20101105

Versi Saya Sayang FUU IV

it was like, a few days before our finals tapi semua diwajibkan pergi seminar or lecture or something that got to do with Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

everybody was frustrated. dengan isu tukar jadual exam belum selesai masa tu. semua muka toya je bangun pagi-pagi sebab 7.15AM dah kena berkumpul at Panggung Seni. and then naik bas. and then bas stop dekat KL Sentral turunkan kitorang kat sana. lagi 2 bas belum sampai lagi. so kitorang pun jalan-jalan dalam KL Sentral macam rombongan sekolah budak-budak baru first time datang KL sangat. belilah breakfast semua sebab masing-masing kelaparan.

about ten minutes after that, bas lagi dua sampai. berkejaran dari McD keluar sebab taknak jalan kaki pergi SSM. sampai sana rupanya ada breakfast menanti. menyesal beli McD.

and then masuk lecture hall tu semua dok keluarkan buku PIL lah, juris lah. study for exam. bukannya dengar pun segala apa yang diorang bebel kat depan.

Tuanku Jaafar Law Seminar SSM Kuala Lumpur

ramai jugalah yang tidur sebab mana biasa bangun awal kan. class paling awal pun pukul 8AM so lepas sembahyang subuh boleh ngorok lagi. kalau yang ada kereta 7.45AM baru gerak pergi kelas. kalau yang naik bas 8AM baru naik bas. haha. ok tu aku je. orang lain naik bas 7.30AM.

Tuanku Jaafar Law Seminar SSM Kuala Lumpur(credits to anis afiqah)

ada juga yang tak reti duduk diam teringin nak pakai mascara tapi tak reti pakai sendiri. pakai mascara kena ada teknik dek. bukan main balun je hokayy. kena buat yang zigzag zigzag tu. kalau tak berketul-ketul. budget aku reti sangat kan. tengok tutorial kat Youtube retilah. haha.

selain tu ada yang dok amek-amek gambar… ada yang gossip. ada yang keluar masuk tak berhenti sebab bosan and tak sabar nak makan. dah 1.30PM kot baru kitorang lunch…

Tuanku Jaafar Law Seminar SSM Kuala Lumpur
Tuanku Jaafar Law Seminar SSM Kuala Lumpur

see the food? seeeeeee?? lots and lots of FREE FOOD!!!! HEAVEN GILA! this is why i love my faculty. selalu bagi kitorang makan FREE. emphasize on the word FREE FOOD please. hehe. nampak FREE FOOD berlambak terus lupa sakit hati dan keserabutan sebab kena datang benda alah ni tau. ni baru lunch ye. before tu ada minum pagi pukul 10AM. and then tea lagi. mak aih. konyang den. hik hik.
after lunch and solat sepatutnya pergi second session tapi…. tapi…. terlama pulak kat surau main makeup bagai. hehe. dah kenyang semua jadi macam ular sawa :P tapi ramai yang study lah kan. kan. nak PIL kan lagi 5 hari.


p/s: banyak sangat backlog lah :/
Post a Comment