20101230

pandang dan dengar

so aku tak pergi lari-lari anak kat stadium hari ni. ada hal dengan kawan lama. nak buat macam mana.

ok mungkin that’s not the only reason aku tukar ‘attending’ to ‘not attending’.

sometimes i just don’t know who to believe anymore except for a few people yang aku sangat tau hati dia sangat baik sangat mulia sangat tak busuk or maybe kurang busuk lah daripada hati aku; yang aku 98.9% sure diorang tak akan backstab aku. i really hope what i believe is true. even if baru setahun dua kenal. kalau kau tak pernah jaki kat aku, memang lah aku sayang kat kau.

i used to love gossips. macam makanan. sekali dapat, pergh *BURRRRP*! kenyang gila ouh! but now, kurenggg. banyak bawa masalah dalam hidup. lagi suka confine dengan people that i truly believe in. some say, we can’t trust anybody. but for me… to a certain extent, we surely can. just make sure you know what you can say and to whom you can say it. jangan membabi buta ja bila ada perasaan berkobar-kobar nak mengumpat tu.

tapi. aku selalu hilang kawalan diri. selalu silap langkah. something bad always slips off my tongue. terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, dah tak boleh nak buat apa.

hidup tanpa gossip/bitching adalah kebahagiaan yang tak terhingga eventhough agak rasa bosan. it’s a bad habit. MY bad habit.

tipulah kalau aku cakap aku tak kisah orang nak ngumpat aku, kutuk aku. SUMPAH AKU KISAH! aku conscious gila pasal benda-benda ni. tapi nak buat macam mana. mulut sendiri pun tak boleh tutup, takkan nak tutup mulut orang lain.

actually, aku menyesal sebab aku dah terlalu percaya kat someone. 

 

 

 

hmm. nasi dah jadi bubur.

 

p/s: hari ni ada orang turns 22. happy birthdayyyyyyy dbout :)

Post a Comment