20120216

Bubur Nasi Istimewa No. 1 @ Taman Sentosa

The plan was to meet up with Hanafifi. Last jumpa early 2004. After dia pindah Sekolah Tinggi Kluang memang dah tak jumpa langsung. Tiba-tiba baru realise tak ada phone number dia macam mana ni sebenarnya kan? Fail betul lah.
Last-last keluar juga lah dinner at Taman Sentosa. Dekat tempat bubur nasi famous tu. Bubur Nasi Istimewa No. 1.

Lokasi : Deretan Gerai Makan, Jalan Sutera, Taman Sentosa.
Waktu Perniagaan : 06:00PM – 02.00AM

Baru first time makan ni padahal orang lain semua cakap diorang dah makan sana dari kecik lagi. Dah beribu batu jauhnya tertinggal keretapi. Tak mengapa. Better late than never.

Bubur Nasi Istimewa No. 1 Sentosa

Sedap by the way. Kangkung belacan, sambal ikan bilis and sambal dia sedap. Telur masin dia macam kurang masin. Heh.

And kupang sambal jual dekat situ pun sedap. Dia takde rasa macam seafood tak cukup masak hanyir-hanyir tu. Sumpah sedap walaupun tak berapa minat kupang sekarang.

Sebelum air liur meleleh atas keyboard ni prolly boleh stop describe keenakan food sekarang.

Bubur Nasi Jalan Pinang Taman Daya

Esoknya pergi makan bubur nasi lagi. Dekat Jalan Pinang, Taman Daya je pun. Kat sini tak ada sambal! Isy.
Post a Comment