20120509

Versi Saya Sayang FUU XIX : Mock Trial

Sempena subjek Advokasi & Litigasi, salah satu task yang paling menakutkan dan paling banyak kerja sepanjang empat tahun pengajian… Tak berjalan langsung for two weeks okay. Pengsan!

KES JENAYAH NO.: J-1B-2012

PENDAKWA RAYA v MOHD HUD IDHAM BIN MOHD SHARIF

Tarikh: 30 April 2012

Masa: 2.00PM

Tempat: Mahkamah Moot, Tingkat 3, Perpustakaan Tun Sri Lanang, UKM

Mock Trial UKM 2012Semasa perbicaraan

Pihak Pendakwaan: Chun Sean, Ai Jiann, Kak Mahani
Pihak Pembelaan: Fakhri, NN, Ofee

Mock Trial UKM 2012 Selepas perbicaraan

… bersama Tuan Hakim.

 

1. Bersyukur satu group dengan orang-orang yang senang bekerjasama

2. Bersyukur dapat group lawan yang juga boleh bawa bincang

3. Bersyukur dapat judge yang laid back

4. Bersyukur kes criminal pertama so habis awal

5. Bersyukur dapat tengok kawan-kawan punya mock trial dan belajar something new from each of them

Anyway, terima kasih kepada semua pihak. Witnesses pihak pendakwaan; Thiyagu, Lao Loo Han, Charlie, witnesses pihak pembelaan walaupun tak dipanggil; Nash, Rifhan, Anis, bailiffs, polis mahkamah, kawan-kawan yang bagi sokongan, pihak pendakwaan, and especially my co-counsels and leaders, Ofee and Fakhri. Compared to them, I'm just a speck of dust. Insignificant.

Dah habis ni apa rasa? Lega! Alhamdulillah, hari ni hari terakhir, penutup sesi mock trial tahun ni. Congrats to all Batch 24. We've made it! Rasa macam dah boleh convo esok padahal…

… banyak lagi tasks and assignments lain tapi mock trial ni memang takkan lupa sampai bila-bila.

 

Psst… sedih kan sebenarnya. 49 days left.

Post a Comment