20110915

Kapten Steamboat & Grill @ Susur

Kapten's Steamboat & Grill

Rabu minggu lepas masa craving mengada nak makan steamboat dengan jayanya (walaupun hampir-hampir tidak berjaya) menjamu selera di Kapten Steamboat & Grill.

Love the ambience, the customer service, the decor. Tempat grill dia pun macam cool gila tak percik-percik sangat macam dekat Seoul Garden.

Kitorang makan Buffet Syawal which is pretty much the same thing as Buffet Ramadhan cuma a bit murah (RM28++ per adult).

Ca words on it's pizza;
Delicia!
And we absolutely love the tomyam soup for the steamboat. Sedap sangat-sangat.

Dekat tempat sos-sos tu ada sos tiga, empat jenis and then ada one big bowl of oil and fried shallots. I have no idea what to do with it tapi masa dah habis makan suddenly ada one uncle cakap before goreng apa-apa celup dulu food dalam minyak baru sedap; and I was like… dah habis makan pulak. Noob gila lah siaaa.

Another thing yang aku rasa sedap, mushroom soup and kuih raya haha.

Overall, makan dua orang RM54.00 kira puas hati sebab lepak kat sana for two hours straight makan sampai rasa nak muntah (kalau membazir kena denda RM5.00/100g).

Tak sabar nak balik and makan lagi kat sana and next time nak try ala carte pulak.

*

Learn more about Kapten Steamboat & Gril >>here<<
Post a Comment