20110324

drama dan warna Anugrah Chenta

read about Malam Anugrah Chenta here *click*

on pre-dinner dramas

konvoi tiga kereta dari UKM pukul 3.30PM sebab nak elak jam sampai PJ pukul 4.30PM kot?

belajar macam mana nak curl kan rambut dari ex-room mate. hard work OK. nasib lah pakai tudung tak payah fikir pasal rambut. hehe

make up kan orang. kah kah kah. ok kalau ofee tu perkara biasa lah sebab dia lady gaga so kalau make up tu turns out jadi pelik pun tak heran. tapi muka orang lain agak menakutkan ye nak trial and error so sangat-sangat sorry kalau rasa macam tak cantik and sorry sebab tercocok mata. i bukan pro sorry sangat-sangat. sebenarnya tak makeup pun korang dah cantik kulit putih gebu tak macam i yang hitam-hitam si tampuk manggis ni.

bersiap agak lambat sebab tiba-tiba macam tak tau nak make up start dari mana. nasib baik dah practice awal-awal so tak adalah clueless sangat.

dengan gigih dah pakai baju dinner dari UKM lagi so bayangkan lah 4 jam dalam baju dinner for sure renyuk. last-last cari kedai yang sudi bagi pinjam iron. guna steam iron dengan baju di badan sangat memeritkan. hampir melecur bahagian pusat dan kebawah T_T


on my choice of colours

aku dah pernah cakap *click* choice of colours aku untuk dinner sangat lah membosankan except for dinner faculty first year (Gala Memori Tercipta izit?). aku pakai electric blue. selain that one dinner, every other outfit merah/grey/gold/white dengan hitam. BOSANNYA NAIMAA! this year tak beli baju. guna apa yang ada sahaja. save duit i.

Malam Anugrah Chenta 2011

(picture credit to Iwa Nadhiwah Ismail)

friends adviced me to use black eyeshadow instead of brown-yellow combination TAPI last year eye make up aku dah black kot. disebabkan kulit dah sedia ada coklat, terpaksa mencari shade of brown yang paling gelap. selamat room mate ada. kalau tak memang tak nampak lah make up membazir tonyoh mata. whatever lah yang penting i love my eye make up. HAHAHHA. forgive me but i can't help it. i'm a narcissist.
Post a Comment