20110126

Ramalan Kaji Cuaca #2

aku tak friendly up front

ni lah masalah aku. tak reti nak friendly dengan orang lain. even on the internet. kalau orang tak tegur aku memang aku takkan mula dulu sampai bila-bila. ada one time je kot aku ajak pakcik cab berbual sebab masa tu dah nak pukul dua pagi and dia ngantuk. karang tak berbual tertidur pula pakcik tu tak memasal accident.
actually, ada juga yang aku nak berbual tapi aku dapat rasa vibe yang dia taknak berbual dengan aku. dia malu kalau orang nampak aku berbual dengan dia. maybe aku ada buat something yang buat dia rasa uneasy and by talking to me in public it might jeopardize dia punya reputation/image/whatever?

entahlah kan. bak kata Dr. Anowar Zahid, 'everybody is different, that’s the beauty of it' (ayat lebih kurang. faham-faham sendiri saja lah).

*

sambil-sambil lipat baju.

oh well. maybe aku patut buang/simpan jauh-jauh/pulang balik semua ni. sebab kalau aku tiap-tiap hari guna/nampak/pegang macam mana nak let go ye dak?

woke up with a banging headache. my feet still feels weird. masuk angin perhaps. dah makan sekali sehari tak masuk angin apa pulak. pastu bila makin kurus complain. oh ya. last time i'm on the scale, i weigh 48kg. naik 2kg! yes!

maybe ada orang tengah kutuk aku sekarang. you and your minions and your baby kan. well, i tak friendly.
Post a Comment