20110416

Bila tengok baby rasa nak baby sendiri tapi…

Bila tengok macam mana susah payahnya seorang ibu menjaga anak yang terminally ill… mampu ke aku nak jadi macam diorang…  cukup kuat ke nak menghadapi dugaan Tuhan?

 

 

Selalunya aku menyampah gila tengok Bersamamu sebab bagi aku show tu just for politicians budget concern nak show off diorang punya contribution je. Tapi two weeks ago punya episode exception.

Satu family. Bapak sakit kulit. Anak kanser saraf and lambat detect. Masa crew Bersamamu datang dah few days jugaklah terlantar dengan perut membengkak. Nampak tulang dia umpama disaluti kulit takde daging pun. Before tu still boleh buat semua benda sendiri-sendiri lagi tapi masa terlantar tu nak bangun, bercakap semua pun tak boleh.

The next day, dia meninggal masa tengah shoot that episode. Mak dia tenang jugaklah masa baru confirmkan dah meninggal. Time kebumi memang dah tak boleh control perasaan.

T_T

 

 

 

 

 

Al-Fatihah.

Al-Fatihah juga untuk pakcik Suraya yang telah pulang ke Rahmatullah semalam.

Al-Fatihah untuk E.

Al-Fatihah untuk semua yang dah kembali ke alam barzakh.

R.I.P to my senior.

 

 

bagai anjing dengan bayang-bayang: kalau study awal-awal mesti sekarang tengah bersiap sedia nak pergi konsert Gadis Semasa dengan room mate. kalau. ma cakap tak elok ber-kalau, kalau.

Post a Comment