20110211

homesick kuasa dua

Kelantan was not bad. I was exaggerating because i miss Johor Bahru more at the time I wrote that entry. the thing is, aku suka Kelantan bila aku bukan stuck dalam rumah. be it at KB Mall, KB Trade Centre, Pasar Siti Khadijah, Wakaf Che Yeh, Rantau Panjang, Pengkalan Kubor, Pasar dekat Pasir Mas tu, sawah belakang rumah… mana-mana lah. semuanya best. but i really wish that i can stay at JB much much longer. 20 hours in two months is not enough!

rindu nak dikejutkan oleh azan Subuh, nampak kucing depan mata. comel je dua-dua.

rindu nak breakfast Kelantan-style. akok lah, nasi dagang, nasi berlauk, pulut, kelapa dengan kacang merah. picture above is of akok Salor. sehari dia buat sampai 4000++ keping. dari pukul 2AM dah start masak. Ayah Ngah tempah two-days before pun dapat part-part yang hangus. dia jual murah sikit lah kan. hangus pun still sedap, lemak, ada umpph! the same day nampak mell tweet makan akok Salor jugak. hehe :)

rindu N adik bongsu ku. hari tu, masa main game dia cakap aku favourite artist dia (dalam Dance Fabolous kena isi siapa favourite artist. aku letak Britney). nampak sangat dia sayang kat aku. aish.

teringin nak bela kucing lepas melayan kittens kat rumah makcik. mak aih. ganas sangat-sangat suka hati main gigit-gigit cakar-cakar kaki, jeans, bag orang tau. sakit, tapi best. comel je. tapi ada ke masa nak bela? pandai ke aku jaga? cats can be a bit high maintenance. silap-silap nak bagi makan kat dia, aku yang kebulur.

this time last week, i'm still at Kelantan. I can't remember what I was doing at that time. baru balik dari KB Mall ke ek? entah. tapi it's still better than sitting here, in my room at college in front of the laptop, typing gibberish things *blah* FML!
Post a Comment