20110711

Roost Juice + Bar @ Jalan Dhoby

Apa-apa pun, dari Bukit Timbalan, gerak ke Jalan Dhoby sebentar untuk dinner. First time wok datang sini tak tau mau order apa. Maka diajukan soalan kepada pengambil order orang selalu order apa? Dia jawab whole leg chicken. I decided to go with the flow dan order apa yang popular:-
Roasted Chicken Whole leg with Rice
Tom Yam Meehoon
Mango Tango
Iced Chocolate
TOTAL = RM30++
Roost Juice + Bar Jalan Dhoby

Makanan yang dijamah super sedap dan mengenyangkan. Roasted Whole Leg Chicken sedikit manis tapi memang aku suka manis-manis *gembira*

Mango Tango campuran mangga dan yogurt atau dalam kata lainnya macam lassi yang diminum dekat 7 Spice Restaurant. I prefer the latter.

Tom Yam Meehoon dan Iced Chocolate pun sedap, cukup rasa :)

Roost Juice + Bar Jalan Dhoby Roost Juice + Bar Jalan Dhoby 
Yang paling menarik dan buat orang tertarik adalah interior decor dan cara hidangan yang sangat vintage plus kitschy mampu buat semua rasa at home:- minum air dalam baldi kecil sambil duduk atas sofa *whoa* sunn!
Overall, ternyata Roost tak mengecewakan macam Monsta Cafe yang harap cantik tapi makanan overpriced and tak sesedap harganya.
Sekian melaporkan dari Wisma Tabung Haji.
---
Roost Juice + Cafe
Jalan Dhoby
Roost Bistro
Tel No.: +607-226 6177
Fun Zon, D6, The ZON (Stulang Laut) Johor Bahru

Jalan Dhoby: Banyak kedai-kedai best kat sini. Dulu tempat nyah buat business semua taknak pergi.
Jalan Dhoby II: OK banyak gila entry pasal Jalan Dhoby dalam blog ni :P
Post a Comment