20110703

Hari pertama kerja dah shopping.

1. Start Jumaat lepas aku kerja kat Wisma Tabung Haji. Isnin – Jumaat. 9AM – 5PM. Lunch break 1PM – 2PM except on Fridays, 12.30PM – 2.30PM. Sabtu pun kerja except 1st and 3rd Saturdays. If you happen to be nearby, ajaklah aku lunch. Sedih lah kerja sorang-sorang ni. Dahlah boss garang :(

2. Tak tau dapat elaun ke tak. Even agak banyak kerja, happy juga sebab at least tak idle je macam kat rumah.

3. That fact tak menghalang aku untuk pergi Metrojaya Sale dekat Persada. Start 30 Jun hari tu, habis today; 3 Julai. Siapa yang belum pergi, pergilah.

Metrojaya Sale PERSADA

4. Yang aku perasan:-

Perfume. Givenchy, GAP, CK, Anna Sui, Issey Miyake, Esprit, Banana Republic, Hello Kitty, Ferrari, Beckham, Paris Hilton, Harajuku Girls (L.A.M.B), Burberry, Roxy, etc.

Makeup tak banyak choice. Bloop, ZA, Revlon and Silkygirl.

Lingerie Triumph and Hush Puppies.

Handbags and shoes banyak jenis. Guess, Pierre Cardin, semua yang Polo Club tu, Bata, brand merepek pun ada.

Kids stuff banyak juga. Baju lelaki lagi banyak daripada baju perempuan rasanya. Ada Somerset Bay tapi still mahal bagi aku. Beddings banyak sangat-sangat. Ramai yang beli bantal. Alas kaki satu RM5.00 pun ada.

5. Overall, agak heaven lah kalau kau berduit and tak kisah beli cosmetics MFG Date 2008/2009. Aku yang tak ada duit sangat ni beli dua benda. Perfume untuk dia yang dah lama minta tapi tak dapat-dapat and refill foundation yang sangat susah nak cari nowadays sebab ZA dah keluar bedak baru bekas pink tu. I'm still using yang lama warna biru bekas plastik.

6. Thanks to my new officemates yang inform pasal this sale. Learning to love my new life.

Post a Comment