20111130

Wordless Wednesday – I ❤ Penang

Penang Bridge - Jambatan Pulau Penang Nasi Kandar Line Clear

20111129

the fact that you guys will always be my rainbow made me brave the heavy rain

I've realized I am unwanted here.

It's good to know that my girls, no matter how separated and unrelated we were few years ago, are my safety nets in the present world. No matter how crippling their words can be, it's better than sweetened toppings to disguise the bitterness underneath.

I have learnt to ignore all of you for you have unappreciated my friendship. You don't think that I'm worthy of your time. You will only find me when it concerns your money, and your own benefits. You want me to give whilst you never gave back. Our relationship is so dysfunctional that it hurts to even call you an acquaintance.

We were once so close for whatever reason there was. Not anymore.

I was once so badly saddened by this sudden change. Not anymore.

For I believe I have found true friendship from the girls I once grew up with. So if you refuse to be kind to me, that will be fine. I will be fine without you and all of your holy fakeness. I know for a fact, you don't even care about this.

Best wishes.

 

 

 

 

… and I have you. The one that can make me feel the saddest and the happiest.

20111124

Deqwan + Dalili (Michelle)


Deqwan & Michelle 20112011
Ofee, NN, Kuteng, Cuk, Kakbie

The wedding was simple bertempat di Duchess Place, Ampang yang memang cantik. And the videos made by CST was super nice, super sweet. The couple pun sangat comel.

Deqwan & Michelle 20112011

I love their wedding outfit. Cantik sangat-sangat termasuklah that thing yang dekat tanjak Deqwan tu. Cool.

Makanan paling best ikan tempura. Tak sure apa nama masakan dia tapi ada rasa lemon-lemon sikit memang sedap gila. Bread pudding on the other hand, thumbs down. Kakbie buat lagi sedap!

Persembahan memang terpaling awesome. Jaclyn Victor memang mantap. Deqwan's friends sangatlah bersuara merdu. They sang Anuar Zain's Semua Untukmu and Bruno Mars's Just The Way You Are.

Deqwan & Michelle 20112011

Siap dapat ambil gambar dengan Diana Danielle okay. Gosh best gila. She's sooo pretty. Baik sangat-sangat.

Diana Danielle - Deqwan & Michelle 20112011

Overall, sangat happy and really enjoyed the wedding. Playlist sepanjang majlis pun memang best. Banyak lagu yang dekat di hati i.e: Lovesong – The Cure

Congratulations to the newlyweds and thanks to Kuteng for the invitation :)

20111123

Versi Saya Sayang FUU XIV : KLINIK BANTUAN GUAMAN UKM #legalaidUKM

Kepada sesiapa yang mempunyai masalah berkaitan hal perundangan, datang lah beramai-ramai ke 'Klinik Bantuan Guaman UKM'.


Representasi kepada yang layak.


Klinik Bantuan Guaman ini adalah hasil usahasama Dr. Mahmud Zuhdi Mohd. Nor, PM Safinaz Mohd. Hussein, PM Dr. Nazura Abdul Manap, dan akan dikendalikan oleh pelajar tahun akhir dan tahun tiga Fakulti Undang-Undang UKM dibawah pengawasan Felo Utama Siti Naaishah Hambali serta bantuan pensyarah undang-undang, alumni dan ahli professional yang lain.


Lokasi: Aras 3 Wisma UNIKEB, UKM Bangi.
Masa operasi: Isnin – Jumaat, 8.00AM – 4.00PM
No. Tel: 03-89214919

***

Cara kan? Ingat doktor je ke boleh bukak klinik? haha. Perasmian next semester tapi since Monday dah 'in business'. Advice will be given by experts, bukan students. Students tolong dari segi admin and research je. So no worries okay kot-kot korang meragui kemampuan students kan. Kitorang memang tak layak pun bagi advice sebenarnya. Tak ada license lagi hehe.


Few pictures masa first time masuk…

Klinik Bantuan Guaman UKM
With Ariey and Kema.
Gambar ihsan - Kema

Klinik Bantuan Guaman UKM
Berangan buat kerja dekat one of the office cubicles atas arahan Ariey.

After this akan ada road tour and all untuk promote this clinic. We need your support. Kalau ada kekurangan tu, harap dimaafkan. Baru bukak beberapa hari. Klien pun baru beberapa orang. Mentah lagi. Setahun jagung pun belum. Whateverpun, we will try our best to serve you! :D

20111122

Selamat Menyambut Hari Keputeraan D.Y.M.M Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar

Allah peliharakan Sultan
Anugerahkan dia segala kehormatan
Sihat dan ria
Kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami
Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan


#JohorDarulAwesome
#ProudtobeaJohoroean


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111121

Birthday Week Note II

Refer to : Birthday Week Note

23rd Birthday 08-11-2011

Pada hari pertama tahun ke 23 kehidupan, memakai cardigan size XL - Aeon TC, pashmina RM10.00 - Berjaya Times Square, puff-sleeved shirt underneath - Uptown Danau, vintage skirt – Big Bundle, skinny jeans – Ca's, rubi shoes – Cotton On.

Kebetulan colour scheme hari tu tersedondon dengan adik-adik masa birthday dinner at (then) the newly opened Secret Recipe Setia Tropika (rujuk gambar di bawah, left row 1 – 3).

23rd Birthday 08-11-2011

Right row 1 – 3, gambar sekitar picnic at Desaru two days after my 23rd birthday. Momen terharu pertama; kelibat laut yang dah lama tak dirasa masin airnya. Momen terharu kedua, balik daripada salin baju disambut dengan cupcakes dan dendangan lagu Happy Birthday.

Left row 4, awal dua hari celebrate birthday Ca yang ke 21. Dah register vote ke belum ek? Banyak kali dah pesan ni.

Right row 4, muka gangster sebab habis makan tiba-tiba ada cupcake size XL depan mata siap nyanyi bagai. Tak tau lah nak react camne kalau kena surprise rasa awkward :P Dapat kad warna favourite :) (rujuk gambar di bawah)

Surprise birthday card

And last but not least, last week @surayanuar hadiah kan clay ladybird. Comel sungguh dengan 'n' di badan. Awwh thank you sayang :D

Clay ladybird

Saya memang sangat happy birthday kali ni. Few hiccups here and there but overall, 92% happy. Senang kata, it was almost perfect :)

20111120

Nim's Little Island @ Kajang

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Soda Ceria, Soda Gembira, Cinoni Kedondong, Calamansi Barli

Nim's Little Island, Sungai Ramal
For its' variety of sodas, Sirap, susu pekat and ais (+ aiskrim and other things tengoklah jenis soda). Soda tuang sendiri ya.

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Nasi putih, tomyam and yee mee.
Sedap!

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Spaghetti bolognese, Fish & Chips, mushroom soup with bread.
Mushroom soup sedap.

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Sotong goreng tepung, popiah.

20111116

#RIPSiTompok

He's black and white

One very old cat

Ancient enough to be put in a museum

Moves around without a care

Always sleeping night and day

Walk like a boss

Looks like a boss

The mascot of our Faculty

Though we were never close

I appreciate his presence

On The Day of Bellus Chroma

May he Rest In Peace


He was a good cat.

Fin.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111115

Birthday Week Note

06-11-2011

Early birthday dinner at The Chicken Rice Shop BP Mall with Family


07-11-2011

Hangout with favourite cousin and brother at McDonald's Parit Raja (service sucks, food sucks)


08-11-2011

My 23rd Birthday

Hang out with Cuen at Aeon Tebrau City

Birthday dinner at Secret Recipe Setia Tropika with Family

Hang out with Ca Syura & Afiq at Restoran Alif


10-11-2011

Picnic at Desaru with Farine Ofee Sasa & Nuar + Birthday Cupcakes


11-11-2011

Ca's early birthday celebration

Lunch at ELMIGOS Aeon TC

Checked out the newly opened Cotton On City Square JB

Tutti Frutti Setia Tropika


13-11-2011

Ira's 22nd Birthday
Ca's 21st Birthday

Dinner at One Utama with Kakbie Zana Nad Zorro + Birthday Cupcake



I hope I didn't miss anything else.

My birthday keeps getting better each and every year. Thank you all <3


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111109

Wordless Wednesday @fdiyanna @liyanafizi @SuaraKami2011

Suara Kami Liyana Fizi
Suara Kami Wall Climbing Cuen

20111106

Selamat Hari Raya Aidil Adha

First Aidil Adha at Batu Pahat without Nya'i. Al-Fatihah.

Semalam rajinkan diri tolong Ucu masak. Apa lagi nak dibuat. Layan phone pun bosan je kan semua busy bersiap nak raya.

Ni pagi-pagi orang dah keluar sembahyang sunat, tengok lembu korban semua aku kat bilik lagi. Tsk. Terasa agak lame.

Anyway, sempena Hari Raya Korban ni teringat satu cerita aku pernah baca dalam Majalah KAWAN.

Lembu yang bakal jadi korban sedih sebab nak kena sembelih. Tiba-tiba datang lembu cacat yang dah tua menceritakan betapa untungnya lembu yang dijadikan korban sebab bakal jadi tunggangan penghuni syurga. At the same time lembu cacat tu down sebab dia tak sempurna so tak boleh lah dikorbankan.

Menarik. #KalauLembuAdaTwitter mungkin diorang akan tweet pasal cerita tu. Berdebor nak kena sembelih kan? Ada yang menangis ada yang degil. Teehee.

Akhir kata, tak sabar nak makan daging kambing fresh!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111102

Wordless Wednesday

pesawatJipie-Pesawat-Take OFF JB

20111101

Restoran Nasi Arab @ Kajang x Saba @ Cyberjaya

Restoran Nasi Arab, Kajang
 Restoran Nasi Arab Kajang
Lokasi : Dekat deret kedai perabot banyak-banyak tu
Order:
1. Butter Chicken - selayaknya dipanggil Tumeric Chicken
2. Lamb Magluba – kambing sedap dan lembut dan banyak lemak
3. Roti nan – terbaik dari ladang. RM1.50 free kuah dhal.

  Saba' Restaurant, Cyberjaya
Saba' Restaurant Cyberjaya
Lokasi: Cyberjaya
It was my first time there. Memang expectation tinggi. Alhamdulillah, tak kecewa langsung! Senang kata, terbaik!
Mandi Lamb Saba' Restaurant CyberjayaChicken Kebab Saba' Restaurant Cyberjaya
Order:
1. Mandi Lamb – nasi memang love at first bite – sos tomato dia lebih kurang je rasa macam dekat Restoran Nasi Arab (above) – kambing tak berapa minat sebab agak dry. Prefer above.
2. Chicken Kebab (kot) – Ofee suka je tapi tak tau apa motif lada tu. Tak reti nak makan nya macam mana. LOL

Konklusi
Nak pergi Saba' lagi please! :D