20101206

Forum CARI

kalau cakap pasal forum, aku mesti ingat pasal forum CARI. and kalau cakap pasal forum CARI, first name dalam kepala otak aku, wawa.

aku start join forum CARI masa awal tahun ni. ada lima benda yang buat aku addicted kat forum CARI:

1. Gossip
team CSI board Hiburan memang terbaik! banyak issue yang diorang dapat reveal through forum. if you love local gossips and nak jadi the first one to know pasal benda-benda ni, you should register as a forumer. sebabnya, sometimes certain thread ada reading permission (RP). tak register tak boleh lah baca. makin banyak komen, makin banyak masa spend time dalam forum, makin tinggi ranking. then, boleh lah jengok threads yang panass – mostly RP tinggi. now aku dah RP 8.

ada juga gossip pasal orang kenamaan. last semester aku gila thread pasal Thai’s Royal Family. memang best baca pasal keluarga diraja. sekarang ni pun if aku on forum aku baca pasal royalties tapi more to Johor punya royal family. even Tengku Puan Pahang join forum tau (here).

2. Word games
dekat Board Borak pula ada game pantun, sambung ayat, bina perkataan daripada perkataan. lebih kurang macam tu lah. kalau menang/join dapat kredit. makin banyak kredit, makin naik lah ranking and RP.

3. Ghost stories
banyak juga cerita seram kat sini. best sebab dapat baca first hand experience. and sometimes, benda tu ongoing, belum settle lagi. hantu still ada kat tempat kejadian. memang super scary.

4. Pertandingan
ni pun best juga. untuk Majlis Anugerah Borak hari tu, ada pertandingan thread terbaik. aku buka dua thread. pasal life aku kat SIGS and pasal vintage and thrifted stuff. dapat dua ‘anugerah’; anugerah thread kedua terbaik and anugerah penghargaan. memang lah macam poyo-poyo je weyh sebab bukan anugerah betul pun tapi FUN gilaaaaaaa OK!

5. History
banyak benda aku dapat. pasal sejarah Putrajaya lah… cerita pasal benda-benda yang korang takkan jumpa dalam textbooks. it is told in an unconventional way so, tak boring and senang nak ingat. see, forum ni bukan fun and games je. boleh belajar juga tau. hehe


other than benda-benda ni, banyak lagi yang best pasal forum CARI. ada pasal current issues, masalah keluarga, sukan, computer, etc. dia cover almost everything. malangnya, aku tak mampu nak on forum bila dah kat UKM nanti. too time consuming! :/
Post a Comment