing Borang 1 & 2

Update sempena filing fees dah naik.

*Chambees dekat Semenanjung memang kena filing dekat Jalan Duta
*Pergi awal sebab counter tutup around 3.00pm-3.30pm
*RM200-00 cukup untuk affirm, filing and fotostat. [Total cost = RM163-20[Update : RM261-20]
*Borang 1 dan 2 sekali dengan I/C, Surat Beranak, Master Search, Surat Kelayakan (Tamat Belajar) from fakulti.
*All documents CTCed by lawyer selain master or SAR.


1. Aras 2. RKKK.

Check Borang 1 dan 2. Make sure before tu check sendiri dah isi everything including nama Master, and dah affirm.  If belum affirm, dekat dalam Court tu ada Pesuruhjaya Sumpah, Aras 1. Kos = RM4-00.

Dekat Borang 1 cop tarikh sama dengan tarikh affirmation affidavit. Cop tarikh Borang 2, tarikh pergi filing. Nak affirm the same day filing pun boleh tapi saya dah affirm awal-awal dekat JB that's why tarikh lain-lain. 


2. Aras 1. Kaunter Pendaftaran, Kaunter 4. Isi praecipe and ambil nombor giliran.

3. Sementara tunggu nombor dipanggil, pergi Kaunter Bayaran untuk bayar RM50-00, service charge untuk scan new case. Bayar dulu before scan sebab kalau tak bayar tak boleh scan.


4. Lepas bayar, ke Kaunter Pendaftaran semula. Tunggu nombor untuk scan. Agak-agak terlepas nombor, ambil baru dekat Kaunter 4. Lepas scan, tunggu lagi nombor sama untuk diberi invois (Kaunter 17). 


5. Ke Kaunter Bayaran. Tunjuk invois lepas tu bayar filing fees RM98-00 [Update : RM196-00]


6. Ke Kaunter Pendaftaran (Kaunter 17). Serah semula invois untuk sahkan status bayaran. 

7. Naik lif ke Aras B1, pergi kedai buku untuk fotostat Borang 1 dan 2 three copies untuk serahan to Bar Council, State Bar dan AGC. Borang 2 fotostat 32 copies. Make sure before fotostat dah tulis nombor petition. Kos = RM11-20. Ada dua kedai buku, dekat luar Kafeteria and dekat dalam tapi harga sama je.

8. Borang 2 yang fotostat 32 copies tu stapler 2, 2, jadikan 16 set; serahkan ke kaunter RKKK.

9. Buat serahan kendiri Borang 1 dan 2 ke Bar Council, State Bar dan AGC. Jangan lupa acknowledgement from each bodies dekat belakang Borang 1 dan 2.

After buat semua ni, kitorang buat kesimpulan ambil professional course macam accountancy, engineering, law semua ni bukan murah. Macam-macam nak kena spend to be certified. For now, saya masih 'student'.

*Nah a little map I drew.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Jalan Duta

20120809

Tekno

Nak cuba lari dari teknologi. Selepas setahun empat bulan jadi pengguna BlackBerry tegar. Dari Curve 2G ke Curve 3G ke Bold2 dan akhirnya Bold3 White. Dah tak ada hati.

Nak kembali ke Nokia, kekasih lama. X5 tu dah selalu rasa dianaktirikan barangkali aku kena lebih adil. She deserves better.

Ada siapa-siapa nak beli?

20120808

Breakfast at meals station @ KL Sentral

The morning after Mell's wedding, singgah KL Sentral before ke Bangi for dentist appointment. Order set breakfast, RM6.20/set after tax. Sedap juga makan sini. Roti bakar kaya dia best dan paling penting, kopi dia best.

warongkita KL Sentral

warongkita KL Sentral

warongkita KL Sentral