20110516

2001: Happy Teacher's Day! | Shooting Star

SIGSians 2001 for sure tahu lagu ni. The most memorable Teacher's Day song ever!

Sempena 16 Mei, sekarang mesti sekolah-sekolah di seluruh Malaysia tengah buat sambutan Hari Guru kan. So, kita-kita yang dah tak sekolah and tak berkesempatan nak join celebration sebab kerja… marilah sama-sama nyanyi lagu Shooting Star dedikasi khas untuk cecikgu:- 

A shooting star guiding us
Wherever we are
Make a wish
And it will come true
We know that's what you do
Cause you are our shooting star

Music by: Sen Yin Ping
Lyrics by: Zahira Tiara Shafiq

 

Lagu ni sangat best. After 10 years melodi dia still melekat dalam kepala. Kalau baca full lyrics dia memang menyentuh perasaan teringat cikgu-cikgu kat SIGS sana.

To all my teachers dari Sekolah Kebangsaan Ulu Tiram, Sekolah Kebangsaan Taman Daya, Sekolah Agama Kangkar Tebrau, Sekolah Agama Taman Daya, and especially  Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sultan Ibrahim a.k.a SIGS

HAPPY TEACHER'S DAY!

Tak lupa juga to my friends yang dah bergelar teachers sekarang ni.

And last but never the least, untuk ibu mertuaku sekali. hik. hik.

Post a Comment