Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Versi Saya Sayang FUU XVII : Hari Keluarga

Program Mentor-Mentee dan Rekreasi Fakulti Undang-Undang Tarikh: 22 April 2012
Tempat: Padang A Pavillion, UKM Program mentor-mentee melibatkan pensyarah sebagai mentor dan pelajar sebagai mentee. Masuk tahun pertama semua pelajar dah dibahagi-bahagikan ikut mentor masing-masing. Mula-mula memang wajib jumpa dengan mentor sekurang-kurangnya empat kali setiap semester. Lepas tu, bila dah naik tahun kedua, ketiga, keempat, lebih kepada sukarela dan ikut permintaan mentor.Tiba-tiba tahun ni ada pula program mentor-mentee secara besar-besaran. Rasanya pertama kali ramai orang hadir program fakulti. Mungkin sebab kehadiran dijanjikan lima markah percuma untuk subjek teras. Semua pelajar, pensyarah dan pekerja fakulti terlibat. Memang sangat meriah. Dah rasa macam hari keluarga fakulti.Aerobik lepas sarapan pagi percuma, roti tuna dan air soyaBuat bendera dan sorak ikut kumpulan mentor-menteeKumpulan 12 – PM Dr. Zinatul Ashiqin dan PM SafinazTak tau permainan apa tapi kena tutup mata paka…

Malam Anugerah Mahasiswa dan Amal 11/12 Kolej Keris Mas

Tarikh: 21 April 2012
Tema: Me, Myself & Music
"Ekspresikan Dirimu, Lagukan Rentakmu"Dengan selamba berbaju lace dan berkain batik. Kalau ditanya apa tema? Jawapan : Keroncong / Klasik / 60an. Kononnya Saloma.Pentas yang agak meriah tetapi dekorasi keliling dewan tak seberapa.Meja A9Persembahan Sleeq Cun Saja dan Untuk Dia (tanpa Najwa Latiff)Nasi Hujan Panas
Ayam Masak Merah
Daging Masak Kicap
Acar
Dalca
Puding Kastad Cocktail
Buah-buahanDekorasi luar memang mantap. Ada rasa macam pergi majlis anugerah muzik sikit-sikit.  Tudung Bawal : ED Blogshop
Baju : Berjaya Times Square
Kain : Sahabat PPUKM
Kasut : Berjaya Times Square (sini)
Aksesori : Pink Evil's Fashion Supermarket (sini) & Jonker Walk
Beg : Kepunyaan MaynaSecara keseluruhannya, sangat suka majlis makan malam tahun ni.

Wordless Wednesday – The Stars of the Milky Way

Desserts Party

We were craving for some sweet stuff earlier in March. I was high on sugar afterwards. Totally in love with the caramel pudding. All desserts made by Mira Z, Vanillaicey Cupcakes.Red Velvet CupcakesMacaronsStrawberry ShortcakeCaramel Pudding

Kajang Uptown

Late dinner with Su, Yaya, Zahidah and Ofee after grocery shopping at Econsave Kajang. Love, love, love Uncle Bob fried chicken, served straight from the deep fryer. Heavenly.

Sugar rush

31st March 2012
Bukit Bintang

Sweet; Redeemed Earth Hour 2012 free frapp


Sweeter; The Loaf : Chocolate Croissant RM4.90 & Caramel Creampuff RM1.20

Sweetest; Old couple holding hands. Probably in their 60s. How sweet

Mr Kombi Cafe & Kopitiam x Gobok BUKU @ Jalan Ibrahim *CLOSED*

The girls The bro Look at the shelves behind us and ignore our oily face! Syurga buku (Gobok BUKU). Tak perlu postage dan bagai-bagai. Masuk kedai, pilih sendiri, bayar dan milik on the spot. The menu Got shisha but mixed reviews. The pillar Ada tiga tingkat if I'm not mistaken. Ground floor boleh smoke. First floor boleh main muzik. Second floor boleh makan bersila. The Nasi Lemak: Nasi Lemak Sambal Sotong / Ayam Berempah RM6.00 Sambal super pedas dan one of my favourite place for nasi lemak. Ada dua situasi sahaja I will eat sotong macam plastik tu. Masakan Kak Bie and dekat Kombi. I'm choosy like that. Pernah try makan mi sotong kat Penang tapi tak boleh masuk. The Drinks: Limau Ais RM2.20 / Bandung Soda RM3.50 / Sirap Sunquick RM2.50 Bandung Soda dia sedap. Nampak tak ada banyak buku atas meja? Ada sediakan bahan bacaan so, before beli buku boleh lah try baca dulu. Magazines lama-lama pun ada. Sebab masa kitorang datang tu tak ramai pun so, tak tau sejauh mana service dio…

Restoran Roti Puri @ Seksyen 3, Bangi II

Lontong acah-acah kering untuk breakfast at Restoran Roti Puri. Lengkap dengan ayam masak merah, rendang daging, lodeh, sambal tumis and sambal kacang. Kalau tak silap adalah dalam RM6.00 tapi agak banyak dan sangat kenyang. Sambal kacang dia memang terbaik dan termantap lagi-lagi bila dipadankan dengan sambal tumis. Fefeeling makan dekat Kampung Parit Jelutong, Batu Pahat. Kawan-kawan makan nasi lemak and lontong biasa. Pun sedap juga. Roti puri dan roti canai dia malas nak kata sebab dah kata dah, memang sedap.

Lagi, lagi Roost

Tiap-tiap kali makan kat Roost nak buat entry ke? but it's my favourite place. So…Dua bulan tak jumpa
Ipoh White Coffee RM5.90 Mocha RM5.90 Lime RM5.00Funny. Ice tak ada that day. So, tak dapat nak minum air dalam baldi.Click. Click. Click.
Chicken Chop RM12.90
Hainamnese Chicken Noodles RM8.00Fish fillet pun tak ada for fish & chips so Cuen switch to noodles.
Hainamnese Beef Noodles RM8.50My order. My favourite.Ofee's first time. Yeay!Last picture, thanks to Ayam's GALAXY Note!

Battleship [2012]

Never in a million years have I imagined watching this movie but a guy friend wants to watch it so what the heck. It's not like we see each other often. The last time we hung out was last September so, even if the movie sucks, not a cent goes to waste.
Fortunately, it was AWESOME!



Ten thoughts on Battleship

1. Action-packed.

2. I enjoyed this more than any Transformers movie I've watched. I've watch all Transformers movie and but I can't recall what it's all about.

3. The sub-plot is kinda sweet but I don't really like it. Focus on the action scenes and the brotherly love between Stone (Alexander Skarsgård) + Alex (Taylor Kitsch) and Alex + Nagata (Tadanobu Asano).

4. Rihanna's acting (as Raikes) was okay.

5. Ordy (Jesse Plemons) was hilarious. My favourite character.

6. The best part was when the Battleship game begins.

7. Storyline wise, if you're looking for quality script, this may not be it.

8. I wish I had watch it in 3D.

9. The aliens was disgus…

Wordless Wednesday – Thigh High

28 Hari: Jurnal Rock N Roll – Mohd Jayzuan

Best baca pasal pengembaraan orang lain. Lagi-lagi pemuzik. Aku yang tak ada bakat hanya mampu berangan. Itulah salah satu gunanya buku. Selain menimba ilmu, kita juga boleh berangan. Teringin hendak mengembara sendirian usai peperiksaan akhir semester nanti. Mohon dikurniakan keberanian.Buku ni buat aku rasa koyak (baca: patah hati). Balik-balik cakap pasal sepi. Balik-balik rasa murung.Boleh relate lah senang kata. Sebab penulis suka pantai (macam aku), makan (macam aku), dan bundle (macam aku jugak!). Dalam Rokok Nan Sebatang pun ada banyak pasal pantai, makan, bundle but mostly, makan. Makan adalah universal.Ada satu perasaan sukar digambarkan setiap kali aku ke tempat-tempat yang mempunyai bangunan-bangunan usang.Seremban, muka surat 55-56Setiap bandar-bandar atau pekan-pekan kecil mempunyai tempat tersendiri dalam hati aku. Jauh daripada kesesakan, huru hara, sub-sub budaya yang menggila mencari mangsa dan cinta-cinta merbahaya.Kangar, muka surat 69Macam aku jatuh cinta dekat Ta…

Restoran Nasi Arab @ Bangi One Stop Home Center

Friday night dinner with the batch mates earlier last month. Braved the rain to and fro the restaurant but still had fun with them. Eating together is always fun after all. Chicken Kabsah
RM12.00 Regular
RM14.00 Large
RM48.00 Family It was good. I thought Regular was enough (shared with Dayang but she only ate a small portion) but I'm still hungry afterwards. Prefer Saba's Nan Cheese RM4.00 Highly recommended! Even their plain nan was good. Iced Coffee RM2.50 It looks like milo in this picture but it's coffee (not nescafe mind you. Coffee!) I still love Hua Mui's.