20110707

Pakcik Kenny cekik darah

Agak flabbergasted when I first found out pasal kenaikan harga food kat Kenny Rogers Roaster. Even naik lebih kurang RM2.00 je rasa macam dah tak mampunya nak makan dekat situ.

Last month, while waiting for the bus at Terminal Bersepadu Selatan, aku rasa macam best je if dapat makan kat Kenny Rogers so, singgah lah sekejap.

Rupa-rupanya ada new set. Special Quarter Meal. Instead of 3 side dishes, ada 1 sahaja. Priced at RM13.50 (after tax RM14.30). Quarter Meal biasa RM16.50 kot sekarang.

Kenny Rogers Roaster Special Quarter Meal

Dia buat macam fast food. Order dekat kaunter, ambil food sendiri dekat tray. Tak guna pinggan. Semuanya plastik. Agak leceh nak memotong ayam tapi boleh lah.

Lepak situ pun pasal nak charge phone sebenarnya sebelum memulakan perjalan ke Johor Bahru.

Kejap lagi lunch time. Nak makan apa ek? hmm.

Post a Comment