20110708

Transformers : Dark of the Moon [2011]

Kagum dengan orang yang dah bekerja dan ada masa nak update blog, berjalan-jalan, bershopping, tengok movie, etc. Aku part-time and setakat proof-reading, fotostat, stapler & susun documents pun rasa penat yang amat.

This week pula, tak ada masa untuk rest dengan cukup. Pergi makan-makan kat Malay Village Restaurant, tengok movie, balik rumah dah tengah malam. Esoknya lembik seluruh badan.

Transformers 3 was okay. Predictable tapi tak adalah teruk, tak adalah epic. Apa yang lainnya, ada villian baru. Certain dialog macam tak sesuai. Funny. Based on fighting scenes, aku recommend betul tengok 3D. Scene aku paling suka, masa Sam mengamuk nak jumpa dengan Autobots tu. Selain tu, ada scene yang aku rasa tak ada pun tak apa contohnya scene Rosie berdiri berlatarkan bandar Chicago yang sedang hiruk pikuk dibedil Decepticons. 

Transformers 3 Dark of the Moon 

Ah! Aku bukan minat pun cerita ni. Previous Transformers movie semua aku tengok tapi jalan cerita langsung aku tak ingat. Hampeh.

Right now, I'm looking forward to JB Arts Festival + GEGO 2011 this evening. Lepas tahu dapat elaun from firm rasa berkobar-kobar nak shopping. Before this masa nak berjalan dari Wisma Tabung Haji to bus stop depan MBJB mesti dengar muzik from Bukit Timbalan. Today finally dapat tengok apa yang ada. Tak sabo!
Post a Comment