Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Hari Raya x Taman Daya

From one house to another, nothing short of food and laughter. One thing I realised, most of my primary school friends kuat menganjing tahap mohksya. It was fun. Probably the best raya visit session I've ever had so far.








All touchy feely at the end of the day. I miss that Friday. Can I have more of that in the future pretty please???

Hari Raya x Family

Random pictures from first week of Syawal with family at Johor and Kelantan.













Amalina + Safuan {Engagement}

Last weekend, one of my best girls got engaged on her birthday to her long time beau. Congratulations and may God bless both of you. Can't wait for the wedding! :D





Free meal x iDonuts|Coffee

Last time pergi Angsana for last minute raya shopping, buka puasa dekat surau Angsana memandangkan tempat lain for sure full. Afterwards, lepak at iDonuts|Coffee.





*Happy Birthday Aren :D

i gincu u gossip @ Jalan Dhoby (cloth in)

Excuse moi. I'm a little late tapi orang kata biar lambat, asal selamat. Before ke Paso Bumbong singgah kejap dekat Jalan Dhoby dan akhirnya dapat juga ke i gincu, u gossip. Dah lama nampak orang dok tweet pic and check in 4sq di sini. 
Overall, kedai ni best. Baju cantik-cantik dan harga berpatutan. Tapi masa pergi tu before filing petition makanya, kena save duit so... tak beli apa-apa pun. Cuci mata saja.





TENTANG - Diana Nuzuin

Hadiah Hari Raya untuk diri sendiri. Selamat hari raya Aidilfitri :)

Nasi Dagang Kerisik Mangga

Memang sudah lama mengidam nak makan nasi dagang since bulan puasa ni belum merasa lagi. Riki, riki, ada satu kedai nenek tua ni nasi dagang cepat habis. For sure sedap kan? So... last week berjaya beli sebab turun bas terus ke bazar before balik rumah.

As you can see nasi dia putih tak coklat. Based on Mell's tweet, maksudnya ni nasi dagang Terengganu. Nasi dagang Kelantan warna coklat katanya.


Tak kisahlah from which state yang penting sedap dan cukup manisnya. Dan pertama kali juga makan nasi dagang dengan kerisik letak mangga. Menarik dan sedap sangat everything. Siap ada keropok. Harga RM4.50 berbaloi sebab mengenyangkan perut dan rasa yang sedap.

Hope nenek tua menjual lagi lepas bulan puasa ni.


*Cuba kira berapa kali word 'sedap' diulang dalam entry ini.

Mamak / Roost Juice + Bar

Berangan nak buka puasa dekat Roost tapi tak reti nak book kan? End up buka dekat mamak around the corner dulu. After that pergi Paso Bumbong before ke Roost untuk makan lagi. Tercapai matlamat :D






*halfday today and dapat duit raya from my Master. Thanks boss! :D

Paso Bumbong 2012

Berjaya pergi ke Paso Bumbong bersama Ca and Cuen and Azra Sabtu lepas, 11 Ogos 2012 - Plaza Seni. Tahun ni tak macam tahun lepas perginya so tak dapat nak tengok performance semua sebab nak pergi berbuka di Roost. Anyway, we had fun walaupun agak frust bila tak dapat air mangga :( Diorang shopping t-shirt. Saya shopping memorabilia saja. Buat tambah koleksi :)


Chambering : Filing Borang 1 & 2

Update sempena filing fees dah naik.

*Chambees dekat Semenanjung memang kena filing dekat Jalan Duta
*Pergi awal sebab counter tutup around 3.00pm-3.30pm
*RM200-00 cukup untuk affirm, filing and fotostat. [Total cost = RM163-20] [Update : RM261-20]
*Borang 1 dan 2 sekali dengan I/C, Surat Beranak, Master Search, Surat Kelayakan (Tamat Belajar) from fakulti.
*All documents CTCed by lawyer selain master or SAR.

1. Aras 2. RKKK.

Check Borang 1 dan 2. Make sure before tu check sendiri dah isi everything including nama Master, and dah affirm.  If belum affirm, dekat dalam Court tu ada Pesuruhjaya Sumpah, Aras 1. Kos = RM4-00.

Dekat Borang 1 cop tarikh sama dengan tarikh affirmation affidavit. Cop tarikh Borang 2, tarikh pergi filing. Nak affirm the same day filing pun boleh tapi saya dah affirm awal-awal dekat JB that's why tarikh lain-lain. 

2. Aras 1. Kaunter Pendaftaran, Kaunter 4. Isi praecipe and ambil nombor giliran.
3. Sementara tunggu nombor dipanggil, pergi Kaunter Bayaran untuk …

Tekno

Nak cuba lari dari teknologi. Selepas setahun empat bulan jadi pengguna BlackBerry tegar. Dari Curve 2G ke Curve 3G ke Bold2 dan akhirnya Bold3 White. Dah tak ada hati.
Nak kembali ke Nokia, kekasih lama. X5 tu dah selalu rasa dianaktirikan barangkali aku kena lebih adil. She deserves better.

Ada siapa-siapa nak beli?

Breakfast at meals station @ KL Sentral

The morning after Mell's wedding, singgah KL Sentral before ke Bangi for dentist appointment. Order set breakfast, RM6.20/set after tax. Sedap juga makan sini. Roti bakar kaya dia best dan paling penting, kopi dia best.