20111228

Wordless Wednesday

black patent flats with bows

20111226

Tudung saji

Bila orang cakap – pakai tudung tak semestinya baik.

Biasalah tu.

Hari tu a friend said the followings to me – aku tak ajak kau sebab kau kan baik, pakai tudung. Macam tak sesuai nak pergi tempat-tempat macam tu, join aktiviti-aktiviti sebegitu.

hmm.

And bila perbualan dekat twitter pasal girlfriend pengkid bertudung as if benda tu sesuatu yang diluar kebiasaan.

*raise one eyebrow*

hmm. Biasalah dunia ni macam-macam orangnya.

Still ada orang perceive pemakai tudung as baik rupanya.

Aku ingatkan semua orang pandang serong kat pemakai tudung.

Apa-apa pun, berbalik kepada perbualan selepas jogging semalam, kita kena mula pandang orang tak kira pemakaiannya.

{Having said that, Sham Kamikaze ada up status kat Facebook pasal kalau ada natural disaster mangsa dikebumikan ikut pemakaian diorang untuk kenal pasti agama. Kalau yang berpakaian serupa Islam tu kebumi cara Islam. Selain tu, cara bukan Islam lah.}

Tak semestinya bertudung baik dan tak semestinya yang tak bertudung tu tak baik.

 

Anyway, bak kata Ustaz Azhar Idrus (semua orang pun nak petik nama dia sekarang so why not selitkan kat sini)

Siapa yg bertudung tak semestinya baik. Tapi satu perintah telah ditunai iaitu tutup aurat.

Ada isu-isu berbangkit…

1. Pakai tudung tak bermaksud menutup aurat. Selagi tak tutup dada, tak longgar pakaiannya - tak sempurna juga maka, tak tertunai perintah.

2. That statement can be loosely translated in my own words as "jahat-jahat perangai si pemakai tudung AT LEAST satu perintah dah ditunaikan". I don't believe in AT LEASTs. why do the least when you can do more? Why don't you just own up to your mistakes/mishaps/kekurangan etc.

Penulis blog ini mengaku banyak lagi perlu diperbaiki. Terlampau banyak. I know I can do better. I know tak banyak masa.

 

 

And yes, entry ni boleh dikira sebagai talking to and arguing with myself. Kat bilik pun bercakap sorang, dekat blog pun bercakap sorang… (as annoying as this phrase might sound) UNTUNGLAH!

By the way, after three months of procrastination, siap juga assignments Islamic Evidence. Belum boleh study untuk final exam lagi tapi… ada satu assignment bernilai RM50.00 perlu diselesaikan.

Til then, au revoir.

20111223

Suapan Harian

Lokasi: makan-makan, Jalan Idaman 2, Taman Larkin Idaman

Restoran makan-makan Larkin

Lunch
Sedap weyh ikan sembilang asam pedas. Sumpah sedap.

Dinner

Chicken Chop RM5

Fish & Chips RM5

Craving for western food kononnya tapi non-mampu nak makan mahal-mahal so, chicken chop and fish & chips RM5.00 pun jadi.

Chicken chop sedap.
Untuk RM5.00 tu kira puas hati lah, Alhamdulillah.

*

Lokasi: Salsabila, Kebun Teh

Dessert

Red Velvet RM6.50 Salsabila Kebun Teh

RM6.50 satu slice Red Velvet. Cream cheese dia terbaik.

20111221

Wordless Wednesday - Grief [The O.C. S4 E04]

20111218

Day 7: Morphine

Pounding head, racing heart, trembling hands, wobbly feet.

It's in no way human but human enough to disappoint me at times.

Unintended, never contemplated.

The bliss of sitting, drinking, waiting, laughing together at each other surrounded by scented something. One whole day wasted on nothing.





It has been three nights and three days at #JohorDarulAwesome.

Kalau ikut hati, nak duduk lagi dua minggu dekat JB naik Bangi terus exam. Skip the quiz, skip the test, skip the revision classes and tutorials.

Ikut hati mati but some say, the heart knows best.

Life is confusing... or is it humans that love to complicate the simplicity of the world?






Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111215

Day 4: My perfectly interesting long weekend

*for my own future reference

Jadi tourist guide for Zahidah.

Ke candy store a.k.a Sephora dengan Jaja. Bought a lil somethin somethin. 

A good walk and talk with Dbout. Deep conversation about life. Won't go into specifics here but I was glad we meet up.

Lepak makan-makan with few of my batch mates thanks to Beddy. First time makan ikan patin masak tempoyak. Hantu durian pun tak makan tempoyak macam mana orang yang tak makan durian, like me, boleh telan? Demi ikan patin mak sanggup noks!

Then, dashed to McDonalds. Layan perasaan macam biasalah kan. Tengok lah lepak dengan siapa.

Lepak with Ariey almost all day since she slept and studied at my room. Pergi makan cendol at Seksyen 4 Tambahan. Tak sedap. Rindu Teras Jernang.

And then later at night minum-minum with few Twit-terrific friends.

…way to end my perfectly interesting long weekend, if you know what I mean.




Dan bak kata mereka-mereka yang tahu cerita, sila tabah dan gigih. You were born alone, you'll die alone. No big deal.

20111214

Day 3: Wordless Wednesday

Reebok Freestyle Reign-Bow “Neon Orange” , “Neon Pink” and “Neon Purple”.Reebok Women's Freestyle Hi Reign-Bow Sneaker "White"Reebok Womens Freestyle HiReebok Classic Leather WhiteReebok Freestyle Hi “Jungle Series”Womens Reebok x Milkfed Zebra Freestyle HiReebok Womens Freestyle Hi x Hello Kitty Black

20111212

Day 1: Dear heart,

Before you fall maybe you should check whether there's any encumbrances. Sadly, I'm not the kind of girl who usually do a search on people. Even if I found out about something, I seldom leave the bad aside and always look for the good.

Sometimes people care too much and I'm melting too soon. I'm addicted to the ones that makes me feel special and I always end up hurting myself even more because, like it or not, people don't always mean what they say or do. And we always give meanings within our heart content.

I'm not sure whether to stand still or move backwards. So I just bend a little in hopes that somebody will push reality to my face until it hits me.

For now, I'm still dreaming the impossible dream wishing the bubble won't burst anytime soon.

I put my faith in you. Please don't break me. If there's a need to hurt, do it gently. You don't always have to be cruel to be kind.

*

This was written few weeks ago.

I'm moving backwards. Back to where I once was. Reality hit me right on my face and it's sad to say that, I've already expected it but I was underprepared.

The bubble already burst and I'm wide awake.

Partially broken. I can't tell what I'm feeling right now. I'm at ease with myself.

I know this is what's best for me, for everybody. Carpe diem.

*

Take a bow.

20111208

serius

kengkadang aku rasa aku menaip macam bimbo. mengada-ngada. gedik. fake.

ada orang cakap my blog reflects the real me.

ada orang cakap lah.

betul ke?

entah.

moody, mundane, melancholic.

first time orang nampak aku selalunya dalam keadaan aku yang dahi berkerut pandang dia lain macam semacam. aku bukan tak puas hati. tapi sila bayangkan kat muka aku terpampang “DO NOT DISTURB” sign. ya. itulah aku yang sebenar.

socially awkward and memang tak mau bersosial pun.

kalau aku tak kenal kau. aku senyap. sorry. orang cakap aku sombong. tapi sorry. aku memang minta maaf banyak-banyak. friendly tu bukan aku. need (a lot of) time to fit in.

nampak macam ceria tapi anti-sosial.

but i'm learning to be more approachable. masam sepanjang masa pun tak boleh jugak.

20111207

Wordless Wednesday - Awestruck @surayaanuar @dYgNooRaiLaNi

23 November 2011 IKEA Dinner
Shera Aiyob, Zahiril Adzim, Beto Kusyairi & Wife

20111205

Ombak Rindu [2011]

Dari awal movie sampai ke habis lebih banyak gelak daripada touching walaupun ada juga scenes yang sweet. Drooling pasal Aaron Aziz lagi. Sumpah hot weyh. Hot gila.
Ombak Rindu

Rasa berbaloi je tengok this movie sebab it was fun. Tengok 10 orang kot. Ramai yang nangis tapi for me, banyak gila complaint.

1/ Izzah tak iron tudung. Simple sebenarnya benda tu tapi for me, that little misc stuff lah yang very important. And cara pakai tudung tu logiklah sikit. Tak pernah pulak nampak real people pakai tudung macam tu sekali kan.
2/ Bacaan Yaasin pula, from what I can hear, banyak salah rasanya. Bukan nak 'holier than thou' ke apa tapi Yaasin tu simple ja. Baca hari-hari boleh hafal boleh tau mana stop mana terus mana panjang, pendek, dengung semua.
3/ Mila (Lisa Surihani) tunjuk tiket wayang dia tengok dengan Haris (Aaron Aziz). Diorang dah kenal dari kecik dari zaman sekolah sepatutnya lagi banyak daripada tu. Patutnya exaggerate lah sikit. Letak tiket wayang dalam kotak kertas A4. Baru real. Ni nampak macam Mila tu psycho lebih. To be fair, Mila memang psycho. haha

Ombak Rindu

Part Mila bukak cincin sekali macam ketat gila hahahaha lawak!

4/ Azizah Mahzan pakai bikini? EUWWW! Satu panggung kot 'Ya Allah' masa scene tu. *cheh padahal yang tengok dengan boyfriend tu pegang-pegang tangan tak sedar diri :p*

Ada a few scenes/ayat yang agak tersentap juga lah.

1/ Part Mael tanya Izzah dah kahwin ke belum "Bukannya apa, aku boleh berhenti berharap" and after Izzah cakap dah kahwin nampak gila tersentap Mael. Sobs.

2/ Part Izzah ngadu dekat Mak Jah dia macam perempuan simpanan etc. etc.

Ombak Rindu 
3/ Izzah
Sebagai wanita macam aku ni apa lagi yang ada dalam hati selain menaruh harapan.

Aku tak ada hak untuk bersedih. Aku perempuan simpanan dia.


Last but not least, things I love.

1/ Best gila Lisa berlakon jadi jahat and psycho compared to berlakon gedik-gedik budget sweet. Menjadi. Ni first time rasa suka Lisa berlakon. Watak Mila tu dapat disimpulkan sebagai; love can make you go all psycho.

2/ Maya Karin sangat cantik. Ada one scene tu muka sebiji Raudah Hussein a.k.a Cik Odah sayang. Cantiknyaaaa.

3/ Costume department terbaik. Most outfit colour coordinated. Ada one scene Mak Jah and Izzah pakai yellow, Haris and Pak Dollah pakai blue. And scene kejar-kejar before Haris accident yang perempuan semua pakai grey-ish colours. And I love Mila's belt masa first scene dia dengan Aaron. Scene Mila dekat tempat shooting pun baju cantik sangat walaupun BCG besar haha. *detail*

4/ Aaron Aziz naik motor lawak. Dia sangat comel. Dia marah-marah pun comel. Dia gatal pun comel. Homai. Berbaloi sangat kalau Aaronators tengok Ombak Rindu semata-mata nak tengok Aaron Aziz.

5/ Paling suka watak Pak Dollah.

6/ Part Haris suruh Izzah urut kaki. Ayat 'atas sikit' pergh! *keningkening* hik hik hik

Ombak Rindu

7/ Scene Haris nangis masa dia first time jumpa Izzah after kahwin dengan Mila and then masa Mak Jah and Pak Dollah nampak diorang peluk-peluk, dia mengaku tu wife dia. Memang Alhamdulillah sekali dengan Pak Dollah.


Seriously, tak ada yang lebih membahagiakan bila orang yang kita sayang, yang buat kita rasa macam kita ni just a secret tiba-tiba mengaku dekat orang lain yang kita mean something dekat dia. Jadi rahsia itu adalah sesuatu yang sangat menyakitkan. When someone asks and you can't tell anything because you're not sure and you don't want to be seen as bertepuk sebelah tangan. Sakit.


Kesimpulannya, bagi orang yang suka complaint like me, Ombak Rindu best buat gelak-gelak. Silalah tengok.

20111201

ELMIGOS

Planned to eat at ELMIGOS a week before my birthday. Finally got a chance to dine there with Ca during her early birthday celebration since I'll be going back to UKM on her birthday.

What we ordered:

Iced Chocolate + Iced Water w/Lemon

Penne Seafood Aglio Olio

Seafood Fried Spaghetti
Chocolate Lava

The aglio olio was good. The seafood because was really nice.

Cake was delicious.

Definitely will be going back there to try everything else. The menu was very extensive. Rambang mata. One visit is not enough.

20111130

Wordless Wednesday – I ❤ Penang

Penang Bridge - Jambatan Pulau Penang Nasi Kandar Line Clear

20111129

the fact that you guys will always be my rainbow made me brave the heavy rain

I've realized I am unwanted here.

It's good to know that my girls, no matter how separated and unrelated we were few years ago, are my safety nets in the present world. No matter how crippling their words can be, it's better than sweetened toppings to disguise the bitterness underneath.

I have learnt to ignore all of you for you have unappreciated my friendship. You don't think that I'm worthy of your time. You will only find me when it concerns your money, and your own benefits. You want me to give whilst you never gave back. Our relationship is so dysfunctional that it hurts to even call you an acquaintance.

We were once so close for whatever reason there was. Not anymore.

I was once so badly saddened by this sudden change. Not anymore.

For I believe I have found true friendship from the girls I once grew up with. So if you refuse to be kind to me, that will be fine. I will be fine without you and all of your holy fakeness. I know for a fact, you don't even care about this.

Best wishes.

 

 

 

 

… and I have you. The one that can make me feel the saddest and the happiest.

20111124

Deqwan + Dalili (Michelle)


Deqwan & Michelle 20112011
Ofee, NN, Kuteng, Cuk, Kakbie

The wedding was simple bertempat di Duchess Place, Ampang yang memang cantik. And the videos made by CST was super nice, super sweet. The couple pun sangat comel.

Deqwan & Michelle 20112011

I love their wedding outfit. Cantik sangat-sangat termasuklah that thing yang dekat tanjak Deqwan tu. Cool.

Makanan paling best ikan tempura. Tak sure apa nama masakan dia tapi ada rasa lemon-lemon sikit memang sedap gila. Bread pudding on the other hand, thumbs down. Kakbie buat lagi sedap!

Persembahan memang terpaling awesome. Jaclyn Victor memang mantap. Deqwan's friends sangatlah bersuara merdu. They sang Anuar Zain's Semua Untukmu and Bruno Mars's Just The Way You Are.

Deqwan & Michelle 20112011

Siap dapat ambil gambar dengan Diana Danielle okay. Gosh best gila. She's sooo pretty. Baik sangat-sangat.

Diana Danielle - Deqwan & Michelle 20112011

Overall, sangat happy and really enjoyed the wedding. Playlist sepanjang majlis pun memang best. Banyak lagu yang dekat di hati i.e: Lovesong – The Cure

Congratulations to the newlyweds and thanks to Kuteng for the invitation :)

20111123

Versi Saya Sayang FUU XIV : KLINIK BANTUAN GUAMAN UKM #legalaidUKM

Kepada sesiapa yang mempunyai masalah berkaitan hal perundangan, datang lah beramai-ramai ke 'Klinik Bantuan Guaman UKM'.


Representasi kepada yang layak.


Klinik Bantuan Guaman ini adalah hasil usahasama Dr. Mahmud Zuhdi Mohd. Nor, PM Safinaz Mohd. Hussein, PM Dr. Nazura Abdul Manap, dan akan dikendalikan oleh pelajar tahun akhir dan tahun tiga Fakulti Undang-Undang UKM dibawah pengawasan Felo Utama Siti Naaishah Hambali serta bantuan pensyarah undang-undang, alumni dan ahli professional yang lain.


Lokasi: Aras 3 Wisma UNIKEB, UKM Bangi.
Masa operasi: Isnin – Jumaat, 8.00AM – 4.00PM
No. Tel: 03-89214919

***

Cara kan? Ingat doktor je ke boleh bukak klinik? haha. Perasmian next semester tapi since Monday dah 'in business'. Advice will be given by experts, bukan students. Students tolong dari segi admin and research je. So no worries okay kot-kot korang meragui kemampuan students kan. Kitorang memang tak layak pun bagi advice sebenarnya. Tak ada license lagi hehe.


Few pictures masa first time masuk…

Klinik Bantuan Guaman UKM
With Ariey and Kema.
Gambar ihsan - Kema

Klinik Bantuan Guaman UKM
Berangan buat kerja dekat one of the office cubicles atas arahan Ariey.

After this akan ada road tour and all untuk promote this clinic. We need your support. Kalau ada kekurangan tu, harap dimaafkan. Baru bukak beberapa hari. Klien pun baru beberapa orang. Mentah lagi. Setahun jagung pun belum. Whateverpun, we will try our best to serve you! :D

20111122

Selamat Menyambut Hari Keputeraan D.Y.M.M Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar

Allah peliharakan Sultan
Anugerahkan dia segala kehormatan
Sihat dan ria
Kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami
Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan


#JohorDarulAwesome
#ProudtobeaJohoroean


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111121

Birthday Week Note II

Refer to : Birthday Week Note

23rd Birthday 08-11-2011

Pada hari pertama tahun ke 23 kehidupan, memakai cardigan size XL - Aeon TC, pashmina RM10.00 - Berjaya Times Square, puff-sleeved shirt underneath - Uptown Danau, vintage skirt – Big Bundle, skinny jeans – Ca's, rubi shoes – Cotton On.

Kebetulan colour scheme hari tu tersedondon dengan adik-adik masa birthday dinner at (then) the newly opened Secret Recipe Setia Tropika (rujuk gambar di bawah, left row 1 – 3).

23rd Birthday 08-11-2011

Right row 1 – 3, gambar sekitar picnic at Desaru two days after my 23rd birthday. Momen terharu pertama; kelibat laut yang dah lama tak dirasa masin airnya. Momen terharu kedua, balik daripada salin baju disambut dengan cupcakes dan dendangan lagu Happy Birthday.

Left row 4, awal dua hari celebrate birthday Ca yang ke 21. Dah register vote ke belum ek? Banyak kali dah pesan ni.

Right row 4, muka gangster sebab habis makan tiba-tiba ada cupcake size XL depan mata siap nyanyi bagai. Tak tau lah nak react camne kalau kena surprise rasa awkward :P Dapat kad warna favourite :) (rujuk gambar di bawah)

Surprise birthday card

And last but not least, last week @surayanuar hadiah kan clay ladybird. Comel sungguh dengan 'n' di badan. Awwh thank you sayang :D

Clay ladybird

Saya memang sangat happy birthday kali ni. Few hiccups here and there but overall, 92% happy. Senang kata, it was almost perfect :)

20111120

Nim's Little Island @ Kajang

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Soda Ceria, Soda Gembira, Cinoni Kedondong, Calamansi Barli

Nim's Little Island, Sungai Ramal
For its' variety of sodas, Sirap, susu pekat and ais (+ aiskrim and other things tengoklah jenis soda). Soda tuang sendiri ya.

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Nasi putih, tomyam and yee mee.
Sedap!

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Spaghetti bolognese, Fish & Chips, mushroom soup with bread.
Mushroom soup sedap.

Nim's Little Island, Sungai Ramal
Sotong goreng tepung, popiah.

20111116

#RIPSiTompok

He's black and white

One very old cat

Ancient enough to be put in a museum

Moves around without a care

Always sleeping night and day

Walk like a boss

Looks like a boss

The mascot of our Faculty

Though we were never close

I appreciate his presence

On The Day of Bellus Chroma

May he Rest In Peace


He was a good cat.

Fin.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111115

Birthday Week Note

06-11-2011

Early birthday dinner at The Chicken Rice Shop BP Mall with Family


07-11-2011

Hangout with favourite cousin and brother at McDonald's Parit Raja (service sucks, food sucks)


08-11-2011

My 23rd Birthday

Hang out with Cuen at Aeon Tebrau City

Birthday dinner at Secret Recipe Setia Tropika with Family

Hang out with Ca Syura & Afiq at Restoran Alif


10-11-2011

Picnic at Desaru with Farine Ofee Sasa & Nuar + Birthday Cupcakes


11-11-2011

Ca's early birthday celebration

Lunch at ELMIGOS Aeon TC

Checked out the newly opened Cotton On City Square JB

Tutti Frutti Setia Tropika


13-11-2011

Ira's 22nd Birthday
Ca's 21st Birthday

Dinner at One Utama with Kakbie Zana Nad Zorro + Birthday Cupcake



I hope I didn't miss anything else.

My birthday keeps getting better each and every year. Thank you all <3


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111109

Wordless Wednesday @fdiyanna @liyanafizi @SuaraKami2011

Suara Kami Liyana Fizi
Suara Kami Wall Climbing Cuen

20111106

Selamat Hari Raya Aidil Adha

First Aidil Adha at Batu Pahat without Nya'i. Al-Fatihah.

Semalam rajinkan diri tolong Ucu masak. Apa lagi nak dibuat. Layan phone pun bosan je kan semua busy bersiap nak raya.

Ni pagi-pagi orang dah keluar sembahyang sunat, tengok lembu korban semua aku kat bilik lagi. Tsk. Terasa agak lame.

Anyway, sempena Hari Raya Korban ni teringat satu cerita aku pernah baca dalam Majalah KAWAN.

Lembu yang bakal jadi korban sedih sebab nak kena sembelih. Tiba-tiba datang lembu cacat yang dah tua menceritakan betapa untungnya lembu yang dijadikan korban sebab bakal jadi tunggangan penghuni syurga. At the same time lembu cacat tu down sebab dia tak sempurna so tak boleh lah dikorbankan.

Menarik. #KalauLembuAdaTwitter mungkin diorang akan tweet pasal cerita tu. Berdebor nak kena sembelih kan? Ada yang menangis ada yang degil. Teehee.

Akhir kata, tak sabar nak makan daging kambing fresh!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20111102

Wordless Wednesday

pesawatJipie-Pesawat-Take OFF JB

20111101

Restoran Nasi Arab @ Kajang x Saba @ Cyberjaya

Restoran Nasi Arab, Kajang
 Restoran Nasi Arab Kajang
Lokasi : Dekat deret kedai perabot banyak-banyak tu
Order:
1. Butter Chicken - selayaknya dipanggil Tumeric Chicken
2. Lamb Magluba – kambing sedap dan lembut dan banyak lemak
3. Roti nan – terbaik dari ladang. RM1.50 free kuah dhal.

  Saba' Restaurant, Cyberjaya
Saba' Restaurant Cyberjaya
Lokasi: Cyberjaya
It was my first time there. Memang expectation tinggi. Alhamdulillah, tak kecewa langsung! Senang kata, terbaik!
Mandi Lamb Saba' Restaurant CyberjayaChicken Kebab Saba' Restaurant Cyberjaya
Order:
1. Mandi Lamb – nasi memang love at first bite – sos tomato dia lebih kurang je rasa macam dekat Restoran Nasi Arab (above) – kambing tak berapa minat sebab agak dry. Prefer above.
2. Chicken Kebab (kot) – Ofee suka je tapi tak tau apa motif lada tu. Tak reti nak makan nya macam mana. LOL

Konklusi
Nak pergi Saba' lagi please! :D

20111030

I Keep Hitting Re Peat Peat Peat Peat Peat

Chic POP Street Market 10

It was my second time attending Chic POP Street Market. This time, I went alone from the get go. Which is okay. At least I didn't have to wait for anyone haha.

Anyhow, it wasn't great pun. Biasa-biasa je. Got some freebies and bought a notebook for RM5.00 (such a sucker for RM5.00 stuff – DAISO) and two rings, one for me; another one for Ara.

Chic POP Street Market 10 Jaya ONE Petaling Jaya Belt Buckle Ring

 

My new ring. Love it. Not too loose on my skeleton-like fingers but still… need to gain weight!
Currently 43kilos. Lost 6kilos in 6 months T_T

 

 

Real Steel

Despite good reviews from my twitter followings, it was just OK for me. I almost slept during the first half of the movie. Too much unnecessary conversations I guess. The fight scenes was super amazing though.

 

Subway

Subway Mines Shopping Fair

Been craving for Subway for months now. Finally, someone wants to teman me. Before this, every time I went somewhere and I saw Subway I was already full so, tak jadi beli. Nasib baik ada Zehid.

She didn't really like it. What's so special about the overpriced sandwiches? I don't know. But it sure tastes good to me.

 

F & D's Birthday Picnic

Gosh. UPM is one big university. It was amazing. Rasa jakun tau masuk UPM. We went there to celebrate Fakhri's and Debot's birthday.

Happy birthday Debot! :D

Their birthday is picnic time I guess. Last year's picnic was at Botanical Garden Putrajaya. This year; Bukit Ekspo UPM.

Birthday Picnic Bukit Ekspo UPM

Nah! A picture of us (minus Faruq and Hasan) fresh from Hasan's camera.

Trifle, Chocolate Banana Pop(iah), spaghetti bolognese, egg sandwich, rainbow cake, cappucino cake, fried chicken. Less than last year's portion tapi tak habis juga. Diet ke semua orang??

Tak kesahlah. I had fun. We had fun. It was scorching hot but, all is well.

 

 

 

Back to assignments now. Padan muka bertangguh lepas tu malam ni jadi burung hantu <^O,O^> hoot hoot