20120731

Pizza Hut Citarasa Ramadan 2012

Berkesempatan makan di Pizza Hut few days before Ramadan. Suka piza dia yang manis-manis sikit sos nya.

Pizza Hut Citarasa Ramadan

Piza Seri Kasturi, Seafood Lasagna

Lime Pepper Chicken Chop

Favourites Platter

Single Sensation Ice Cream

20120730

Amalina + Afiq


Menu
Chocolates
Chocolates
Food
Coconut Pudding
Kuih Muih Tradisional
Door Gift
Door Gift

Congrats again to Mell and hubby. Hope happy ever after and stay Super Spontan :D + Selamat menjalani ibadah puasa di tanah suci :)

20120727

Red Wok @ Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

Dinner steamboat with the batch mates masa Sabtu terakhir di UKM way back in June. Red Wok was okay. Masih prefer Seoul Garden yang lebih banyak choice and harga pun lebih kurang je. Maybe Red Wok lagi mahal kot? RM33/head. Tak kisahlah, yang penting kenyang. Udang dan kepah sangat sedap, manis and fresh! Nak makan ketam banyak-banyak tapi terlalu leceh. Takkan nak gigit pulak kan elak tercabut segala besi.

Red Wok Bangi

Red Wok Bangi

Red Wok Bangi

Red Wok Bangi

Red Wok Bangi

Rindu nak dinner sama-sama : Next week result keluar. Info setakat ni (thanks to bakal juris, Fakhri) - enam [6] orang first class, 2/3 A in Advocacy & Litigation (Mock Trial), ramai (define ramai.) dapat Dean's List. Rekod masa second semester third year 70++ (more than half) dapat DL. Se-ramai itu ke?

20120725

D' Arab Cafe @ Puchong Utama

I love this. I don't know if the food is really good or I was having so much fun with family that it makes everything good. Sangat kenyang and sangat berbaloi.

Arabic Tea + Syrup
Arabic Tea + Syrup (came with the combo below)

Lamb + Roasted Chicken
Lamb + Roasted Chicken Combo for 3 = RM37.00

Lamb + Chicken Kabsah
Lamb + Chicken Kabsah Combo for 3 = RM37.00

Chicken Shawarma
Chicken Shawarma = RM8.00

+ Iced Tea and sweets.

Total damage = RM80++

---
Website: http://nasiarab.com/

Oh. Baru tau ada cawangan dekat Seksyen 9 Bangi. Kalau tak silap kat situ pun ramai orang cakap sedap.

20120722

Found the devil in me

Tried very hard to live by the rule "Biar orang buat kita jangan kita buat orang."

1, 2, 3 tahan... kali ke 82 I snapped. That last straw. A girl can only take so much. I am, after all, only human.

Owen Hunt wants Cristina Yang to feel hurt because she hurt him. I hate Hunt but I am him. I want people that hurt me to feel what I feel - hurt.

Act tough macam mana pun, I don't have a strong base. Sabar itu senang kata dari hadap. Cuba terima tapi tak kuasa.

What I am now, I am then... 10-years-ago then. Insecure, the world is against me, my friends hate me, nobody wants me to be happy, I will never be loved etc.

Every ugly details, every negativity, resurfaced. I'm at my lowest point, in my darkest hour (or am I just cranky because I'm hungry? Nahhh.)

I'm not what you thought I am. Now that you knew, you probably regret knowing me.

Run as fast and as far as you can. Get in your car and push the pedal like there's no tomorrow. There's still time to get out of here. You deserve better.



Now playing : Shake it Out - Glee Cast

20120721

I wouldn't change a thing

Ada Cookie Monster cupcake in a bowl dalam tangan dia. Sepanjang tu rasa "Betul ke ni? Boleh ke ni? Tak apa ke ni?". Dengan dia tak kata apa, bagi senyuman sahaja. Sibuk berfikir sampai dipaksa makan. Sengih-sengih sendiri. Masih rasa macam too good to be true je ada orang ajak pergi makan, berpimpinan tangan, berbalas pandangan dan bergelak tawa. Gedik!

Pergi jauh sikit dari dia. Tampar muka sendiri mana tahu mimpi - tapi nothing happened. Kita masih di situ. Segalanya okay.



Until everything sort of dissolving.



Terjaga dengan suara Ma kejut adik-adik bangun sahur. Sembilan jam tidur nyenyak. Benda first dalam kepala bila tersedar - "Am I late for work?". Jam pukul 5.00pagi. Hari ni Sabtu and no, office tak buka Sabtu. Terus turun bawah makan nasi panas lauk kari ayam dan udang goreng. Alhamdulillah.



Now Playing : Tourist - Yuna

20120720

Warm Chocolate Oasis – Kenny Rogers Roasters

First of all, selamat berpuasa dan selamat menyambut bulan Ramadan.

Sempena nak masuk bulan puasa ni marilah bercerita pasal my favourite dessert of all time.

Benda paling suka dicubarasa adalah kek coklat yang ada isi coklat panas and topped with ice cream. So far, dah pernah test yang dekat Vivo, Pizza Hut, Rasamas, Elmigos dan Chili's. Maka, order Warm Chocolate Oasis masa ke Kenny Rogers Roasters dengan ARiey and Zatul.

As described in KKR's website:-
A warm moist chocolate cake with smooth melted chocolate inside topped with a scoop of creamy vanilla ice-cream. Extremely addictive!
Warm Chocolate Oasis KRR

Price wise, RM5.90 (RM6.50 after tax) okaylah. Rasa pun sedappp, lebih sedap compared to yang kat Rasamas kot? Harga sama.

Masih, Volcanic Choc Vivo nombor satu dihati. A close second will be Chili's Molten Chocolate Cake.





Note to self and all chocolate lava cake lovers : Try the Domino's Pizza version! Heard it was good.

20120718

Kegemaran

1. Vaseline Total Moisture Cocoa Glow 24hr Nourishing Lotion

Vaseline Total Moisture Cocoa Glow 24hr Nourishing Lotion

Bau macam kek coklat yang baru keluar dari ketuhar dan disalut sos coklat dan betul-betul berkesan melembabkan kulit yang terlebih kering ni.



Maybelline Baby Lips in Mango Pie

Kalau rajin dipakai setiap kali bibir rasa kering dan kulit mula menggelupas akan dapat hasil seperti bibir bayi.

3. Fruit of the Earth Aloe Vera 100% Gel

Fruit of the Earth Aloe Vera 100% Gel

Bagus untuk memulihkan kulit yang rosak akibat terbakar dek panas mentari atau luka-luka dan jerawat. Sisi negatifnya, mengeringkan kulit.


4. Ocean Potion Suncare Face Potion Clear Zinc Oxide, SPF 45

Ocean Potion Suncare Face Potion Clear Zinc Oxide, SPF 45

Selesa dipakai. Tak berminyak dan tak berwarna, maka tak kotorkan pakaian kalau terkena.



Topshop Blush in Neon Rose

Warna tak seterang dalam bekasnya sesuai untuk kulit tona medium. Siap ada cermin lagi (baru perasan selepas berbulan guna).

20120716

William's Corner @ Petaling Jaya

Cerita bulan lima. My first time at William's. Amboi bestnya makan sini.

Spaghetti Meatballs Bolognese William's
Spaghetti Meatball Bolognese

Soft Shell Crabs Fried Rice William's
Soft Shell Crab Fried Rice. Ordered two of this. Suka sebab ketam kot?

Spaghetti Arrabiatta with Beef William's
Spaghetti Arabiatta. Something different. Daging manyak liat. Not braces friendly.

Beef Lasagna William's 
Beef Lasagna. Love this. Enak.

Chicken Spaghetti Carbonara
Chicken Spaghetti Carbonara. Ordered two of this too.

Vanilla Panna Cotta William's
Panna Cotta. Delish. Siap main teka-teka ingredients dengan Suraya.

++ Meatball Carbonara


Kalau tanya sedap ke tak, mostly sedap. Bolognese and carbonara dah selalu masak sendiri so rasa sendiri masak lagi sedap hehe. I prefer seafood marinara kot sekarang.

Drinks William's
Ribena Lychee, Longan, Lychee, Ice Blended Strawberry, Fresh Orange
Order sirap bandung tak sampai! Nasib baik kawan-kawan baik hati share air :D

William's
The girls. Minus me and ARiey.

William's
Kena paksa finish up the food. Oh my. This is why I love my friends.
Total Damage: RM180+


For a proper review, apa kata singgah sini *click*

20120714

Ani Sup Utara @ Seksyen 9, Bandar Baru Bangi

Masa makan disini adalah masa demam. Maka order bubur nasi. Which I hate sebab nak bubur cina yang ada kangkung segala tu juga baru best. Or bubur ayam.

Bubur Nasi Ani Sup Utara

Ani Sup Utara

Laksa Kedah Ani Sup Utara

Mi Hun Sup Daging Ani Sup Utara

20120711

Wordless Wednesday - Last Lunch



20120709

Nikmat KL

Two days before JB, had dinner sempena dah habis empat tahun pengajian (?) dekat Chili's KLCC. Lepas ni jarang dah kot peluang macam ni. Mana ada masa (dan duit) nak naik KL dah.

KLCC Tower

Chili's

Chili's Citrus Fire Chicken & Prawns w/ rice and mashed potato

Tukar veggies to mashed potato. I still love the mashed potato.

Chili's Firecracker Fish Fillet

Yang ini pun sedap. Manis, masam semua ada. Oh suka.

Chili's Molten Chocolate Cake

Molten Chocolate Cake yang dah tinggal half. Sedap tapi kalau banyak sangat muak juga. Portion besar gila.

Chili's

Habis licin. Kenapa tiba-tiba rasa portion dia small tak macam dulu masa first time makan? Tak puas.

Laluan Pejalan Kaki KLCC - Bukit Bintang

Balik tu ke Bukit Bintang to do some shopping. First time lalu laluan pejalan kaki ni and memang syok gila. 15 minutes tops and terus masuk ke Pavillion. At the end of the day, I can honestly say I'm a happy girl.