20110308

The Apartment @ The Curve

Between breakfast and lunch at IKEA, kitorang singgah The Curve nak berjumpa dengan my favourite fashionable friend, Dbout.

The Apartment

The Apartment

At first ingat nak berbual sekejap je sekali dia promote desserts kat tempat kerja dia, The Apartment. Dapatlah merasa Strawberry and Peach Pavlova dan Eton Mess.


Pavlova The Apartment

First time makan pavlova. Selama ni teringin je nak rasa kan. Dah dapat melantak lah puas-puas. Masa ni lah baru tau yang pavlova sangat manis. Super manis boleh kena diabetes kot kalau makan everyday. Tapi anything with whip cream is fine with me. That's why I didn't mind helping Cha and Ofee to finish theirs. Aisy. Ofee yang kuat makan manis pun tak larat nak habiskan. Dia cakap pasal ada putih telur [obviously meringue (base pavlova) tu putih telur] and still rasa hanyir kalau ikut tekak dia kena letak esen vanilla. Ala-ala topping kuih raya mama carrie.

Eton Mess The Apartment

Eton Mess pula, baru tahu kewujudan pada hari tersebut. Eton Mess ni basically macam pavlova yang dah dihancur-hancurkan. Not as sweet as the pavlova probably because the sour taste of strawberries neutralize the sweetness of the meringue.

I prefer Eton Mess over pavlova.

The Apartment

The Apartment

Best gila. Best dapat jumpa Dbout dah lama tak jumpa. Last jumpa masa buka puasa dekat rumah Cukue. Too bad camera rosak so gambar memang blurry habis. I NEED A NEW CAMERA!

Whateverpun, thanks Dbout!!!!! BTW, kau tak gemokkk!! isy.
Post a Comment