Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Wordless Wednesday

Tudung saji

Bila orang cakap – pakai tudung tak semestinya baik.Biasalah tu.Hari tu a friend said the followings to me – aku tak ajak kau sebab kau kan baik, pakai tudung. Macam tak sesuai nak pergi tempat-tempat macam tu, join aktiviti-aktiviti sebegitu.hmm.And bila perbualan dekat twitter pasal girlfriend pengkid bertudung as if benda tu sesuatu yang diluar kebiasaan.*raise one eyebrow*hmm. Biasalah dunia ni macam-macam orangnya.Still ada orang perceive pemakai tudung as baik rupanya.Aku ingatkan semua orang pandang serong kat pemakai tudung.Apa-apa pun, berbalik kepada perbualan selepas jogging semalam, kita kena mula pandang orang tak kira pemakaiannya. {Having said that, Sham Kamikaze ada up status kat Facebook pasal kalau ada natural disaster mangsa dikebumikan ikut pemakaian diorang untuk kenal pasti agama. Kalau yang berpakaian serupa Islam tu kebumi cara Islam. Selain tu, cara bukan Islam lah.}Tak semestinya bertudung baik dan tak semestinya yang tak bertudung tu tak baik.Anyway, bak kat…

Suapan Harian

Lokasi: makan-makan, Jalan Idaman 2, Taman Larkin Idaman



Lunch
Sedap weyh ikan sembilang asam pedas. Sumpah sedap.

Dinner





Craving for western food kononnya tapi non-mampu nak makan mahal-mahal so, chicken chop and fish & chips RM5.00 pun jadi.

Chicken chop sedap.
Untuk RM5.00 tu kira puas hati lah, Alhamdulillah.

*

Lokasi: Salsabila, Kebun Teh

Dessert



RM6.50 satu slice Red Velvet. Cream cheese dia terbaik.

Wordless Wednesday - Grief [The O.C. S4 E04]

Day 7: Morphine

Pounding head, racing heart, trembling hands, wobbly feet.

It's in no way human but human enough to disappoint me at times.

Unintended, never contemplated.

The bliss of sitting, drinking, waiting, laughing together at each other surrounded by scented something. One whole day wasted on nothing.





It has been three nights and three days at #JohorDarulAwesome.

Kalau ikut hati, nak duduk lagi dua minggu dekat JB naik Bangi terus exam. Skip the quiz, skip the test, skip the revision classes and tutorials.

Ikut hati mati but some say, the heart knows best.

Life is confusing... or is it humans that love to complicate the simplicity of the world?






Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Day 4: My perfectly interesting long weekend

*for my own future reference
Jadi tourist guide for Zahidah.
Ke candy store a.k.a Sephora dengan Jaja. Bought a lil somethin somethin. 
A good walk and talk with Dbout. Deep conversation about life. Won't go into specifics here but I was glad we meet up.
Lepak makan-makan with few of my batch mates thanks to Beddy. First time makan ikan patin masak tempoyak. Hantu durian pun tak makan tempoyak macam mana orang yang tak makan durian, like me, boleh telan? Demi ikan patin mak sanggup noks!
Then, dashed to McDonalds. Layan perasaan macam biasalah kan. Tengok lah lepak dengan siapa.
Lepak with Ariey almost all day since she slept and studied at my room. Pergi makan cendol at Seksyen 4 Tambahan. Tak sedap. Rindu Teras Jernang.
And then later at night minum-minum with few Twit-terrific friends.
…way to end my perfectly interesting long weekend, if you know what I mean.



Dan bak kata mereka-mereka yang tahu cerita, sila tabah dan gigih. You were born alone, you'll die alone. No big …

Day 3: Wordless Wednesday

Day 1: Dear heart,

Before you fall maybe you should check whether there's any encumbrances. Sadly, I'm not the kind of girl who usually do a search on people. Even if I found out about something, I seldom leave the bad aside and always look for the good. Sometimes people care too much and I'm melting too soon. I'm addicted to the ones that makes me feel special and I always end up hurting myself even more because, like it or not, people don't always mean what they say or do. And we always give meanings within our heart content. I'm not sure whether to stand still or move backwards. So I just bend a little in hopes that somebody will push reality to my face until it hits me.For now, I'm still dreaming the impossible dream wishing the bubble won't burst anytime soon.I put my faith in you. Please don't break me. If there's a need to hurt, do it gently. You don't always have to be cruel to be kind.*This was written few weeks ago. I'm moving backwards. Back to …

serius

kengkadang aku rasa aku menaip macam bimbo. mengada-ngada. gedik. fake.
ada orang cakap my blog reflects the real me.
ada orang cakap lah.
betul ke?
entah.
moody, mundane, melancholic.
first time orang nampak aku selalunya dalam keadaan aku yang dahi berkerut pandang dia lain macam semacam. aku bukan tak puas hati. tapi sila bayangkan kat muka aku terpampang “DO NOT DISTURB” sign. ya. itulah aku yang sebenar.
socially awkward and memang tak mau bersosial pun.
kalau aku tak kenal kau. aku senyap. sorry. orang cakap aku sombong. tapi sorry. aku memang minta maaf banyak-banyak. friendly tu bukan aku. need (a lot of) time to fit in.
nampak macam ceria tapi anti-sosial.

but i'm learning to be more approachable. masam sepanjang masa pun tak boleh jugak.

Wordless Wednesday - Awestruck @surayaanuar @dYgNooRaiLaNi

Ombak Rindu [2011]

Dari awal movie sampai ke habis lebih banyak gelak daripada touching walaupun ada juga scenes yang sweet. Drooling pasal Aaron Aziz lagi. Sumpah hot weyh. Hot gila.
Rasa berbaloi je tengok this movie sebab it was fun. Tengok 10 orang kot. Ramai yang nangis tapi for me, banyak gila complaint.
1/ Izzah tak iron tudung. Simple sebenarnya benda tu tapi for me, that little misc stuff lah yang very important. And cara pakai tudung tu logiklah sikit. Tak pernah pulak nampak real people pakai tudung macam tu sekali kan. 2/ Bacaan Yaasin pula, from what I can hear, banyak salah rasanya. Bukan nak 'holier than thou' ke apa tapi Yaasin tu simple ja. Baca hari-hari boleh hafal boleh tau mana stop mana terus mana panjang, pendek, dengung semua. 3/ Mila (Lisa Surihani) tunjuk tiket wayang dia tengok dengan Haris (Aaron Aziz). Diorang dah kenal dari kecik dari zaman sekolah sepatutnya lagi banyak daripada tu. Patutnya exaggerate lah sikit. Letak tiket wayang dalam kotak kertas A4. Baru real.…

ELMIGOS

Planned to eat at ELMIGOS a week before my birthday. Finally got a chance to dine there with Ca during her early birthday celebration since I'll be going back to UKM on her birthday.
What we ordered:
Iced Chocolate + Iced Water w/Lemon
Penne Seafood Aglio Olio
Seafood Fried Spaghetti Chocolate Lava
The aglio olio was good. The seafood because was really nice.
Cake was delicious.
Definitely will be going back there to try everything else. The menu was very extensive. Rambang mata. One visit is not enough.

Wordless Wednesday – I ❤ Penang

the fact that you guys will always be my rainbow made me brave the heavy rain

I've realized I am unwanted here.It's good to know that my girls, no matter how separated and unrelated we were few years ago, are my safety nets in the present world. No matter how crippling their words can be, it's better than sweetened toppings to disguise the bitterness underneath.I have learnt to ignore all of you for you have unappreciated my friendship. You don't think that I'm worthy of your time. You will only find me when it concerns your money, and your own benefits. You want me to give whilst you never gave back. Our relationship is so dysfunctional that it hurts to even call you an acquaintance.We were once so close for whatever reason there was. Not anymore.I was once so badly saddened by this sudden change. Not anymore.For I believe I have found true friendship from the girls I once grew up with. So if you refuse to be kind to me, that will be fine. I will be fine without you and all of your holy fakeness. I know for a fact, you don't even care a…

Deqwan + Dalili (Michelle)

Ofee, NN, Kuteng, Cuk, Kakbie
The wedding was simple bertempat di Duchess Place, Ampang yang memang cantik. And the videos made by CST was super nice, super sweet. The couple pun sangat comel.

I love their wedding outfit. Cantik sangat-sangat termasuklah that thing yang dekat tanjak Deqwan tu. Cool.
Makanan paling best ikan tempura. Tak sure apa nama masakan dia tapi ada rasa lemon-lemon sikit memang sedap gila. Bread pudding on the other hand, thumbs down. Kakbie buat lagi sedap!
Persembahan memang terpaling awesome. Jaclyn Victor memang mantap. Deqwan's friends sangatlah bersuara merdu. They sang Anuar Zain's Semua Untukmu and Bruno Mars's Just The Way You Are.

Siap dapat ambil gambar dengan Diana Danielle okay. Gosh best gila. She's sooo pretty. Baik sangat-sangat.

Overall, sangat happy and really enjoyed the wedding. Playlist sepanjang majlis pun memang best. Banyak lagu yang dekat di hati i.e: Lovesong – The Cure
Congratulations to the newlyweds and thanks to Ku…

Versi Saya Sayang FUU XIV : KLINIK BANTUAN GUAMAN UKM #legalaidUKM

Kepada sesiapa yang mempunyai masalah berkaitan hal perundangan, datang lah beramai-ramai ke 'Klinik Bantuan Guaman UKM'.

Representasi kepada yang layak.

Klinik Bantuan Guaman ini adalah hasil usahasama Dr. Mahmud Zuhdi Mohd. Nor, PM Safinaz Mohd. Hussein, PM Dr. Nazura Abdul Manap, dan akan dikendalikan oleh pelajar tahun akhir dan tahun tiga Fakulti Undang-Undang UKM dibawah pengawasan Felo Utama Siti Naaishah Hambali serta bantuan pensyarah undang-undang, alumni dan ahli professional yang lain.

Lokasi: Aras 3 Wisma UNIKEB, UKM Bangi. Masa operasi: Isnin – Jumaat, 8.00AM – 4.00PM No. Tel: 03-89214919
***
Cara kan? Ingat doktor je ke boleh bukak klinik? haha. Perasmian next semester tapi since Monday dah 'in business'. Advice will be given by experts, bukan students. Students tolong dari segi admin and research je. So no worries okay kot-kot korang meragui kemampuan students kan. Kitorang memang tak layak pun bagi advice sebenarnya. Tak ada license lagi hehe.


Few pictur…

Selamat Menyambut Hari Keputeraan D.Y.M.M Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar

Allah peliharakan Sultan
Anugerahkan dia segala kehormatan
Sihat dan ria
Kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami
Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan


#JohorDarulAwesome
#ProudtobeaJohoroean


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Birthday Week Note II

Refer to : Birthday Week NotePada hari pertama tahun ke 23 kehidupan, memakai cardigan size XL - Aeon TC, pashmina RM10.00 - Berjaya Times Square, puff-sleeved shirt underneath - Uptown Danau, vintage skirt – Big Bundle, skinny jeans – Ca's, rubi shoes – Cotton On.Kebetulan colour scheme hari tu tersedondon dengan adik-adik masa birthday dinner at (then) the newly opened Secret Recipe Setia Tropika (rujuk gambar di bawah, left row 1 – 3).Right row 1 – 3, gambar sekitar picnic at Desaru two days after my 23rd birthday. Momen terharu pertama; kelibat laut yang dah lama tak dirasa masin airnya. Momen terharu kedua, balik daripada salin baju disambut dengan cupcakes dan dendangan lagu Happy Birthday.Left row 4, awal dua hari celebrate birthday Ca yang ke 21. Dah register vote ke belum ek? Banyak kali dah pesan ni.Right row 4, muka gangster sebab habis makan tiba-tiba ada cupcake size XL depan mata siap nyanyi bagai. Tak tau lah nak react camne kalau kena surprise rasa awkward :P Dapat…

Nim's Little Island @ Kajang

Soda Ceria, Soda Gembira, Cinoni Kedondong, Calamansi Barli
For its' variety of sodas, Sirap, susu pekat and ais (+ aiskrim and other things tengoklah jenis soda). Soda tuang sendiri ya.
Nasi putih, tomyam and yee mee. Sedap!
Spaghetti bolognese, Fish & Chips, mushroom soup with bread. Mushroom soup sedap.
Sotong goreng tepung, popiah.

#RIPSiTompok

He's black and white

One very old cat

Ancient enough to be put in a museum

Moves around without a care

Always sleeping night and day

Walk like a boss

Looks like a boss

The mascot of our Faculty

Though we were never close

I appreciate his presence

On The Day of Bellus Chroma

May he Rest In Peace


He was a good cat.

Fin.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Birthday Week Note

06-11-2011

Early birthday dinner at The Chicken Rice Shop BP Mall with Family


07-11-2011

Hangout with favourite cousin and brother at McDonald's Parit Raja (service sucks, food sucks)


08-11-2011

My 23rd Birthday

Hang out with Cuen at Aeon Tebrau City

Birthday dinner at Secret Recipe Setia Tropika with Family

Hang out with Ca Syura & Afiq at Restoran Alif


10-11-2011

Picnic at Desaru with Farine Ofee Sasa & Nuar + Birthday Cupcakes


11-11-2011

Ca's early birthday celebration

Lunch at ELMIGOS Aeon TC

Checked out the newly opened Cotton On City Square JB

Tutti Frutti Setia Tropika


13-11-2011

Ira's 22nd Birthday
Ca's 21st Birthday

Dinner at One Utama with Kakbie Zana Nad Zorro + Birthday Cupcake



I hope I didn't miss anything else.

My birthday keeps getting better each and every year. Thank you all <3


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Wednesday @fdiyanna @liyanafizi @SuaraKami2011

Selamat Hari Raya Aidil Adha

First Aidil Adha at Batu Pahat without Nya'i. Al-Fatihah.

Semalam rajinkan diri tolong Ucu masak. Apa lagi nak dibuat. Layan phone pun bosan je kan semua busy bersiap nak raya.

Ni pagi-pagi orang dah keluar sembahyang sunat, tengok lembu korban semua aku kat bilik lagi. Tsk. Terasa agak lame.

Anyway, sempena Hari Raya Korban ni teringat satu cerita aku pernah baca dalam Majalah KAWAN.

Lembu yang bakal jadi korban sedih sebab nak kena sembelih. Tiba-tiba datang lembu cacat yang dah tua menceritakan betapa untungnya lembu yang dijadikan korban sebab bakal jadi tunggangan penghuni syurga. At the same time lembu cacat tu down sebab dia tak sempurna so tak boleh lah dikorbankan.

Menarik. #KalauLembuAdaTwitter mungkin diorang akan tweet pasal cerita tu. Berdebor nak kena sembelih kan? Ada yang menangis ada yang degil. Teehee.

Akhir kata, tak sabar nak makan daging kambing fresh!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Wednesday

Restoran Nasi Arab @ Kajang x Saba @ Cyberjaya

Restoran Nasi Arab, Kajang
Lokasi : Dekat deret kedai perabot banyak-banyak tu
Order:
1. Butter Chicken - selayaknya dipanggil Tumeric Chicken
2. Lamb Magluba – kambing sedap dan lembut dan banyak lemak
3. Roti nan – terbaik dari ladang. RM1.50 free kuah dhal.

  Saba' Restaurant, Cyberjaya
Lokasi: Cyberjaya
It was my first time there. Memang expectation tinggi. Alhamdulillah, tak kecewa langsung! Senang kata, terbaik!
Order:
1. Mandi Lamb – nasi memang love at first bite – sos tomato dia lebih kurang je rasa macam dekat Restoran Nasi Arab (above) – kambing tak berapa minat sebab agak dry. Prefer above.
2. Chicken Kebab (kot) – Ofee suka je tapi tak tau apa motif lada tu. Tak reti nak makan nya macam mana. LOL

Konklusi Nak pergi Saba' lagi please! :D

I Keep Hitting Re Peat Peat Peat Peat Peat

Chic POP Street Market 10It was my second time attending Chic POP Street Market. This time, I went alone from the get go. Which is okay. At least I didn't have to wait for anyone haha.Anyhow, it wasn't great pun. Biasa-biasa je. Got some freebies and bought a notebook for RM5.00 (such a sucker for RM5.00 stuff – DAISO) and two rings, one for me; another one for Ara.My new ring. Love it. Not too loose on my skeleton-like fingers but still… need to gain weight!
Currently 43kilos. Lost 6kilos in 6 months T_TReal SteelDespite good reviews from my twitter followings, it was just OK for me. I almost slept during the first half of the movie. Too much unnecessary conversations I guess. The fight scenes was super amazing though.SubwayBeen craving for Subway for months now. Finally, someone wants to teman me. Before this, every time I went somewhere and I saw Subway I was already full so, tak jadi beli. Nasib baik ada Zehid.She didn't really like it. What's so special about t…