20110602

1998/2010

1998

guru besar nak bersara. baik orangnya. sangat baik. very fatherly. selalu bagi nasihat and semangat. tak pernah marah-marah.

sempena hari persaraan, aku join koir. hari-hari berlatih. semua lagu P. Ramlee. Saat Yang Bahagia, Di Mana Kan Ku Cari Ganti, Jeritan Batinku, Jangan Tinggal Daku.

sangat excited nak menyanyi. first song - Saat Yang Bahagia. nyanyi dengan begitu gembira.

next song… Di Mana Kan Ku Cari Ganti. dengar music, pandang his face, terus berderai air mata. tak boleh nak nyanyi. frust sebab berlatih hari-hari and then suddenly on the day kena perform tak boleh nak nyanyi. sampai habis semua lagu menangis…

and lagi sedih bila dapat guru besar baru yang tak best langsung =_=

 

2010

guru besar sekolah adik aku kena transfer sekolah lain. balik rumah dia pun bercerita…

kita nangis tau tadi

kenapa awak nangis?

lagu tu sedih…

kelakar. baru darjah 1 dah fe-feeling.

Post a Comment