20120306

Pertandingan Tarian : FestKIB Ibu Zain, UKM

Sepanjang hampir empat tahun study dekat UKM, event kesenian memang paling favourite. Ingat lagi masa first year, sanggup bawa buku Constitutional Law yang warna hijau tu pergi Pesta Konvo sebab nak tengok pertandingan tarian/teater.

Pernah juga tengok gamelan, dikir barat dll. Tapi yang memang sangat rugi kalau tak pergi mungkin apa-apa persembahan/pertandingan tarian.

Dah lama juga tak attend such events tapi about a week ago pergi tengok Pertandingan Tarian FestKIB.

Noran!

Gambar selingan : Hi Noran! hahahaha. Aktif benar ye. Kalau dah duduk Ibu Zain tu memang tak boleh tak aktif.

SMK Pulau Carey

Tempat pertama kategori rampaian – SMK Pulau Carey. Kecik je budak-budaknya. Ingatkan budak sekolah rendah. Diorang memang hebat gilaaaaaaaaaa kalau tak menang tak tau nak kata apa.

Politeknik Seri Iskandar

Tempat pertama kategori kreatif (kot?) – Politeknik Premier Ibrahim Sultan. Walaupun rasa macam peliknya diorang menari, pasal ada kuda kepang terus up nombor satu (and pasal diorang from JB hehe). Oh, and this group lah yang ada orang kena rasuk (kot?) masa tengah tunggu juri kira markah. First time nampak so, agak jakun disitu.

Ni tak tau lah apa nama dari mana tapi rasanya group bebas. Menang kostum terbaik (kot? OK banyak nye kot ._. ). Whateverpun, baju diorang memang lawa. Choreography diorang pun best macam smooth je flow diorang.

All in all, it was fun. This semester bakal packed dengan pertandingan kesenian masa karnival kolej. Hopefully dapat attend karnival each kolej since this will be (insyaAllah) my final semester here.

Post a Comment