20111106

Selamat Hari Raya Aidil Adha

First Aidil Adha at Batu Pahat without Nya'i. Al-Fatihah.

Semalam rajinkan diri tolong Ucu masak. Apa lagi nak dibuat. Layan phone pun bosan je kan semua busy bersiap nak raya.

Ni pagi-pagi orang dah keluar sembahyang sunat, tengok lembu korban semua aku kat bilik lagi. Tsk. Terasa agak lame.

Anyway, sempena Hari Raya Korban ni teringat satu cerita aku pernah baca dalam Majalah KAWAN.

Lembu yang bakal jadi korban sedih sebab nak kena sembelih. Tiba-tiba datang lembu cacat yang dah tua menceritakan betapa untungnya lembu yang dijadikan korban sebab bakal jadi tunggangan penghuni syurga. At the same time lembu cacat tu down sebab dia tak sempurna so tak boleh lah dikorbankan.

Menarik. #KalauLembuAdaTwitter mungkin diorang akan tweet pasal cerita tu. Berdebor nak kena sembelih kan? Ada yang menangis ada yang degil. Teehee.

Akhir kata, tak sabar nak makan daging kambing fresh!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Post a Comment