20110424

JUSTIN BIEBER: NEVER SAY NEVER (3D) [2011]

*This is a very long post and ada spoilers so if you're planning to watch better don't read it*
Mula-mula a bit reluctant nak keluarkan RM17.00 untuk movie ni tapi aku rasa, this movie totally worth the money.
Poster Never Say Never Justin Bieber

Antara benda-benda yang dihighlight dalam this movie:-

1. Justin Bieber as a son/grandson
Banyak tunjuk gambar Justin Bieber masa kecil and home  videos. Dah lah comel gila bulu mata lentik aaaaa cair! Pastu dia sangat manja dengan grandparents dia. Parents dia pula separated masa dia baru 10 bulan and mak dia korbankan teenage life untuk besarkan dia!! Maigosh! Sangat sedih.
Masa konsert tu bapak dia datang and nangis. Yelah, mesti terharu anak dah besar dah kan and dah berjaya. Semua parents macam tu kot.

2. Justin Bieber as a musician/artist
He's very talented. Main drums, guitar, masuk singing competition. TERBAIK! And he seems so likeable. Semua orang suka dengar dia nyanyi dekat masa zaman-zaman busking depan Avon Theatre.

Perjalanan career dia agak sukar berliku dan beronak duri. Gigih ok main at every radio station, tepi pool time hujan-hujan. Aku ingat selama ni jumpa Usher terus dapat jadi famous rupa-rupanya radio tak nak mainkan lagu dia sebab dia budak kecik.
This part memang inspirasi betul lah kan.

3. Justin Bieber's Management Team
Suka tengok diorang macam one big family jaga Justin Bieber. Sorang macam mak, sorang macam kakak, sorang macam pakcik. And then diorang selalu bagi ticket free kat siapa-siapa fans. Gila cool!

4. Justin Bieber's fans – THE BELIEBERS
Fanatic tahap yang cuba panjat stage masa konsert kena tarik dengan security, kejar Justin Bieber, nangis masa dapat tahu Justin Bieber sakit.

Siapa dapat jadi One Less Lonely Girl (OLLG) Justin Bieber memang lucky. Teringat tengok video OLLG Malaysia tu. Remang-remang bulu roma. Tapi macam tak senonoh lah kalau orang yang dah 20an tetiba jadi OLLG :P

Last but not least, (SEBAB UTAMA KENA TENGOK IN 3D)

5. Justin Bieber's performance
Bila Justin Bieber pandang camera, tunjuk tangan kat camera as if dia reach out kat kita-kita yang dalam panggung. TERUS STARSTRUCK RASA NAK NANGIS OK! Dah lah lagu first sekali "Love Me" PALING TERFAVOURITE DALAM DUNIA!

Aku suka ada performance duet dengan Usher and Jayden Smith. Part Miley Cyrus je agak bosan. Selain tu, memang terasa macam duduk depan stage sambil menari-nari dan menyanyi-nyanyi. Eching pergi konsert Justin Bieber Khamis lepas.
 
At the end, Never Say Never (3D) telah berjaya menjangkitkan Zahidah dengan Bieber Fever. TAHNIAH! Aku tengok orang lain yang dah tengok pun macam tetiba dah kena psycho dengan Justin Bieber. Terus nak minat warna purple hehe.

Efek 3D sangat lah membantu untuk mengubah seseorang jadi Belieber. I'm not sure about version biasa tapi aku recommend tengok 3D version.
Post a Comment