20120525

makeup talk : this is me, being vain

A few days before dinner faculty tiba-tiba kena serangan ala-ala gegata di muka. Pening juga nak fikir punca. End up makeup-less sekejap. Lepas tu melantak bedak sejuk bagi hilang segala bintat. Tak pasal-pasal kulit jadi kering.
Makeupless Facew/ Suraya Day Cream Bio-Essence Tanaka White + Johnson's blossoms baby powder + eyeliner
Disebabkan tak confident nak makeup sendiri untuk cover segala bintat dan luka kesan garu, (and kononnya dinner final year bagilah eyebag hilang please…) hired a Make Up Artist.
Cheh. Duit makan untuk lima hari dikorbankan walaupun sedar diri dah tak ada duit dalam bank atas sebab-sebab yang tidak boleh dinyatakan disini.
Please prepare yourself before tengok gambar di bawah…













Makeup face before event Before event
Tadaaa! Takut tak? HAHA.

First time tengok muka sendiri lepas makeup rasa blur sebab tak kenal siapa dalam cermin. Nak nangis pun ada. Dengan fake eyelashes yang annoying, sumpah suffer. Serius rasa macam nak memberontak dengan diri sendiri. Bak kata P (bukan nama sebenar) macam budak tarian. Padahal sebenarnya minta makeup macam pengantin HAHA over!

Dah lama-lama jadi okay. 10 minutes rule remember? Pergi baca article dekat blog Paris B.

Makeup lepas dinnerAfter dinner
Shading hidung dah hilang, bedak pun dah kurang, shimmer tak berapa nak ada, lipstick haruslah pudar tapi still puas hati. Nampak macam tebal tapi sebenarnya tak pun. Bila masa nak bersihkan makeup punyalah prepare banyak-banyak cotton pad sekali dua dah cukup. Makeup sendiri pun kadang-kadang guna lebih dari tu. haha

Hoping to enroll in any makeup class (and sewing class) after law school so that I can do everything on my own bila ada events yang memerlukan extra makeup. Save duit!
Post a Comment