20110501

Trouble is a friend… NOT!

Lately aku ada masalah masa. No, bukan aku tak reti nak tepati masa tapi aku selalu confuse and tak sure dengan diri sendiri.

 

I

Ingatkan paper Trust start pukul 3.30PM. Bila dah sampai exam hall baru tahu start pukul 3.00PM. Nasib baik aku tak naik bas pukul 3.00PM.

 

II

Lepas daripada kejadian paper Trust hari tu aku terus tengok slip exam and study benda alah tu. Last paper, labour law, was on 25th and ada masa 3 jam 45 minit untuk menjawab soalan. LAMA GILA KAN? So, aku pun dok canang kat twitter pasal betapa lamanya paper tu mesti mati kematu dalam exam hall.

Tiba day of examination, rupa-rupanya 3 jam 15 minit je.

Masa tengah menulis, tiba-tiba aku jadi gelabah rushing nak mampos tulisan entah apa-apa sebab aku rasa macam dah tak cukup masa because on my mind, the paper will end on 11.15AM. Padahal habis 11.45PM. After the first question, baru aku realise kebengongan kepala otak aku tapi, the damage is done. Takkan nak minta paper salin balik guna tulisan comel-comel kot!

 

III

Aku ada appointment dengan dentist. Biasalah tukar arch wire sebulan sekali. Entah kenapa aku ingatkan appointment pukul 9.30AM instead of 9.00AM seperti yang tercatat dalam appointment card. Tak pasal-pasal dah sampai kakak kerani tu suruh buat appointment baru.

 

Anyway, kepada semua pekerja-pekerja sekalian:-

Selamat Menyambut Hari Buruh!

 

Risau dengan diri sendiri: Macam mana nak kerja ni weyh kalau asyik salah-salah masa je ni :(

Post a Comment