20110507

Attachment | Day 4

To whom it may concern. Minta maaf banyak-banyak ye. Kalau awak baca confirm sakit hati. Kalau taknak sakit hati tekan close browser. Warning awal-awal.

Jumaat hari bahagia sebab banyak masa free. 8.30AM ada tilawah alQuran for an hour. Rehat pula dua setengah jam. HEAVEN! But that's not all…

One of the law officers membuat satu statement berbentuk arahan masa first day attachment right before chow from office...

Jumaat ni join bowling tau. Pukul 4. Boss dah bagi pelepasan keluar awal.

Takkan nak say no. Boss belanja pulak tu. Budak attachment tak boleh rebel. So, off we go to Danga City Mall bersama dengan almost 30 people. Big boss, lawyers, kerani, receptionists - semua join. Cool.

Danga-City-Mall-Bowling

Even though bola aku memang memilih longkang sebagai favourite place dia, sangat happy dan enjoy.

Tapi semalam bukan bowling semata-mata.

Pagi-pagi lagi aku pergi Mahkamah Bandaraya. Kat situ criminal cases, saman trafik semua.

Last Wednesday aku dah pergi civil courts kat Menara MSC Cyberport.

Officer yang kitorang follow tu nak kena handle kes pemilikan dadah. So kitorang pun masuklah mahkamah majistret ni. The magistrate looks like this by the way:-

Supernatural-Dean-Winchester

Kebetulan I was sitting at the middle bench. Betul-betul dekat tengah, straight pandang kat majistret tu. Gedik sangat pulak tetiba. Macam nak nyanyi:-

I got the greatest view from here…

Ambil kesempatan cuci mata. Kita kenalah menghargai keindahan ciptaan Tuhan. Tak gitu?

I guess that's the highlight of my 4th day as an attachment student :)

 

 

Car Boot Sale JOHO: Jom!

Post a Comment