20101116

Perkara yang membuatkan hari-hari jadi gembira II

sambungan


#11 – cupcakes


bukan senang nak cari orang tempah cupcake kat JB!!! bila dah jumpa, PUAS. bila dah rasa… these cuppies deserve it’s own entry!

#12 – jalan-jalan sight seeing, makan-makan

Seoul Garden

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration

the food was heavenly. will definitely eat there again!!! :D

J.Co

Ca's Birthday Celebration

Ca's Birthday Celebration
 first time berjaya snap gambar yang agak OK lah guna camera gabak ni. rasa macam poser gila sebab dok reti.


lepak-lepak sementara tunggu movie. J.COOL yogurt is my favourite! selalu opt for fruit toppings tapi that day nak try something else - almond. yummeh! :)


#13 – dressing up :)

What I Wore Today
pashmina, top from UNIQLO, GAP baggy jeans - andmoreagain, rubi shoes, vintage bag – bazar JB, bangle - random stall, necklace - online

i love Scarlett Jo! she’s SUPERHOT! NOSEBLEED WEYHHH!!!! teringat Pierre Andre nosebleed tengok miah (dalam cerita miah oh miah) HAHAHAHHAHAHA!


#14 – movie time!

MEGAMIND

kelakar sangat tapi banyak kartun-kartun yang lagi best macam Toy Story 3, Despicable Me and Shrek Forever After. so aku tak rasa pun nak tulis entry yang gila-gila pasal movie ni.

main storyline dia, don’t judge a book by it’s cover. yelah. tengok Megamind tu. walaupun rupa macam villian sejati, tapi hati baik. dia bukan nak betul-betul take over Metro City. dia acah-acah je nak hapuskan hero sebab he’s the bad guy, that’s what bad guys do. without the city hero, terus dia rasa demotivated sampai sanggup create a new hero using Metroman’s DNA.

pastu, kita boleh ubah haluan hidup kita kalau kita determined enough. macam Metroman yang tiba jahh nak jadi Musicman. kononnya dah tak feel nak jadi hero sampai sanggup fake his own death! kepala hot dia lah! nyanyi macam gampang ada hati nak jadi penyanyi. adoyai apalah nasib…

other than that, cerita ni pasal perangai seseorang boleh berubah. tak semestinya kalau jahat akan jahat selama-lamanya. cinta boleh mengubah orang jahat menjadi baik. bahaya nihh sebab bila cinta tu hilang… possibly, orang tu akan jadi jahat semula.

memetik kata-kata Raja Pedang Deir (yang tak ada kena mengena dengan Megamind);
hati-hati dengan cinta
kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit,
orang gemuk menjadi kurus,
orang normal menjadi gila,
orang kaya menjadi miskin,
raja menjadi budak;
jika cintanya itu disambut para pencinta palsu.
*tu dia! keluar balik buku ayat-ayat cinta zaman-zaman dekat SIGS dulu.
pengajarannya, JANGAN MAIN HATI!

till then, Selamat Hari Raya Aidiladha semua. Assalamualaikum.
Post a Comment