20101106

UNIQLO: From Tokyo to Kuala Lumpur

UNIQLO. sebutan dia Yunikuro: the Japanese "R sound" -ra,ri, rurero- is used for both L & (source).

semalam-semalam aku pergi opening UNIQLO. plan nak pergi dengan orang lain tapi last-last pergi dengan orang lain.

aku sampai Fahrenheit88 pukul 10.15AM. line dah panjang sampai belakang area kedai jam tu. GILA. so aku pun beratur je lah. nak buat macam mana. aku rasa aku dah turn ke 2078 dah =_=

11AM

Malaysia UNIQLO Opening

12PM

dah tak tahan dah. mari camwhore dengan camera boyfriend adek. hahahahahahaha :P

Malaysia UNIQLO OpeningMalaysia UNIQLO Opening

Malaysia UNIQLO OpeningMalaysia UNIQLO Opening
 shirt from Uptown Danau Kota, nichii’s cardigan under it, thrifted belt, bangles and faux pearls from F.O.S

1PM
dalam pukul 1.13PM syai message cakap dalam store ramai gila orang and jangan terkejut kalau tengok kat luar pun panjang lagi line… aku terus buat persiapan mental macam nak pergi berperang!

Malaysia UNIQLO Opening

1.25PM
OMG. sempit nya laluan. terpaksa tuck in perut sekejap. oh tak payah tuck in sebab dari semalam kebulur so perut kempis hari ni =_="


Malaysia UNIQLO Opening

1.35PM
ok dah nampak kedai. EXCITEDNYAAAAAAAAA! come on naima! one more round jeeeee!!


Malaysia UNIQLO Opening

1.45PM

sikit je lagi. sikit je lagi time ni. cam… SIKIT je lagi. sepuluh tapak lagi!!!! JIA YOU!


Malaysia UNIQLO Opening

Malaysia UNIQLO Opening

akhirnya around 2PM kitorang dapat masuk. and then serabut sebab ramai gila orang. cari tangga… naik sampai 2nd Floor. turun balik Ground Floor. last-last kami beli lima UT. satu for boyfriend adek. satu for ca. tiga for yours truly. hikhikhik. kalau tak, nak lima. tapi… tapi… rasa bersalah pula amek banyak-banyak. kesian orang lain nak beli karang tak ada stok untuk diorang. padahal tak cukup duit karang nak shopping tempat lain pulak.

tak dapatlah nak test baju ye. line panjang gila kottt. nak bayar pun kena beratur separuh kedai baru sampai kaunter. last-last pukul 3.30PM aku pun berjaya mengeluarkan diri daripada UNIQLO dan bergerak untuk mencari food. LAPAR GILA BAI!

psst... 4 jam beratur dengan perut kosong. tak breakfast. semalamnya makan mi segera je. entah mana aku dapat tenaga. gigih betul kalau part shopping! cuba study? lapar sikit dah ngaruk nak break kejap. set your priority straight naima!

psssst... cuba set minda bahawa kegigihan study adalah tiket untuk lebih banyak peluang bershopping pada masa hadapan. insyaAllah.
Post a Comment