20120508

The Avengers [2012]

The Avengers


1. Tony Stark – he's the man. Arrogant, brilliant, he got the looks, the style, the kind of guy I'll be drooling for. Narcissist tapi tak poyo. The right amount of cockiness. Intelligent. Kalau bukan kerana dia yang bawa senjata nukleur ke angkasa lepas dah habis punah ranah bumi. Memang dia paling hero.

2. Unfortunately, didn't really enjoyed the movie. Rasa nak tertidur. Sorry. And most of my friends pun rasa cerita tu hype je lebih. End up ada yang tertidur. Was expecting more kot?

3. Having said that, Black Widow adalah terbaik. Memanipulasi orang lain dengan berlagak seperti perempuan lemah yang dikawal emosi padahal... lakonan semata untuk korek rahsia musuh. Bijak. Although IMHO she's hotter in Iron Man 2.

4. Dr. Banner a.k.a Hulk adorable. Sangat. Masa dia cakap "I'm always angry" and masa dia side-punch Thor and masa dia kejutkan Tony Stark yang pengsan. Oh. Tony Stark pun comel masa baru tersedar dari pengsan.

5. Captain America and Thor nampak clueless. As clueless as I am during the movie because I've only watched Iron Man and Iron Man 2. Hulk pun tengok sikit-sikit je.

6. Hawkeye hot! Loki hot dalam armour. Ada ala Jared Leto sikit kan dia. Hot hot hot.

7. Bersetuju dengan @syahredzan , Phil Coulson deserve his own movie!

8. What about Fury aye? Suka lakonan Samuel L. Jackson tapi kat dalam filem ni macam rasa dia ni jahat. Prefer him in The Spirit kot sebab even though dia memang berlakon watak jahat, dia nampak cool gila. Dalam this movie dia sangat lame.

9. Faktor terbesar tak dapat nak menikmati jalan cerita adalah kerana kurang pengetahuan tentang watak-watak utama. Maybe lepas tengok Thor, Captain America, Hulk or baca comics semua baru boleh feel.

10. Tapi bak kata a friend of mine, Yaya if I'm not mistaken, a really good movie supposed to engage the viewers tak kisahlah if diorang tau background characters ke tidak. Betul juga ya?**

Post a Comment