20110112

Anugerah Juara Lagu 25

1. Yuna sangat cantik. setting stage, background, baju, makeup reminds me of an African woman in the Savanna (here). nangis dengar Cinta Sempurna.

2. vokal Tomok, bak kata Kak Tasha, boleh improve. dance moves Korean style agak smart. rambut menggelikan.

3. intro and ending A.P.I sumpah smart. IMO, performance diorang ala-ala Ghost Of You – My Chemical Romance; askar mati-mati gitu.

4. Shahir tak best. Nasha Aziz sangat tetiba. room mate aku cakap dia baru baik sakit.

5. intro Drama King meremangkan. Black tarik suara memang terbaik.

6. Hafiz memang SUPRISE ok! ingatkan sebab baru lepas accident performance dia suam-suam je. sekali BANG! terkejut kau.

7. Tolong Ingatkan Aku. favourite song sebab lirik dia yang puitis. luluh hati bila menghayati lirik bersekali dengan lakonan atas stage. nangis.

8. Faizal Tahir – Selamat Malam sweet (dan nangis lagi sekali sebab FT), Hanyut sayu, music best. gimik for Hanyut terbaik TAPI, walau betapa sayang pun aku kat dia… aku still rasa impak last year’s performance (Bencinta) lagi WOW.

9. Adira comel tapi suara dia so-so. yela lepas dengar FT nyanyi suara orang lain semua so-so. bias.

10. music arrangement for Mencari Konklusi bikin remang juga. Ramli MS terbaik.

11. slang Sam improved! suara pun dah tak sengau. two thumbs up for Bunkface! tapi muka dia macam sakit.

12. Stacy’s Jahat punya performance tak segempak Aku Stacy.

13. Black punya suara sedap tapi seems like dia tak all out…

 

Siti Nurhaliza terbaik. baju macam tu, nyanyi lagu-lagu zaman muda-muda, tolak 10 tahun. dia agak tembam dan semakin comel.

 

walaupun SANGAT SEDIH Faizal Tahir tak menang, nangis, tak dapat dinafikan Ana Raffali’s Tolong Ingatkan Aku memang terbaik dari segi lirik dan melodinya. suara Ana Raffali memang bukan yang paling sedap tapi, ni bukan pertandingan menyanyi. kalau korang tengok Disebalik Tabir AJL mesti korang faham kenapa lagu tu layak menang.

 

kepada semua die hard fans FT, Rockensteiners sekalian, toksah lah sedih-sedih. Faizal Tahir tetap pemenang di hati kita semua.

Post a Comment