20120124

Cakap tak serupa bikin

Sebelum memulakan ranting, ucapan selamat hari jadi untuk A'AH SALIM! Sayang dia ni. Dah 4 tahun tak jumpa tau :/

Seterusnya…

Janji pada orang lain memang insyaAllah boleh ditepati. Janji pada diri sendiri lain cerita nya.

- Kata nak tulis pasal moving on after habis exam… mana? Blog pasal food manjang sampai ada orang kata ni 'blog makan-makan'.

- Kata anti ______ puihh! Sila isi tempat kosong sendiri ea. Macam bangang sikit rasa ni sebenarnya.

- Kata taknak berkasih sayang. Tak ada masa, final year busy kononnya. Makan diri tak sekarang? Bila dah terjatuh tergolek tak ada siapa nak selamatkan. Cedera parah. Kadang-kadang bisa-bisa lagi badan. Nasib baik ada ubat (read: kawan-kawan).

Nampak tak sekarang kenapa sayang kawan-kawan tu lebih daripada sayang kesayangan? Dari kawan-kawan zaman sekolah sampai ke universiti diorang sentiasa ada masa-masa jatuh. Kalau diorang mengecewakan pun at least diorang tak janji diorang takkan buat kecewa, diorang tak pernah janji apa-apa selain kawan selamanya. So nampak tak apa rasional nya sayang kawan-kawan lebih?

Baca older entries berdekak gelakkan diri sendiri. At the same time, cari reasons why I've changed. Kenapa tak tetap pendirian, NN?

First of all, probably sebab banyak membaca and banyak tukar-tukar pendapat dengan macam-macam jenis orang, banyak dengar masalah orang lain… benda tu buat kita berfikir kan? Secara tak langsung belajar benda baru pasal hidup. Different people handles things differently. Similar problem but different views altogether.

That's one of the main reason why my perception changed. Bukan suka-suka tukar pemikiran macam tukar baju.

Lagi satu, due to circumstances. Terribly heart broken few weeks back and did something that I swore I won't do. Pap setepek kat muka. Almost did something else juga kot tapi tak buat sebab malas nak bodohkan diri sendiri.

 

Nak cakap belakang ke kutuk ke because I'm not firm enough with myself, silakan lah. Dah lali dengan kata-kata orang so Imma agree to disagree with y'alls. I won't let your opinion interfere with my decisions. Rigid sangat pun tak boleh juga kan tapi takdelah sampai flexible sangat pun.

Maybe I should put a disclaimer, something like what Mr. Saniboey did. Lebih kurang, benda yang tulis dulu-dulu maybe tak selari dengan my perception sekarang. Later kalau rajin. Kalau tak rajin nak minta permission copy paste ayat Mr. Saniboey je.

UPDATED: Dah e-mail Mr. Saniboey and he gave me his permission to use the disclaimer from Aku Bimbo. Yeay! Dah up pun disclaimer tu ha sila baca dengan teliti.

Post a Comment